Ursula von der Leyen invită SUA la o reglementare comună a giganţilor digitali

26 ian. 14:14 Internaţional
S.B.
Ursula von der Leyen invită SUA la o reglementare comună a giganţilor digitali

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a chemat marţi Statele Unite, într-o intervenţie la Forumul Economic Mondial de la Davos, desfăşurat în mediul virtual, să se alăture iniţiativelor europene vizând reglementarea giganţilor digitali, informează Agerpres.

'Îi invit pe prietenii noştri americani să se alăture iniţiativelor noastre. Împreună am putea crea un set de reguli pentru economia digitală care ar fi valabil la scară globală', a declarat preşedinta Comisiei, la doar câteva zile după învestirea preşedintelui american Joe Biden.

Acest set de reguli s-ar 'fundamenta pe valorile noastre: drepturile omului, diversitate, incluziune şi protejarea sferei private', a detaliat ea, făcând referire la proiectele prezentate de Comisie în decembrie, 'Digital Services Act' şi 'Digital Market Act'.

În acelaşi discurs, Ursula von der Leyen a evidenţiat pericolele pentru democraţie ale unui internet nereglementat.

'Luarea cu asalt a Capitoliului a fost un şoc pentru mine, la fel ca pentru mulţi dintre noi', a spus ea.

'Trebuie să ne apărăm instituţiile împotriva puterii corozive a discursurilor de ură, dezinformării (...) şi incitării la violenţă', a adăugat von der Leyen, punând sub semnul întrebării rolul reţelelor sociale.

'Modelul de afaceri al platformelor de internet are un impact nu doar asupra concurenţei libere şi corecte, dar şi asupra democraţiei noastre, securităţii noastre şi calităţii informaţiei. De aceea, trebuie să limităm puterea imensă a marilor companii digitale', a pledat ea.

'Ceea ce este ilegal off-line ar trebui să fie ilegal şi on-line şi vrem ca platformele să fie transparente în ce priveşte funcţionarea algoritmilor lor', a continuat Ursula von der Leyen.

La 15 decembrie, Comisia Europeană a prezentat aşa-numitul 'Digital Services Act' (DSA, Regulamentul privind serviciile digitale), un proiect legislativ ce reglementează mai bine platformele digitale, acuzate de abuz de putere şi de a contribui la propagarea incitării la ură.

DSA urmează să responsabilizeze toate platformele, dar în special pe cele mai mari, care vor trebui să dispună de mijloace pentru a modera conţinuturile pe care le găzduiesc şi să coopereze cu autorităţile, potrivit Agerpres.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

LA FORUMUL HUAWEIOficialii europeni se opun politizării tehnologiei1
26 feb. F.A.


Indonezia a autorizat o schemă de vaccinare privată
26 feb. J.P.


Agenţia Europeană pentru Medicamente recomandă utilizarea cocktailului de anticorpi Regeneron
26 feb. J.P.


UE va analiza cu atenţie ce s-a întâmplat la GameStop şi va lua în considerare potenţialele lecţii
26 feb. J.P.


Polonia ridică la 69 de ani limita de vârstă pentru administrarea vaccinului de la AstraZeneca şi va prelua pacienţi din Slovacia
26 feb. J.P.


PREMIERUL POLONIEI:"Companiile farmaceutice care au folosit fonduri publice ar trebui să împărtăşească brevetele de vaccinuri împotriva COVID-19"
26 feb. J.P.


Bursele asiatice au închis în scădere
26 feb. G.U.


AGENŢIA EUROPEANĂ A MEDICAMENTELOR:Este o urgenţă ca vaccinurile existente să fie adaptate la noile mutaţii
26 feb. J.P.


Emmanuel Macron spune că se va vaccina cu serul AstraZeneca dacă acesta va fi disponibil când îi vine rândul la vaccinare
26 feb. J.P.


O aeronavă Boeing 777 a aterizat de urgenţă la Moscova, din cauza unor probleme la motor1
26 feb. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.