Un reprezentant al familiei lui George Floyd a dat în judecată oraşul Minneapolis 2

16 iul. 08:40 Internaţional
S.B.
Un reprezentant al familiei lui George Floyd a dat în judecată oraşul Minneapolis

Un reprezentant al familiei lui George Floyd, un afro-american care a murit după ce un poliţist din Minneapolis l-a imobilizat cu genunchiul pe gât timp de aproape 9 minute, a dat miercuri în judecată oraşul şi patru ofiţeri de poliţie, la un tribunal federal, solicitând plata unor despăgubiri financiare, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, procesul a fost înregistrat la Tribunalul Districtual din Minneapolis de către Ben Crump, un avocat specializat în drepturi civile care a reprezentat şi alte familii în cazuri de notorietate în care bărbaţi de culoare au fost omorâţi de poliţişti, şi de către un alt avocat, Antonio Romanucci.

Crump a spus reporterilor, în faţa tribunalului, că este "un proces pentru drepturi civile, referitor la o moarte nedreaptă".

Moartea lui Floyd a dus la declanşarea unor proteste de stradă la nivel naţional împotriva brutalităţii poliţiei şi a relansat dezbaterile americane legate de rasism în mijlocul pandemiei de coronavirus, cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Reclamaţia numeşte drept pârâţi oraşul Minneapolis şi patru ofiţeri de poliţie care au participat la arestarea lui Floyd sub suspiciunea că a folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari la un magazin de băcănie şi solicită bani pentru despăgubiri compensatorii, speciale şi punitive din partea ofiţerilor şi despăgubiri speciale din partea oraşului, potrivit news.ro.

Derek Chauvin, un poliţist alb care a îngenunchiat pe Floyd când acesta era încătuşat, a fost arestat patru zile de la moartea acestuia. El a pledat nevinovat pentru acuzaţiile de crimă de gradul al doilea şi omor din imprudenţă.

Alţi trei poliţişti aflaţi la faţa locului, J. Alexander Kueng, Thomas Lane şi Tou Thao, au fost acuzaţi pentru ajutor şi complicitate.


Opinia cititorului: 2
1.   he-he!
mesaj trimis de livache, infractor în data de 16.07.2020, 09:29

pentru despagubiri, trebuie sa probeze cati bani ar fi facut mortul din infractiuni daca nu murea la arestare.

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2020, 10:31

Mai lasati-ma cu Floyd asta. Încep să cred cu tot mai multă tărie că americanii sunt idioți. Cum naiba sunt cea mai dezvoltată țară din lume? Poliția a imobilizat un infractor care s-a opus arestarii, s-a întâmplat că acesta sa moară și acum toți îi fac statuie infractorului. Și acum familia infractorului vrea sa "ciuguleasca" de pe urma morții lui. Din cate am citit Floyd asta nu era vreun pastor sau călugăr franciscan. Că fata, nu știu dacă te-ai fi simțit confortabil noaptea singura in lift cu imensitatea aia de om. Daca nu se opunea arestării nu pătea nimic. De aici până la a-i ridica statui e cale lungă. Eu zic sa dam știri economice serioase. Astea lasati-le pentru Can-can.

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Rivalul chinez al Tesla se listează la NYSE
11 aug. A.V.


Animaţie suspendată pentru creditul acordat gospodăriilor în SUA
11 aug. Călin Rechea


Indicii europeni au închis în creştere
10 aug. A.P.


Doar românii cu test negativ pentru covid mai pot intra în Egipt
10 aug. A.P.


Întregul guvern al Libanului şi-a dat demisia1
10 aug. J.P.


Wall Street a deschis în creştere
10 aug. A.P.


Turcia îşi reia operaţiunile navale din Marea Mediterană iscând din nou dispute cu Grecia
10 aug. A.P.


Chină anunţă sancţiuni împotriva a 11 oficiali americani şi a trimis avioane de luptă în apropierea Taiwanului
10 aug. J.P.


Jurnalist algerian, condamnat la trei ani de închisoare
10 aug. A.P.


Amazon vrea să cumpere mall-uri pe care să le tranforme în depozite
10 aug. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.