Valorile culturale româneşti, promovate de Bancpost şi Comisia Naţională a României pentru UNESCO

06 mar. 12:19 Cultură
M.D
Valorile culturale româneşti, promovate de Bancpost şi Comisia Naţională a României pentru UNESCO

Bancpost şi Comisia Naţională a României pentru UNESCO anunţă încheierea unui parteneriat strategic în cadrul căruia cele două instituţii vor derula acţiuni de promovare a valorilor culturale româneşti şi de conştientizare a importanţei cunoaşterii şi conservării patrimoniului UNESCO din România, conform comunicatului de presă remis către ziarul nostru.

"Parteneriatul cu Comisia Naţională a României pentru UNESCO aduce recunoaştere programelor educaţionale şi culturale iniţiate şi implementate de banca noastră până în prezent şi deschide noi perspective pentru initiaţivele viitoare. Bancpost este un susţinător activ al valorilor culturale româneşti, sprijinind proiecte relevante şi de impact pe domenii naţionale de interes: cultură, educaţie şi social. Prin sinergiile create între resursele, platformele şi competenţele celor două instituţii, această colaborare va amplifica contribuţia proiectelor comune la promovarea şi prezervarea moştenirii culturale româneşti pentru generaţiile viitoare." a declarat Aura Toma, Director Executiv Marketing şi Comunicare, Bancpost.

Unul dintre cele mai ample proiecte de responsabilitate socială, iniţiat şi implementat de Bancpost în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale este programul "Ţara ta, Tradiţia ta", primul program de educaţie culturală din România axat pe promovarea în şcoli a Patrimoniului Cultural şi Natural UNESCO. Programul, lansat în 2017, are ca obiectiv educarea tinerei generaţii în spiritul valorilor culturale româneşti, al tradiţiilor şi obiceiurilor autentice, pentru a oferi tinerilor repere sigure, consolidându-le identitatea culturală. În 2018, acesta va fi extins la nivel naţional şi va beneficia de patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

"Acest parteneriat reprezintă o dovadă elocventă a afirmării responsabilităţii sociale a mediului privat, în cazul de faţă Bancpost, prin implicarea în promovarea unor valori fundamentale ale culturii noastre naţionale, cum este cea a patrimoniului natural şi cultural, în întreaga societate românească şi nu numai. Iniţiativa, deja lansată în acest an, privind Mărţişorul vine să confirme cele afirmate anterior şi să deschidă noi posibilităţi de cooperare strategică pentru anii următori" a declarat Ani Matei, Secretar - General, Comisia Naţională a României pentru UNESCO.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Cultură

ZIUA UNIVERSALĂ A IEI / Ionela Bran:"Ia românească este un întreg talisman"2
22 iun. EMILIA OLESCU


ZIUA UNIVERSALĂ A IEIIa a pătruns şi în hipermarketuri
22 iun. D.N.


ZIUA UNIVERSALĂ A IEIIa românească, sărbătorită pe biciclete
22 iun. A.T.


ZIUA UNIVERSALĂ A IEI"Oriunde merg în ţară, primul lucru pe care îl întreb este dacă pot să achiziţionez o ie"
22 iun. Alina Vasiescu


ZIUA UNIVERSALĂ A IEIMotive tradiţionale româneşti, în activităţile de relaxare
22 iun. A.T.


ZIUA UNIVERSALĂ A IEI / CRISTINA CHIRIAC, FLORI DE IE:"Ia este primită peste tot cu inima deschisă, cu uimire şi cu emoţie"1
22 iun. Emilia Olescu


ZIUA UNIVERSALĂ A IEI / CORNELIA REDNIC:"Nicio rochie din lume nu mă înfrumuseţează atât de mult precum cămeşa populară"
22 iun. A consemnat Emilia Olescu


ZIUA UNIVERSALĂ A IEIModelul tradiţional s-a impus în moda mondială4
22 iun. Dan Nicolaie


EVALUAREA NAŢIONALĂRezultate previzibile, 73,5% dintre elevi au obţinut medii peste 5
20 iun. O.D.


Ministerul îşi propune reducerea birocraţiei în învăţământ
19 iun. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.