UVT finanţează 200 de afaceri cu granturi de până la 40.000 de euro

22 feb. 14:13 Fonduri Europene
D.I.
UVT finanţează 200 de afaceri cu granturi de până la 40.000 de euro

Persoanele care au un loc de muncă şi înfiinţează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă, şomerii, persoanele inactive, inclusiv studenţii, pot beneficia de finanţări nerambursabile de până la 40.000 de euro, prin intermediul a cinci proiecte finanţate din fonduri europene şi derulate de Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, se arată într-un comunicat remis astăzi Redacţiei.

Potrivit documentului, proiectele vizează stimularea spiritului antreprenorial prin finanţarea de afaceri, acordând subvenţii de până la 40.000 de euro pentru o afacere. Grupul ţintă este format din şomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă şi înfiinţează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă care intenţionează să înfiinţeze o afacere non agricolă în mediul urban şi au reşedinţa / domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş).

Reprezentanţii UVT afirmă că situaţia proiectelor privind sumele obţinute şi numărul de afaceri care vor fi finanţate este următoarea:

- Atelierul de antreprenori: 9.190.004 lei, 38 de afaceri finanţate;

- Susţinerea şi Motivarea Antreprenorilor Responsabili şi Talentaţi - Smart Start Up: 12.903.549 lei, 52 de afaceri finanţate;

- Stimularea spiritului antreprenorial în randul tinerilor din Regiunea de Vest - Start Smart: 8.896.993 lei, 36 de afaceri finanţate;

- Start Up Banat: 8.795.599, 35 de afaceri finanţate;

- Program integrat de stimulare a antreprenoriatului în mediul urban din Regiunea Vest: 8.137.354 lei. În cadrul acestui proiect, UVT este partener alături de Romactiv Business Consulting.

Potrivit sursei citate, apelul de proiecte în baza căruia au fost obţinute finanţările are ca scop creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.

Prof. Dr. Marilen Gabrel Pirtea, rectorul UVT, declară: "Avem o experienţă considerabilă în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene. Astfel, câştigarea unei sume de 10 milioane de euro pe acest program nu este deloc întâmplătoare. Performanţa este meritul întregii echipe de la UVT. Avem posibilitatea să finanţăm 200 de afaceri, inclusiv pentru planuri de afaceri iniţiate de studenţii noştri. Mai mult decât atât, le oferim pregătirea necesară astfel încât afacerile propuse de ei să aibă cele mai bune şanse să reuşească. Aşa cum am procedat şi în anii anteriori, vom maximiza oportunitatea prezentată de fondurile europene, pentru dezvoltarea instituţională, a resursei umane, dar şi a comunităţii din care facem parte".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

PENTRU PROGRAMUL DE DEZVOLTARE RURALĂ BEI împrumută România cu 450 milioane euro
18 sep.


Dăncilă, întrevedere cu preşedintele BERD; modernizarea spitalelor şi infrastructura, prioritare
17 sep. F.B.


Muzeul Pompierilor va fi reabilitat din fonduri europene
16 sep. S.I.


Apicultorii români solicită sprijin financiar cu 42% peste plafon
16 sep. M.F.


CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN, DESPRE INFRASTRUCTURĂ: România a depus numai patru proiecte importante cu fonduri UE din 20143
16 sep. F.B.


SIGFRIED MUREŞAN: România va primi sprijin suplimentar în problema pestei porcine
14 sep. M.F.


DANIEL CONSTANTIN, DESPRE SCANDALUL PESTEI PORCINE AFRICANE: Guvernul nu a solicitat niciun ban de la UE
12 sep. I.GHE.


KLAUS IOHANNIS:Brexitul va diminua bugetul Uniunii Europene
11 sep. M.F.


AGENŢIA PENTRU FINANŢAREA INVESTIŢIILOR RURALE (AFIR): Fondurile europene alocate fermierilor, epuizate rapid
06 sep. F.B.


CE: Copiii vor primi în continuare alimente la şcoală
04 sep. F.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.