Vânzări de criptomonede confiscate în dosare penale

01 dec. 2020 Miscellanea
A.P.
Vânzări de criptomonede confiscate în dosare penale

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a vândut la licitaţie 0,97 % dintr-o unitate Ethereum cu 2160 de lei, potrivit site-ului ANABI. Au fost 67 de oferte, iar în ultimele minute ale licitaţiei preţul a crescut de la 1.552 de lei la 2.160 de lei, potrivit g4media.

Pe piaţa liberă o criptomonedă Ethereum se vinde cu 2474 de lei. În octombrie, ANABI a vândut tot 0,97 % dintr-o unitate Ethereum cu 1670 de lei şi 0,62 % dintr-un Bitcoin cu 30.535 de lei. Acum, preţul Bitcoin a ajuns la un maxim de 19.900 de dolari.

Criptomonedele vândute de ANABI au fost confiscate de procurori în dosare penale. La începutul lui octombrie acest an, a fost o premieră pentru ANABI să vândă criptomonede puse sub sechestru în dosare penale.

Potrivit legii, ANABI cere acordul inculpaţilor pentru vânzarea anticipată a bunurilor puse sub sechestru în dosare penale, înainte de o sentinţă definitivă. Dacă aceştia nu acceptă, atunci ANABI merge la judecător. Magistraţii au început să înţeleagă rolul agenţiei şi dispun valorificarea anticipată a bunurilor.

Potrivit directorului ANABI, Cornel Călinescu, procedura de valorificare anticipată este în interesul tuturor, inclusiv al inculpatului. Dacă bunul este vândut imediat după indisponibilizare, la un preţ bun, banii sunt puşi în contul unic al agenţiei şi aduc o dobândă. La finalul procesului, dacă inculpatul este găsit vinovat şi i se confiscă bunurile, banii merg la trezoreria statului. Dacă, dimpotrivă, inculpatul este achitat, el primeşte banii.

Ce sunt criptomonedele. Potrivit ethereum.org, Ethereum a fost lansat în 2015. "Ca alte blockchainuri, Ethereum are o criptovalută nativă, numită ether (ETH). ETH este o monedă digitală. Este exclusiv digitală şi poate fi trimisă instant oricui, oriunde în lume. Fondul disponibil de ETH nu este controlat de vreun guvern sau vreo companie - este descentralizat şi este limitat. Oameni din întreaga lume folosesc ETH pentru a face plăţi, ca purtător de valoare sau garanţie".

Potrivit bitcoin.org, "bitcoin este o reţea consensuală ce oferă un nou sistem de plată şi bani complet digitali. Este primul sistem de plată peer-to-peer descentralizat susţinut de utilizatorii săi fără o autoritate centrală sau intermediari. Din perspectiva unui utilizator, Bitcoin reprezintă în mare bani cash pentru Internet".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Centrul Pompidou din Paris, închis pentru renovări extinse, care vor dura trei ani
26 ian. G.U.


EXPERŢII SAS:2021 are toate premisele pentru a deveni anul fraudelor digitale
26 ian. G.U.


Daniel Băluţă anunţă că parcările publice de pe străzile Secerei şi Izvorul Rece intră în sistem de tarifare
26 ian. G.U.


26 IANUARIE, ÎN ROMÂNIA:Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 se menţine ridicat - 2877 noi cazuri
26 ian. S.B.


26 IANUARIE, PE GLOB:Infectaţi - cca. 100 milioane ; Decese - cca. 2,15 milioane1
26 ian. J.P.


130 de restaurante din Ungaria sfidează restricţiile şi anunţă că se vor redeschide în februarie
26 ian. A.P.


AstraZeneca respinge informaţiile despre eficacitatea scăzută a vaccinului său anti-Covid în rândul vârstnicilor
26 ian. S.B.


ÎNCEPÂND CU 1 MARTIERusia a aprobat majorarea taxei la exporturile de grâu
26 ian. G.U.


PREVIZIUNI LEADER TEAM BROKER PENTRU 2021:Asigurările cyber, sănătate şi cele de răspunderi vor domina topul cererilor de poliţe de asigurare
26 ian.


XTB ROMÂNIA:Cum se pot proteja investitorii români de scăderea Bitcoin
26 ian.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.