Victor Negrescu: Avem nevoie de o nouă strategie privind aderarea noastră la Schengen 6

13 ian. Politică
Vlad Dobrea
Victor Negrescu
Victor Negrescu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, afirmă că este necesară o nouă strategie privind aderarea României la Spaţiul Schengen, precizând că au fost redemarate reuniunile Comisiei Naţionale de Autoevaluare Schengen.

"Avem nevoie de o nouă strategie privind aderarea noastră la Schengen. De aceea, am redemarat împreună cu Ministerul Afacerilor Interne reuniunile Comisiei Naţionale de Autoevaluare Schengen. Împreună cu specialiştii şi instituţiile care au permis îndeplinirea condiţiilor tehnice putem să gândim demersurile care vor permite României să aibă o abordare coerentă şi credibilă în atingerea acestui obiectiv", a scris Victor Negrescu, vineri, pe Facebook.

Totodată, Negrescu speră că, în acest demers, ţara noastră va obţine votul tuturor statelor partenere europene.

"După ce subiectul a fost solicitat sau introdus pe ordinea de zi a mecanismelor Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne de 15 ori, şi ulterior retras, sper sincer ca a 16-a oară să reuşim să mergem până la capăt cu şanse reale să obţinem votul tuturor statelor partenere europene", a mai afirmat Negrescu.

Opinia cititorului: 6
1.   Cum sa obti votul
mesaj trimis de anonim în data de 13.01.2018, 04:34

Cu un salar de 2000-3000 de lei la politist?

Austriacul cu migratia din Siria nu a avut incredere nici in unguri.

Europenizati salariile nu doar costurile vieti. 

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Vanat în data de 13.01.2018, 10:23

Cum sa le europenizam cand rezultatele muncii noastre sunt de proasta calitate si nu se vand la preturi europene ca sa primim salarii europene?

Referitor la salariul politistului iti pot spune ca este mai mare decat al profesorului sau al medicului stagiar, iar daca mergi in birourile de la MAI (pentru ca si acolo sunt multi politisti platiti, nu numai in strada) vei constata ca salariile sunt, de fapt, mai mari.Cand o sa lucram mai eficient si un roman va face ceea ce face un neamt, atunci romanul va avea salariul neamtului. Acum, 4 romani fac ceea ce face un neamt (dar mai prost calitativ) asa incat si salariul neamtului se imparte la 4. Avem politia nationala, politia locala, politia metropolitana si jandarmeria. Politie multa si protectie (eficienta) mica.Este nevoie de restructurare, de eliminarea paralelismelor, de eliminarea functiilor create artificial (functiile de cumetrie) si repartizarea banilor astfel economisiti la politistii ramasi si uite asa vor crestere salariile - prin eficientizare si nu prin capusare si suprapuneri de sarcini (paralelisme). Cu ocazia asta, poate acordam prin lege politistilor mai multa protectie impotriva agresiunilor din partea infractorilor si le solicitam mai multa prestanta si mai multa corectitudine care sa impuna (mai exact sa castige) implicit respectul populatiei. Sunt multi care inca taie frunza la caini in birouri sau cei de la circulatie care vaneaza greseli inevitabile datorita traficului sau conditiilor zonei in loc sa ia masuri pentru eliminarea situatiilor generatoare de asemenea greseli (din vanatori sa se transforme in parteneri ai populatiei). 

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de anonim în data de 13.01.2018, 23:36

Korekt. Mos Teaca nu va pricepe niciodata asta, din pacate.

2.   fără titlu
mesaj trimis de Vanat în data de 13.01.2018, 10:49

Da, intr-adevar, avem nevoie de o noua strategie la nivel de tara si-anume sa nu mai furam, sa fim mai seriosi si sa ne organizam si sa lucram mai eficient.

Spune-i toate astea lui Dragnea, sau lui Tariceanu sau lui Orban. Nu vor intelege nimic intrucat gandirea si existenta lor sunt structurate pe alte principii si idealuri (cazul primilor doi) sau pentru ca exista limite de la mama natura. 

3.   fără titlu
mesaj trimis de zaza în data de 13.01.2018, 11:12

....De 29 de ani tot strategii faceti...nu exista nici o solutie decat una singura...."afara cu VOI "si sa infiintam o Scoala de Politicieni" cu un examen de admitere la o materie "Moralitatea".

3.1.   Il puneati pe lup rector (răspuns la opinia nr. 3)
mesaj trimis de The Brute în data de 13.01.2018, 12:51

la Academia pe care o infiintam

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Iohannis îi solicită premierului agenda fiecărei şedinţe a Guvernului1
17 dec. M.I.


Dragnea: Iohannis e doar o păpuşă1
17 dec. T.T.


ORBAN:Discursul lui Dragnea - delirul unui dictator nebun1
17 dec. I.M.


DRAGNEA:Guvernul să ia măsuri privitoare la lăcomia bancară3
17 dec. T.T.


ÎN PARLAMENT:Numirea unui vicepreşedinte ASF, astăzi
17 dec. T.T.


TUDOREL TOADER:Amnistia şi graţierea, ultima soluţie de îndreptare a unor abuzuri
17 dec. I.A.


MINISTRUL JUSTIŢIEI:Va fi o singură ordonanţă pentru cele două coduri1
17 dec. I.A.


OUG de modificare a legilor Justiţiei, dezbătută astăzi1
17 dec. A.I.


DAN VÎLCEANU, VICEPREŞEDINTE PNL"Legea pensiilor, cras neconstituţională"
17 dec. G.M.


PARLAMENT:Şedinţă de plen pentru prezentarea moţiunii de cenzură
17 dec. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.