Un fond american investeşte 1,5 milioane de euro în Instant Factoring 1

08 nov. 2018 Piaţa de Capital
R.R.
Un fond american investeşte 1,5 milioane de euro în Instant Factoring

Instant Factoring a primit o finanţare de 1,5 milioane de euro de la un fond de investiţii din Statele Unite ale Americii, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit acestuia, fondurile atrase, alături de capitalurile proprii ale companiei, vor susţine extinderea activităţii pe piaţa din ţara noastră, prin dezvoltarea operaţiunilor de micro-finanţare pentru un volum de facturi cu valori totale de până la 20 de milioane de euro, în 2019.

Finanţarea externă accesată de Instant Factoring va sprijini extinderea companiei şi pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est, au mai precizat reprezentanţii companiei.

Platforma de micro-finanţare Instant Factoring a fost lansată în luna aprilie a acestui an şi în cele şapte luni de activitate a atras 250 de clienţi cu un volum al facturilor finanţate de 2 milioane de euro, au mai spus aceştia.

Clienţii companiei provin din sectoare de activitate variate precum transporturi, servicii de consultanţă şi publicitate, FMCG (Fast Mover Consumer Goods), construcţii şi IT, se mai menţionează în comunicat.

Elisa Rusu, CEO şi co-fondator al Instant Factoring, a declarat: "Atragerea acestei finanţări ne va permite să sprijinim şi mai mult companiile mici româneşti şi să contribuim la dezvoltarea unui mediu de afaceri sănătos şi stabil, atât de necesar economiei şi ţării noastre. (...) Este important să avem alături de noi parteneri externi de încredere care ne vor spjini în procesul de extindere regională pe care planificăm să-l demarăm în cursul anului viitor".

Conform reprezentanţilor companiei, Instant Factoring facilitează dezvoltarea afacerilor mici furnizându-le soluţii flexibile şi inovatoare de finanţare prin transformarea în lichidităţi a facturilor aflate în termenul de plată.

Comunicatul mai notează: "Decizia de finanţare este luată într-un interval de două ore, iar în maximum 24 de ore clientul primeşte banii în cont. (...) Facturile standard finanţate de Instant Factoring au valori de până la 10.000 lei, însă finanţarea se acordă şi pentru sume mai mari, prin oferte personalizate. Acest serviciu poate fi accesat de către orice companie indiferent de mărime, domeniu de activitate şi localizare geografică. Se elimină astfel barierele impuse companiilor mici care au nevoie acută de lichiditate şi care o puteau accesa cu mare greutate sau deloc prin metodele clasice de finanţare".

Instant Factoring este prima companie fintech de micro-factoring online de la noi din ţară, dedicată companiilor mici şi microîntreprinderilor şi membru al Asociaţiei Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring este un IFN înregistrat la Banca Naţională a României.

Opinia cititorului: 1
1.   ZZZZZZZ
mesaj trimis de gheo în data de 08.11.2018, 11:35

Astia vin de fapt sa "mulga si fure" un popor de prosti aflat undeva in estul Europei care mai are ceva resurse ce pot fi "acaparate" usor datorita poliicienilor de aici care se vand ca prostituatele".

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au deschis în scădere
05 iun. S.B.


ÎNCEPÂND DE ASTĂZIObligaţiunile Norofert se tranzacţionează la BVB
05 iun. A.I.


BVBBET urcă peste nivelul de 9.000 de puncte
05 iun. A.I.


LAURIAN LUNGU, CPAG:"Aducerea deficitului sub 3% va dura minimum doi-trei ani şi va necesita creşteri de taxe"8
05 iun. MIHAI GONGOROI


Directoratul lui Moldovan revocă decizia directoratului anterior, prin care a fost suspendat contractul de mandat al lui Frăţilă1
04 iun. M.G.


Dan Steel Group a intrat în insolvenţă, ieri
04 iun. A.I.


Instanţa respinge cererea de ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea deciziilor AGA, prezidată de Ciurezu3
04 iun. A.I.


LA MIJLOCUL SEDINŢEI:Lichiditate de 4,20 milioane de euro pe BVB
04 iun. G.U.


LA TREI LUNI DE LA LISTAREA COMPANIEI Obligaţiunile Norofert intră la tranzacţionare la BVB, începând de mâine2
04 iun. A.I.


Euro s-a depreciat la 4,8387
04 iun. A.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.