VICEPREMIERUL PAUL STĂNESCU:

"Anul viitor, investiţiile vor reprezenta 4,2% din PIB" 2

03 dec. 2017 Macroeconomie
GABRIEL TĂNASE
Paul Stănescu (Sursa foto: Gov.ro)
Paul Stănescu (Sursa foto: Gov.ro)

Investiţiile vor reprezenta 4,2% din PIB, potrivit proiectului de buget pe anul 2018, iar ţara noastră va avea parte de "un boom economic", a afirmat, ieri, la Bistriţa, vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale.

Oficialul declarat, potrivit Agerpres: "Vă dau o veste bună: în bugetul de anul viitor, din ultimele discuţii pe care le-am avut, investiţiile reprezintă 4,2% din PIB, deci o sumă foarte importantă. Anul acestea, trebuie să recunoaştem, a fost puţin mai greu, pentru că, într-adevăr, odată cu Legea salarizării, s-au mărit salariile şi este o sumă importantă, dar eu am convingerea că în 2018 România va fi într-un boom economic. Sunt convins de lucrul acesta şi toate datele ne confirmă acest lucru".

Vicepremierul speră ca şi absorbţia fondurilor europene să crească anul viitor.

Paul Stănescu a precizat: "La nivel practic, când vorbim de fondurile publice, ştim exact ce avem de făcut. Când vorbim de fondurile europene, sigur că ne mişcăm mai greu după un an - şi trebuie să spunem clar lucrul acesta - când am găsit toate autorităţile de management nefuncţionale, am reuşit foarte repede ca în acest an să fie toate funcţionale, deci banii europeni se pot accesa pe toate axele şi acesta este un lucru îmbucurător şi ne face să credem că la anul vom accesa fonduri europene într-o sumă cât mai mare".


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 03.12.2017, 06:06

Boom, criza, uite o taxa!

2.   Dupa fapta si rasplata?
mesaj trimis de Observator în data de 03.12.2017, 10:41

Asa este! Cele 7 autoritati de management, pe fonduri europene, au devenit functionale, in iunie-august, datorita D-nei Rovana Plumb, dupa cca. 5 luni ca ministru la fonduri europene. . "Avem în sfârșit acreditate autoritățile de management (...). Premizele instituționale sunt create. Între timp, autoritățile de management sunt acreditate, multe lucrări sunt pornite, licitațiile sunt pornite, la nivel politic toate deciziile sunt luate, unda verde este dată de la nivel european, deci sunt convins că fondurile vor începe să curgă", a afirmat Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din PE. Probabil, de aceea, drept rasplata, R. Plumb a fost indepartata din guvern(la noi, ca la nimeni, nu-i asa?). Sa-i dam cezarului, ce este al cezarului!

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

Investiţie: 1,49 lei de tânăr pe an, bugetul pentru activităţi de tineret
19 dec.


MACRO NEWSLETTER-19 Decembrie 2018
19 dec.


Călin RecheaPieţele globale aşteaptă milă şi mântuire de la Federal Reserve
19 dec. Călin Rechea


CNIPMMR avertizează în privinţa instabilităţii legislative fiscale accentuate
19 dec. R.R.


MACRO NEWSLETTER-18 Decembrie 2018
18 dec.


Qatarul nu vrea să-şi majoreze participaţia la Deutsche Bank
18 dec. A.V.


Investiţii străine de peste 3 trilioane de euro trec prin companiile fantomă din Olanda2
18 dec. Călin Rechea


România, din nou ţara cu cea mai mare inflaţie anuală din UE2
17 dec. A.I.


Poziţia CDR privind sistemul de pensii1
17 dec. T.M.


PREŞEDINTELE CONSILIULUI FISCAL, IONUŢ DUMITRU:"Deficitul de cont curent a depăşit pragul de semnal de 4% din PIB"1
17 dec. Ramona Radu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.