UE majorează importurile de gaze naturale lichefiate din SUA

10 aug. 2018 Companii
UE majorează importurile de gaze naturale lichefiate din SUA

De la sosirea în portul Sines din Portugalia a primei nave care trans-porta gaze naturale lichefiate (LNG) din SUA, în aprilie 2016, şi până în 9 august, importurile UE de LNG din SUA au crescut de la zero la 2,8 miliarde metri cubi, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene (CE).

În declaraţia comună UE - SUA convenită în 26 iulie la Washington, în urma întâlnirii dintre şeful statului american Donald Trump şi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, s-a convenit întărirea cooperării strategice în domeniul energiei între SUA şi UE. În acest context, UE va majora cantitatea de LNG importate din SUA, pentru a-şi diversifica livrările de energie şi a le face mai sigure. Prin urmare, SUA şi UE vor colabora pentru a facilita comerţul în domeniul gazelor naturale lichefiate, potrivit Agerpres.

"UE s-a pregătit să faciliteze mai multe importuri de LNG din SUA. Majorarea exporturilor de gaze naturale lichefiate din SUA, dacă preţul este competitiv, ar putea juca un rol important şi strategic în furnizarea de gaze către UE, dar şi Washingtonul trebuie să renunţe la restricţiile impuse la exporturile de LNG. Ambele părţi au mult de câştigat lucrând împreună în domeniul energiei", a afirmat preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Uniunea Europeană a cofinanţat sau s-a angajat să cofinanţeze proiecte de infrastructură LNG în valoare de peste 638 de milioane de euro. Pe lângă capacitatea existentă de stocare de 150 de miliarde metri cubi din UE, blocul comunitar sprijină 14 proiecte de infrastructură LNG, care vor majora capacitatea cu încă 15 miliarde metri cubi până în 2021, sprijinind importurile din SUA.

Acordul dintre SUA şi UE prevede o creştere a achiziţiilor europene de soia şi de gaze naturale lichefiate (LNG) din SUA, în schimbul sus-pendării noilor tarife vamale impuse de Washington.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Lungul drum al CFR Călători spre mare
22 iul. George Marinescu


Salina Slănic găzduieşte cel mai mare planetariu din ţara noastră
22 iul.


Zahărul, tutunul şi alcoolul, puse, din nou, la zid
22 iul.


ÎNCEPÂND DE ASTĂZI,AFIR alocă 45,9 milioane euro pentru dezvoltarea fermelor mici
22 iul.


AB InBev obţine 11 miliarde de dolari în urma vânzării diviziei din Australia
21 iul. I.M.


Oliver Zipse va fi noul director general al BMW
21 iul. I.A.M.


Campari vrea să achiziţioneze producătorul de rom Rhumantilles
21 iul. I.A.M.


Casa Albă va găzdui o întâlnire pe tema interzicerii vânzărilor către Huawei
21 iul. M.I.A.


Fondul Apollo Global a făcut o oferte pentru preluarea Coface
20 iul. V.V.


SINDICAT: Salariaţii Telekom vor fi concediaţi după bunul-plac al angajatorului
19 iul. V.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.