UVT finanţează 200 de afaceri cu granturi de până la 40.000 de euro

22 feb. 14:13 Fonduri Europene
D.I.
UVT finanţează 200 de afaceri cu granturi de până la 40.000 de euro

Persoanele care au un loc de muncă şi înfiinţează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă, şomerii, persoanele inactive, inclusiv studenţii, pot beneficia de finanţări nerambursabile de până la 40.000 de euro, prin intermediul a cinci proiecte finanţate din fonduri europene şi derulate de Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, se arată într-un comunicat remis astăzi Redacţiei.

Potrivit documentului, proiectele vizează stimularea spiritului antreprenorial prin finanţarea de afaceri, acordând subvenţii de până la 40.000 de euro pentru o afacere. Grupul ţintă este format din şomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă şi înfiinţează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă care intenţionează să înfiinţeze o afacere non agricolă în mediul urban şi au reşedinţa / domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş).

Reprezentanţii UVT afirmă că situaţia proiectelor privind sumele obţinute şi numărul de afaceri care vor fi finanţate este următoarea:

- Atelierul de antreprenori: 9.190.004 lei, 38 de afaceri finanţate;

- Susţinerea şi Motivarea Antreprenorilor Responsabili şi Talentaţi - Smart Start Up: 12.903.549 lei, 52 de afaceri finanţate;

- Stimularea spiritului antreprenorial în randul tinerilor din Regiunea de Vest - Start Smart: 8.896.993 lei, 36 de afaceri finanţate;

- Start Up Banat: 8.795.599, 35 de afaceri finanţate;

- Program integrat de stimulare a antreprenoriatului în mediul urban din Regiunea Vest: 8.137.354 lei. În cadrul acestui proiect, UVT este partener alături de Romactiv Business Consulting.

Potrivit sursei citate, apelul de proiecte în baza căruia au fost obţinute finanţările are ca scop creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.

Prof. Dr. Marilen Gabrel Pirtea, rectorul UVT, declară: "Avem o experienţă considerabilă în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene. Astfel, câştigarea unei sume de 10 milioane de euro pe acest program nu este deloc întâmplătoare. Performanţa este meritul întregii echipe de la UVT. Avem posibilitatea să finanţăm 200 de afaceri, inclusiv pentru planuri de afaceri iniţiate de studenţii noştri. Mai mult decât atât, le oferim pregătirea necesară astfel încât afacerile propuse de ei să aibă cele mai bune şanse să reuşească. Aşa cum am procedat şi în anii anteriori, vom maximiza oportunitatea prezentată de fondurile europene, pentru dezvoltarea instituţională, a resursei umane, dar şi a comunităţii din care facem parte".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"România are nevoie de proiecte noi, ca să evităm riscul dezangajărilor de fonduri"1
21 iun. ALINA VASIESCU


CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES / CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"Fac apel la realizarea unui acord pentru bugetul UE înaintea alegerilor parlamentare din 2019"1
20 iun. ALINA VASIESCU


ROVANA PLUMB, MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE:"Există întârzieri în privinţa absorbţiei de fonduri europene pentru infrastructura rutieră şi feroviară"
13 iun.


Profesori plătiţi din fonduri UE pentru a preda şi în mediul rural2
06 iun. O.D.


KLAUS IOHANNIS:"Guvernul să se ocupe mai intens de absorbţia fondurilor UE"
23 mai.


ROVANA PLUMB: "Plănuim o absorbţie de 1,9 miliarde euro din fonduri UE, în 2018"
09 mai.


Comisia Europeană propune un buget UE de 1.135 miliarde euro pentru 2021-20271
03 mai. V.R.


ANDREEA PAUL, INACO:"Avem absorbţie de bani europeni în sectorul IMM pentru că sumele sunt mici"
27 apr. A.V.


Spitalele româneşti pot accesa facil fondurile europene
19 apr. D.I.


MFE va lansa iniţiative de comunicare a posibilităţilor de finanţare din fonduri europene
13 apr. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.