VICTOR CIORBEA, RECOMPENSAT DE PUTEREA POLITICĂ

Pensie specială pentru Avocatul Poporului 4

14 iun. Politică
G.M.

Deputaţii au adoptat, ieri, un proiect de lege destinat instituţiei Avocatului Poporului. Conform actului normativ adoptat de Camera Deputaţilor, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, şi adjuncţii săi vor primi o pensie specială în cuantum de 80% din indemnizaţia brută avută în ultima lună de activitate, care se va putea cumula cu indemnizaţia.

Calculele celor de la USR arată că Victor Ciorbea va primi o pensie de 3400 euro pe lângă indemnizaţia lunară, care este de circa 20.000 lei, adică un venit total lunar de peste 35.000 lei.

Proiectul a fost aprobat cu 182 voturi pentru şi 82 împotrivă, urmând să fie trimis la Senat, care este for decizional.

Actul mai prevede că funcţia de avocat al poporului este echivalentă ca rang cu aceea de ministru, iar funcţiei de adjunct îi corespunde rangul de secretar de stat.

Conform proiectului, "pensia de serviciu poate fi acordată acestora anticipat, cu cel mult 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, în acest caz cuantumul pensiei fiind micşorat cu 1% din baza de calcul prevăzută în acest alineat, pentru fiecare an care lipseşte până la împlinirea vârstei standard de pensionare. Pensia de serviciu astfel stabilită poate fi cumulată cu indemnizaţia pentru mandatul în curs de exercitare."

Pensiile de serviciu ale adjuncţilor Avocatului Poporului se actualizează în raport cu indemnizaţia brută lunară a adjuncţilor Avocatului Poporului în activitate.

Opinia cititorului: 4
1.   Tara lu Papura Voda
mesaj trimis de MELC ROMAN în data de 14.06.2018, 00:14

Bai voi sunteti sanatosi la cap? Cum vine aia - salariu de 8000 de euro ca fiind bugetar la stat in conditiile in care 70% din romani au salarii de mizerie? Da ce face handicapatul ala de Ciorbea acolo frate? A fost pus cu de-a sila, legat cu lanturi de birou si-i ciugule furnicile carnea de il despagubesc astia cu atatia bani? Nu le e rusine sa risipeasca banul public in halul asta? Au mai dat si ordonanta aia cu resedinte gratuute pentru sefii CCR, ICCJ, Academie si parca e si Ciorbea peacolo. Bataie de joc pe fata. Mita politica pe fată.

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.06.2018, 11:24

De ce oare doar bugetarii/cei care sunt platiti din cotizatile/impozitele noasre primesc 80% din ultimul salariu, ca pensie. Oare deaia i-am votat alesii, ca sa-si stabileasca cum vor ei salarile, indemnizatile, pensile.....?.

Halal popor roman!. 

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.06.2018, 11:26

Bursa, puteti sa ne luminati si pe noi cu doua /trei minuni facute de Avocatul poporului, pentru popor?.

Multumesc anticipat. 

3.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
mesaj trimis de Cristi în data de 14.06.2018, 15:48

Nu prea a facut nicio minune. In ultimul an a luat la pas puscariile ca sa stea de vorba cu infractorii despre conditiile de detentie. In rest, problemele oamenilor de afara, liberi, nu il intereseaza pe Ciorbea.

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

ASOCIAŢIA OAMENILOR DE AFACERI DIN ROMÂNIA:"Majorarea salariilor în administraţie, sănătate, educaţie nu a îmbunătăţit aceste servicii"1
23 oct. R.R.


Tăriceanu se opune îngheţării salariilor
23 oct. O.D.


Ciucu: "Firea a pierdut majoritatea în Consiliul General"
23 oct. O.D.


ÎN TIMP CE TUDOREL TOADER A PLECAT ÎN CONCEDIU,Moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei
23 oct. E.O.


IOHANNIS: "Independenţa justiţiei este pusă la grea încercare"
22 oct. T.T.


Marieta Safta, eliberată din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei
22 oct. I.A.


Dăncilă a decis înfiinţarea Comitetului Naţional pentru Deşeuri1
22 oct. T.T.


CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ SINDICALĂ "CARTEL ALFA":"Creşterile salariale sunt absolut necesare şi urgente"
22 oct. I.I.


EUGEN TOMAC:"Peşedintele şi partidele trebuie să dezbată tema codurilor penale"
22 oct. A.P.


SENAT: Proiectul privind declasificarea unor documente, adoptat
22 oct. I.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.