Gala BURSA 2018

Veniturile Orbis au crescut cu aproape 6%

02 mai. 11:48 Companii
D.I.
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Lanţul hotelier Orbis anunţă o creştere a veniturilor în primul trimestru al anului cu 5,9%, se arată într-un comunicat al companiei, remis Redacţiei.

Potrivit documentului, compania a înregistrat indicatori pozitivi de operare în toate ţările din regiunea Europei de Est (+5,8% creştere a indicatorului RevPAR pentru produsele comparabile).

Totodată, reprezentanţii Orbis afirmă că anul trecut au fost deschise 5 hoteluri noi, prin contracte de franciza si management (peste 600 de camere).

Gilles Clavie, preşedinte şi CEO al Orbis a declarat: "Bucurându-se de o creştere continuă a pieţei şi de un mediu macroeconomic stabil în întreaga regiune est-europeană, Orbis continuă să obţină rezultate solide. În 2018, ne-am concentrat pe consolidarea veniturilor şi pe gestionarea costurilor, având în vedere situaţia dificilă de pe piaţa muncii, care afectează majoritatea industriilor. Datorită implicării depline a echipelor noastre, veniturile au crescut cu până la 271,5 milioane zloţi (298 milioane lei), cu +2,1% faţă de cifrele din anul precedent. EBITDA operaţional s-a ridicat la 40,4 milioane zloţi (44,5 milioane lei), reprezentând o creştere de 5,9% faţă de anul trecut".

Potrivit sursei citate, în primul trimestru al anului 2018, rezultatele operaţionale progresive ale Grupului Orbis au fost confirmate de o creştere de 5,8% a indicatorului RevPAR, pentru produse comparabile, până la valoarea de 136 zloţi (149,9 lei).

Oficialii Orbis precizează că acest rezultat a fost determinat, în principal, de o creştere a tarifului mediu per cameră (ARR) de 222,7 zloţi (244 lei; în creştere cu 3,8% în primul trimestru 2018) şi o uşoară creştere a gradului de ocupare, care a avut un având de 1,2 puncte procentuale comparativ cu rezultatele din anul trecut.

În acest sens, Gilles Clavie a punctat: "Performanţele operaţionale solide, poziţia puternică în numerar şi previziunile favorabile ale pieţei au permis Consiliului de administraţie să dea recomandări Consiliului de Supraveghere privind plata dividendelor la 1,6 zloţi (1,76 lei) per acţiune. Orbis este o companie axată pe creştere şi pe rentabilitatea totală oferită acţionarilor, prin consolidarea a trei piloni principali: Echipă, Portofoliu şi Performanţă. În 2018, care se preconizează a fi un alt an de creştere puternică atât pentru economia din regiunea Europei de Est, cât şi pentru turismul de pe pieţele noastre cheie, ne vom concentra pe creşterea încasărilor, împreună cu o gestionare rezonabilă a cheltuielilor noastre".

În comunicat se mai arată indicatorii de funcţionare în creştere au fost observaţi în toate ţările din Europa de Est, unde Orbis operează în hoteluri.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

China dezvoltă o nouă generaţie de metrou inteligent
15 nov. A.V.


Ronaldo "driblează" bine şi în domeniul imobiliar
15 nov. DAN NICOLAIE


Managementul rezidenţial - un business în creştere
15 nov.


IONUŢ DUMITRU, CONSILIUL FISCAL:"Veniturile fiscale sunt la minime istorice"
15 nov. Mihai Gongoroi


DUPĂ PRIMELE 9 LUNITransgaz raportează un profit în scădere cu 31%
15 nov. Mihai Gongoroi


PIAŢA PENTRU ZIUA URMĂTOARE DE GAZE NATURALE (PZU-GN)Preţul de închidere al gazelor naturale a crescut cu 2,80%
15 nov. R.R.


ANALIZĂ QURATE BUSINESS INTELLIGENCE:Piaţa materialelor de construcţii verzi va creşte cu 11,8% până în 2023
15 nov.


OPERATORII DE TRANSPORT:Ministrul Lucian Şova a generat haosul în transport
15 nov. GEORGE MARINESCU


Arhitectura Catedralei Mântuirii Neamului - o sinteză între tradiţie şi contemporaneitate
15 nov. Emilia Olescu


Peikko Finlanda investeşte 10 milioane euro într-o fabrică de lângă Bucureşti
15 nov.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.