UVT finanţează 200 de afaceri cu granturi de până la 40.000 de euro

22 feb. 14:13 Fonduri Europene
D.I.
UVT finanţează 200 de afaceri cu granturi de până la 40.000 de euro

Persoanele care au un loc de muncă şi înfiinţează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă, şomerii, persoanele inactive, inclusiv studenţii, pot beneficia de finanţări nerambursabile de până la 40.000 de euro, prin intermediul a cinci proiecte finanţate din fonduri europene şi derulate de Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, se arată într-un comunicat remis astăzi Redacţiei.

Potrivit documentului, proiectele vizează stimularea spiritului antreprenorial prin finanţarea de afaceri, acordând subvenţii de până la 40.000 de euro pentru o afacere. Grupul ţintă este format din şomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă şi înfiinţează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă care intenţionează să înfiinţeze o afacere non agricolă în mediul urban şi au reşedinţa / domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş).

Reprezentanţii UVT afirmă că situaţia proiectelor privind sumele obţinute şi numărul de afaceri care vor fi finanţate este următoarea:

- Atelierul de antreprenori: 9.190.004 lei, 38 de afaceri finanţate;

- Susţinerea şi Motivarea Antreprenorilor Responsabili şi Talentaţi - Smart Start Up: 12.903.549 lei, 52 de afaceri finanţate;

- Stimularea spiritului antreprenorial în randul tinerilor din Regiunea de Vest - Start Smart: 8.896.993 lei, 36 de afaceri finanţate;

- Start Up Banat: 8.795.599, 35 de afaceri finanţate;

- Program integrat de stimulare a antreprenoriatului în mediul urban din Regiunea Vest: 8.137.354 lei. În cadrul acestui proiect, UVT este partener alături de Romactiv Business Consulting.

Potrivit sursei citate, apelul de proiecte în baza căruia au fost obţinute finanţările are ca scop creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.

Prof. Dr. Marilen Gabrel Pirtea, rectorul UVT, declară: "Avem o experienţă considerabilă în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene. Astfel, câştigarea unei sume de 10 milioane de euro pe acest program nu este deloc întâmplătoare. Performanţa este meritul întregii echipe de la UVT. Avem posibilitatea să finanţăm 200 de afaceri, inclusiv pentru planuri de afaceri iniţiate de studenţii noştri. Mai mult decât atât, le oferim pregătirea necesară astfel încât afacerile propuse de ei să aibă cele mai bune şanse să reuşească. Aşa cum am procedat şi în anii anteriori, vom maximiza oportunitatea prezentată de fondurile europene, pentru dezvoltarea instituţională, a resursei umane, dar şi a comunităţii din care facem parte".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

Bani de la Bruxelles pentru A8 şi Magistrala 6
17 dec. I.Ghe.


Corina Creţu a aprobat modificarea POIM1
16 dec. T.I.


AVRAM (COMISAR REGIONAL DUNĂREAN):România riscă pierderi în programul ITI Delta Dunării2
09 dec. T.T.


PENTRU FACILITAREA INTERCONECTĂRII CU REPUBLICA MOLDOVATransgaz primeşte fonduri europene de 46 milioane euro
23 nov.


KLAUS IOHANNIS:Curtea Europeană de Conturi sprijină utilizarea eficientă a fondurilor europene
21 nov. M.B.


CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / IOLANDA MIHALACHE, PARTNET:"Nu există experţi pregătiţi să sprijine mediul de afaceri în accesarea de fonduri"1
02 nov. Emilia Olescu


CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / CLAUDIA IONESCU, ADRBI:"Prin programul de dezvoltare, aproximativ 800 de blocuri vor fi reabilitate"
02 nov. Vlad Dobrea


CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / GHEORGHE LĂPĂDAT, FNGCIMM:"Atragerea fondurilor europene a condus la capitalizarea multor întreprinderi mici şi mijlocii"
02 nov. Vlad Dobrea


CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / FLORIAN MARIN, EXPERT FONDURI EUROPENE:"Riscăm să pierdem 6% din alocarea bugetară, pe fondul dezangajării"
02 nov. Ramona Radu


CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / SLAVE CONSTANTIN, MADR:"Actorii implicaţi în derularea proiectelor europene trebuie să stea la aceeaşi masă"
02 nov. R.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.