Veniturile Allianz Grup au fost de 73,5 miliarde de euro în prima jumătate a anului

05 aug. 14:05 Comunicate de presă
A.P.
Veniturile Allianz Grup au fost de 73,5 miliarde de euro în prima jumătate a anului

Grupul Allianz a publicat rezultatele financiare aferente primului semestru din 2020. Veniturile totale ale companiei au fost de 73,5 miliarde de euro, informează un comunicat de presă remis astăzi, de compania bancară.

Creşterea internă a veniturilor, care se ajustează în funcţie de efectele valutare şi de consolidare, a fost de -7,7 la sută în al doilea trimestru al anului 2020, condus în mare parte de segmentul de afaceri Viaţă / Sănătate.

Veniturile totale au scăzut cu 6,8% până la 30,9 miliarde de euro în al doilea trimestru al anului 2020. Profitul operaţional a scăzut cu18,8 % până la 2,6 miliarde de euro în al doilea trimestru al anului 2020. În segmentul de afaceri "Proprietate-Casualitate", profitul operaţional a scăzut din cauza pierderilor aferente COVID-19, precum şi a unui rezultat mai mic al investiţiilor operaţionale.

Profitul operaţional din segmentul de afaceri Viaţă / Sănătate a scăzut mai ales din cauza profitului favorabil unic dub 2019.

Segmentul nostru de gestionare a activelor a înregistrat un profit operaţional solid, determinat în principal de comisioane mai mici de performanţă. Venitul net atribuit acţionarilor a scăzut cu 28,6 % până la 1,5 miliarde de euro în al doilea trimestru al anului 2020.

În prima jumătate a anului 2020, veniturile totale au fost stabile. Profitul operaţional a scăzut cu 20,5 % până la 4,9 miliarde de euro.

COVID-19 a avut un impact negativ semnificativ asupra profitului operaţional al întreprinderilor Allianz de asigurări. Proprietatea-Casualitate a înregistrat un rezultat mai mic al investiţiei de subscriere şi operare.

Veniturile generate de AuM au dus la o creştere a profitului operaţional a activităţii de gestionare a activelor. Scăderea venitului net atribuibil acţionarilor a fost determinat în mare măsură de scăderea profitului operaţional.

Mai jos, puteţi regăsi câteva cifre cheie:

Profit operaţional de 4,9 miliarde de euro

Rata de solvabilitate: 187%

Portofoliul echilibrat şi forţa financiară, cele două elemente cheie care au permis Allianz să navigheze cu succes prin criza actuală şi să obţină rezultate solide

Oliver Bäte, CEO al Grupului Allianz: "Pandemia continuă să fie o provocare pentru toate industriile. Cu toate acestea, Allianz a obţinut rezultate solide şi a demonstrat o rezilienţă remarcabilă în primele şase luni ale anului 2020. Acestea ne ofera toată încrederea că vom avea o performanţă financiară solidă şi în a doua jumătate a anului 2020."


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

ANP:Aproximativ 1.100 de deţinuţi şi-au exprimat dorinţa de a vota la alegerile locale
25 sep. A.P.


Agroland investeşte 50.000 de euro în startup-uri inovatoare
24 sep. A.B.


ÎNCEPÂND DE AZIRomânii pot plăti online, prin Ghişeul.ro, şi taxele pentru paşaport, permis de conducere, certificat de înmatriculare şi autorizaţia de circulaţie provizorie1
24 sep. J.P.


Domnul Steven Van Groningen demisionează din Comitetul Reprezentanţilor Fondul Proprietatea2
24 sep. A.P.


COMUNICATDepozitarul Central va distribui sumele de bani aferente cuponului nr. 3 şi sumele de bani aferente rambursării de principal pentru obligaţiunile emise de INTERNATIONAL INVESTMENT BANK
24 sep. C.P.


COMUNICATDepozitarul Central va distribui sumele de bani aferente cuponului nr. 12 şi sumele de bani aferente rambursării de principal pentru obligaţiunile emise de INTERNATIONAL INVESTMENT BANK
24 sep. C.P.


Florin Cîţu, în vizită de lucru la CE Oltenia
23 sep. S.B.


CONSILIUL INVESTITORILOR STRĂINI:"Construcţia bugetului este fundaţia revenirii economice"2
22 sep. S.B.


ASPCIAŢIA ENERGIA INTELIGENTĂ:"Preţul gazelor naturale pentru iarna 2020 / 2021 va fi similar cu cel din iarna precedentă"
22 sep. A.P.


Complexul One Verdi Park va beneficia de mai multe unităţi rezidenţiale exclusiviste
22 sep. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.