Vaccinurile copilăriei care protejează împotriva infectării cu coronavirus 3

11 aug. 17:57 Miscellanea
A.P.
Vaccinurile copilăriei care protejează împotriva infectării cu coronavirus

Pe lângă imunitate şi anticorpi, cercetătorii caută în permanenţă explicaţii pentru care unele persoane se infectează mai uşor cu COVID-19, în timp ce alţi oameni sunt protejaţi în faţa infecţiei. Studiile continuă pe tot mapamondul, însă unul dintre motive ar părea să fie vaccinurile copilăriei, scrie Jurnalul Prahovean.

Andrew Badley, un cercetător din Minnesota, a căutat legătura dintre COVID-19 şi vaccinările copilăriei, implicând peste 137.000 de pacienţi în cercetările sale. Acesta a încercat, astfel, să clarifice de ce unii oameni sunt protejaţi în calea infecţiei, iar alţii nu.

Vaccinul pentru variolă, spre exemplu, proteja şi împotriva rujeolei şi a tusei convulsive. Se pare că 7 tipuri de vaccinuri administrate cu 1, 2 sau 5 ani în urma infecţiei cu COVID-19 au fost asociate cu o rată mai mică de infectare cu noul coronavirus.

Spre exemplu, cei care s-au vaccinat contra pneumoniei recent, au un risc de a se infecta cu coronavirus cu 28% mai mic decât ceilalţi care nu au făcut acest vaccin. Pe de altă parte, cei care au făcut vaccinul anti-poliomielitic sunt şi mai bine protejaţi, şansele de a lua coronavirus fiind cu 43% mai mici.

Studiul realizat de cercetătorii americani este doar observaţional, însă experţii caută o modalitate de a cuantifica activitatea acestor vaccinuri asupra coronavirusului pentru a servi drept reper pentru noile vaccinuri create de companii. Dacă vaccinurile existente vor părea la fel de protectoare ca şi cele în curs de dezvoltare, atunci acestea ar putea schimba întreaga strategie mondială de vaccinare, detaliază Jurnalul Prahovean.

Noile cercetări sugerează că unii dintre noi ar putea fi parţial protejaţi de virusul SARS- CoV-2 datorită faptului că organismul nostru s-a mai întâlnit în trecut cu coronavirusurile specifice răcelilor, citează antena3.ro. Imunitatea unora dintre noi s-ar putea datora întâlnirilor anterioare cu alte coronavirusuri, cum ar fi cele care provoacă răceala.


Opinia cititorului: 3
1.   Vrajeala
mesaj trimis de Cristian în data de 11.08.2020, 23:46

Asta-i vrăjeală pentru a convinge lumea că vaccinurile e bune. Lumea trebuie să dorească vaccinarea, asta e ideea.

1.1.   E bune bre! (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Răzvan în data de 12.08.2020, 09:11

Da bre, nea Cristiane, e bune. Nu te mai lua după toți imbecilii care n-are 4 clase. Ia-te după cei care în mod indubitabil au o carieră academică de necontestat, oameni cu multă minte și care știu a buchisi în tratatele de specialitate și care le mai și scriu... PS. Câte clase are matale? Una mai mult ca trenul?

1.2.   Teleorman (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de Sandu în data de 12.08.2020, 13:06

El e din Teleorman și de aceea nu conjuga bine. E mulți ma, e bune, etc, etc.. Am avut un băiat în armata din zona aia și asa vorbea, asa ca asta e..

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

RAED ARAFAT, DESPRE NOI MĂSURI DE RESTRICŢIE:''Noi am zis că vom merge pe ideea măsurilor zonale sau regionale, dar este clar că never say never''
25 sep. G.U.


OFICIAL OMS:''Se estimează că vom ajunge la două milioane de morţi dacă nu facem totul contra pandemiei''
25 sep. G.U.


Fermierii solicită autorităţilor aprobarea ordonanţelor privind declararea stării de calamitate şi amânarea ratelor
25 sep. G.U.


CRISTIAN BUŞOI:"Acum este un moment al sănătăţii în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene"
25 sep. J.P.


China speră să producă anual 610 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19
25 sep. G.U.


MINISTERUL MUNCIIArhiva electronică a caselor de pensii poate fi folosită pentru calcularea stagiilor de cotizare pierdute2
25 sep. J.P.


Tinerii fermieri pot beneficia de o suprafaţă de până la 50 de hectare concesionată din proprietatea statului
25 sep. G.U.


Pacienţii din unităţile medicale din Capitală vor vota cu urna mobilă
25 sep. G.U.


O sondă americană va preleva eşantioane de pe suprafaţa asteroidului Bennu 1
25 sep. A.B.


Biden îl conduce pe Trump la nivel naţional
25 sep. A.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.