Universitatea Politehnică a "furat" startul anului universitar

26 sep. 2017 Cultură
O.D.
Universitatea Politehnică a "furat" startul anului universitar

Studenţii Universităţii Politehnica din Bucureşti au început de ieri anul universitar. Nu mai puţin de 33.000 de studenţi, dintre care peste 10.000 de "boboci", intră de astăzi efectiv în sălile de curs, un record pentru ultimii 27 de ani. Trebuie spus că politehniştii au fost mai grăbiţi cu o săptămână faţă de colegii lor din celelalte universităţi, deschiderea festivă a anului universitar 2017-2018, cu miniştri, parlamentari, edili... va avea loc pe 2 octombrie.

Potrivit rectorului UPB, Mihnea Costoiu, a fost decizia Senatului Universităţii de a începe anul universitar mai devreme atât din dorinţa de a-i sprijini pe tineri, în special în perioada de iarnă, când studenţii din Politehnică vor avea trei săptămâni de vacanţă, dar "a fost şi solicitarea companiilor" cu care Universitatea lucrează: "Perioada de practică în anul viitor va fi mai amplă, mai mare şi un număr foarte mare de companii şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini studenţii noştri în practică. Practic, toţi studenţii anului III vor avea trei luni de practică în companii, integral în companii şi, în conformitate cu înţelegerile cu companiile, am oferit acest spaţiu mai amplu pentru practică. Anul acesta am depăşit, prima dată după 1989, 30.000 de studenţi. Am ajuns la 33.000 de studenţi în universitate. Cererea fantastică este în IT. Pentru o schimbare în aceşti ani se caută şi inginerii din industriile care nu aveau căutare: industria chimică, mecanică, industria materialelor. Este o căutare fantastică de ingineri şi în aceste domenii după foarte mulţi ani în care nu s-au căutat. Anul acesta, până în acest moment, avem peste 12.000 de locuri de muncă oferite studenţilor din universitatea noastră la o generaţie de circa 3.000 de absolvenţi".

Costoiu a ţinut să precizeze la festivitatea de deschidere că anul viitor, când se va sărbători 100 de ani de la Unire, UPB va sărbători două secole de la înfiinţare: "Va fi un an încărcat de evenimente, expoziţii, spectacole, iniţiative, un an în care întreaga noastră comunitate - profesori, angajaţi, studenţi absolvenţi şi parteneri laolaltă - îşi va uni forţele pentru a spune povestea celei mai mari universităţi tehnice din ţară. (...) Sunt convins că va fi un drum lung şi frumos, uneori plin de provocări, însă vă promit că merită. Munciţi mult şi bucuraţi-vă de aventură!".

Preşedintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu a precizat că anul acesta a fost înregistrată cea mai mare medie a tuturor celor care au intrat în facultăţile UPB.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Cultură

Vicepreşedinţii Academiei Române au fost aleşi1
20 apr. M.D.


Scandal universitar cu substrat politic
13 apr. Octavian Dan


Cursă cu obstacole: înscrierile la grădiniţă şi clasa pregătitoare
11 apr. O.D.


Avocatul Aurel Lazăr şi Marea Unire2
05 apr. Mircea Maliţa


ACADEMIA ROMÂNĂ: Trei candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte
04 apr. Mihaela Dan


Academia Română sărbătoreşte 152 de ani de la înfiinţare, miercuri
03 apr. M.D.


EDUCAŢIEParteneriat pentru... grupurile sanitare1
02 apr. Octavian Dan


Cursuri pentru 55.000 de profesori în valoare de 42.000.000 de euro
30 mar. Octavian Dan


LA 25 DE ANI DE CARIERĂCuplul Rednic - un show de 100.000 de euro
29 mar. A consemnat EMILIA OLESCU


CENTENARPreşedintele nu vrea festivism inutil - ministrul culturii, speriat de lipsa viziunii1
19 mar. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.