Universitatea Politehnică a "furat" startul anului universitar

26 sep. 2017 Cultură
O.D.
Universitatea Politehnică a "furat" startul anului universitar

Studenţii Universităţii Politehnica din Bucureşti au început de ieri anul universitar. Nu mai puţin de 33.000 de studenţi, dintre care peste 10.000 de "boboci", intră de astăzi efectiv în sălile de curs, un record pentru ultimii 27 de ani. Trebuie spus că politehniştii au fost mai grăbiţi cu o săptămână faţă de colegii lor din celelalte universităţi, deschiderea festivă a anului universitar 2017-2018, cu miniştri, parlamentari, edili... va avea loc pe 2 octombrie.

Potrivit rectorului UPB, Mihnea Costoiu, a fost decizia Senatului Universităţii de a începe anul universitar mai devreme atât din dorinţa de a-i sprijini pe tineri, în special în perioada de iarnă, când studenţii din Politehnică vor avea trei săptămâni de vacanţă, dar "a fost şi solicitarea companiilor" cu care Universitatea lucrează: "Perioada de practică în anul viitor va fi mai amplă, mai mare şi un număr foarte mare de companii şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini studenţii noştri în practică. Practic, toţi studenţii anului III vor avea trei luni de practică în companii, integral în companii şi, în conformitate cu înţelegerile cu companiile, am oferit acest spaţiu mai amplu pentru practică. Anul acesta am depăşit, prima dată după 1989, 30.000 de studenţi. Am ajuns la 33.000 de studenţi în universitate. Cererea fantastică este în IT. Pentru o schimbare în aceşti ani se caută şi inginerii din industriile care nu aveau căutare: industria chimică, mecanică, industria materialelor. Este o căutare fantastică de ingineri şi în aceste domenii după foarte mulţi ani în care nu s-au căutat. Anul acesta, până în acest moment, avem peste 12.000 de locuri de muncă oferite studenţilor din universitatea noastră la o generaţie de circa 3.000 de absolvenţi".

Costoiu a ţinut să precizeze la festivitatea de deschidere că anul viitor, când se va sărbători 100 de ani de la Unire, UPB va sărbători două secole de la înfiinţare: "Va fi un an încărcat de evenimente, expoziţii, spectacole, iniţiative, un an în care întreaga noastră comunitate - profesori, angajaţi, studenţi absolvenţi şi parteneri laolaltă - îşi va uni forţele pentru a spune povestea celei mai mari universităţi tehnice din ţară. (...) Sunt convins că va fi un drum lung şi frumos, uneori plin de provocări, însă vă promit că merită. Munciţi mult şi bucuraţi-vă de aventură!".

Preşedintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu a precizat că anul acesta a fost înregistrată cea mai mare medie a tuturor celor care au intrat în facultăţile UPB.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Cultură

Ironia sorţii: un manual de Geografie, premiat la un târg internaţional
15 oct. O.D.


LUPTA CU ABANDONUL ŞCOLARRechizite şi ghiozdane de 17.000.000 de lei pentru 360.000 de elevi1
15 oct. OCTAVIAN DAN


Deschideri noi, discursuri vechi
02 oct. O.D.


Săptămâna Nobel: cele mai râvnite premii se acordă la Stockholm
02 oct. O.D.


OAR Bucureşti aniversează Ziua Mondială a Arhitecturii
01 oct. F.S.


MINISTRUL NATALIA INTOTERO LANSEAZĂ OFICIAL: Platforma online a Muzeului Românilor de Pretutindeni
01 oct. T.C.


Tichie de mărgăritar: wireless de 210 milioane de lei în şcoli
01 oct. O.D.


Bilă albă pentru învăţământul superior autohton: studiul medicinei
28 sep. O.D.


Asociaţia Editorilor din România: manuale sub orice standarde
25 sep. O.D.


Studenţii au revenit în amfiteatre
25 sep. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.