Ultimele modele de notebook-uri au fost prezentate şi în Bucureşti

14 iun. Lifestyle
Ultimele modele de notebook-uri au fost prezentate şi în Bucureşti

Lumea tehnologiei nu este niciodată liniştită. Inovaţiile se succed una după alta, iar publicul trebuie să fie ţinut în permanenţă în contact cu cele mai noi dispozitive lansate pe piaţă.

ASUS a prezentat la Bucureşti noile modele de notebook-uri din gamele ZenBook şi VivoBook, anunţate cu doar câteva zile în urmă la COMPUTEX 2019 în Taiwan. ASUS ZenBook Pro Duo (UX581) a fost expus în premieră în Europa, după ce a captat atenţia globală prin noul ScreenPad Plus integrat. Acesta constă într-un ecran tactil secundar de 14" plasat de-a lungul întregii tastaturi, ce interacţionează perfect cu ecranul principal de 15", îmbunătăţind interactivitatea cu notebook-ul şi fluxul creativ.

Potrivit producătorilor, ScreenPad Plus 4K de pe ZenBook Pro Duo le oferă utilizatorilor şansa de a se bucura de productivitatea şi eficienţa utilizării a două ecrane separate pe un singur dispozitiv portabil. Touchscreen-ul poziţionat de-a lungul întregii tastaturi, deasupra acesteia, are rezoluţie ridicată şi aspect 32:9, furnizând un spaţiu vizual de lucru mult mărit, în timp ce păstrează forma unui laptop standard.

Ecranul principal OLED Nano-Edge 4K HDR are ramă îngustă pe toa-te cele patru laturi, rată de contrast de 100.000:1 şi acoperire 100% DCI-P3. Spectrul de culoare DCI-P3 - utilizat pe larg în industria filmului - este tot mai preferat de profesioniştii din domeniul creaţiei, imaginile de pe ZenBook Pro Duo arătând pur şi simplu fantastic. ZenBook Pro Duo este conceput pentru performanţă extremă, pentru a stimula creativitatea utilizatorilor. Acesta are la bază un procesor ce urcă în gamă până la Intel Core i9 cu opt nuclee, din generaţia a 9-a, cu o frecvenţă Turbo Boost fără precedent ce ajunge la 5GHz şi 32GB de memorie RAM DDR4. Acceleratorul grafic NVIDIA GeForce RTX 2060, bazat pe arhitectura NVIDIA Turing, este un model etalon ce creează în timp real efectele razelor de lumină, pentru un realism fără egal. O unitate SSD PCIe 3.0 x4 cu capacitatea de până la 1TB asigură accesul ultra-rapid la date, iar portul USB Type-C (USB-C) oferă suport Thunderbolt 3.

Noile modele ultra-uşoare şi ultra-portabile ZenBook se bucură de cele mai mici amprente din clasa lor, o caracteristică ce a fost posibilă datorită ecranelor NanoEdge cu ramă foarte îngustă. Aceste ecrane de 13,3", 14" şi 15,6" beneficiază de rame foarte în-guste pe cele patru laturi, creând un raport ecran/corp de până la 95% pentru a maximiza aria vizibilă într-un spaţiu minim. Noua serie ZenBook este construită pentru a oferi performanţă în mişcare, beneficiind de cele mai recente procesoare Intel Core i7 din generaţia a opta şi o gamă largă de opţiuni grafice, inclusiv grafica discretă NVIDIA GeForce MX250 pe Zen-Book 13, 14. ZenBook 15 este echipat cu grafica NVIDIA GeForce GTX 1650 de înaltă performanţă. Toate modelele sunt echipate cu SSD-uri PCIe şi până la 16GB de memorie RAM, făcând din ZenBook alegerea ideală.

Alături de ZenBook a fost reînnoită şi seria VivoBook. Noile modelele VivoBook S14 (S432) şi S15 (S532) dis-pun în mod opţional de ecranul ASUS ScreenPad 2.0, care le sporeşte eficienţa în multitasking. Ambele laptopuri dispun de carcase metalice cu finisaje în multiple culori şi integrează ecrane NanoEdge cu rama aproape invizibilă, raportul ecran-carcasă urcând până la 88%. Balamaua ErgoLift îmbunătăţeşte confortul în timpul tastării, prin înclinarea tastaturii la des-chiderea ecranului. Având la bază procesoarele Intel ce urcă în gamă până la Core i7 şi grafica NVIDIA GeForce MX250, noile laptopuri dispun, de asemenea, de SSD-uri PCIe de până la 1TB. Acestea sunt primele modele VivoBook ce beneficiază de o cameră infraroşu (IR) şi Wi Fi 6 (802.11ax). Cântărind doar 1,4Kg (S14) şi 1,8Kg (S15), noile notebook-uri VivoBook pot intra cu uşurinţă în genţile compacte, fiind ideale pentru utilizatorii care călătoresc frecvent.

Noile laptopuri vor fi disponibile în ţara noastră la finalul lunii septembrie 2019.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Lifestyle

Genetică şi dependenţă de alcool
06 dec.


STUDIUBucătărie la un click distanţă, comenzile online sunt în creştere
06 dec.


Pahare comestibile pentru servirea cafelei
06 dec. O.D.


Instagram vrea să cunoască vârsta utilizatorilor
06 dec.


Cheltuielile pentru consumul în gospodăriile populaţiei au crescut
06 dec.


MUZEUL NAŢIONAL AL ŢĂRANULUITârg de Sfântul Nicolae
06 dec. O.D.


ANUL ACESTA2Chefs a deschis divizia de catering pentru petreceri private şi evenimente corporate
29 nov. E.O.


DAN PAŞTIU, FONDATOR DABO DONER:"Mâncarea de tip fast-food nu e neapărat nesănătoasă" 1
29 nov. A consemnat ADELINA TOADER


Probleme grave legate de drepturile copiilor
22 nov.


Campanie în favoarea ... inimii
22 nov. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.