VIDEO

Amenzi de 10.500 de lei pentru societatea de confecţii unde un director a fost filmat când umilea angajaţii 5

13 aug. 2017 Companii-Afaceri
AMALIA IONESCU
Amenzi de 10.500 de lei pentru societatea de confecţii unde un director a fost filmat când umilea angajaţii

Inspecţia Muncii a sancţionat cu 10.500 de lei firma de confecţii S.C. "Unique Clothing" SRL din Prahova, unde un director a fost filmat când înjura şi umilea personalul, informează un comunicat de presă al instituţiei.

Inspecţia Muncii precizează: "În conformitate cu dispoziţiile domnului Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, o echipă de control de la Inspecţia Muncii, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de muncă Prahova, au efectuat un control la SC Unique Clothing SRL din Prahova, unde un director a fost filmat când înjura şi umilea personalul. Au fost constatate nereguli în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi al relaţiilor de muncă, pentru care s-au aplicat avertismente, amenzi în cuantum de 10.500 de lei şi măsuri ferme cu termene concrete de realizare. Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va monitoriza permanent modul în care acestea sunt realizate".

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, societatea a fost amendată cu 8.000 de lei, dar au fost aplicate şi avertismente scrise, precum şi verbale.

Potrivit sursei citate, inspectorii de muncă au dispus următoarele măsuri de remediere a neregulilor: autorizarea internă a lucrătorilor care utilizează lisa mecanică în activitatea de încărcare-descărcare; marcarea şi întreţinerea căilor de acces şi de circulaţie; păstrarea în stare liberă a acestora; înlăturarea materiilor prime depozitate necorespunzător; asigurarea de vestiare corespunzătoare separate lucrătorilor, pentru femei şi bărbaţi; dotarea cu manometre care să indice presiunea minimă şi maximă a instalaţiei de încălzire aferentă camerei cazanelor; dotarea cu dispozitive de detectare a pierderilor de gaze, semnalizarea riscurilor de cădere, împiedicare, alunecare a lucrătorilor corespunzător diferenţei de nivel; asigurarea unui climat corespunzător în spaţiul destinat maşinilor de călcat şi al altor spaţii de lucru, asigurarea unei activităţi corespunzătoare în poziţii ortostatice - aşezat şi în picioare pentru muncitori, conform principiilor ergonomice aplicabile la activităţile desfăşurate la maşinile de cusut, respectiv la bancurile de lucru din zona intermediară fluxului de asamblare produse finite; instruirea lucrătorilor cu prevederile din fişele de securitate; asigurarea rafturilor împotriva răsturnării.

În domeniul relaţiilor de muncă, societatea a fost amendată cu 2.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la repausul săptămânal.

De asemenea, s-a constatat că angajatorul nu a evidenţiat munca suplimentară prestată de salariaţi, fiind dispusă măsura obligatorie de remediere a neconformităţii dispuse. Angajatorul nu a făcut dovada achitării drepturilor salariale pentru o parte dintre salariaţi, faptă pentru care s-a dispus măsură de remediere, menţionează instituţia.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, a declarat: "Unul din principalele obiective ale Inspecţiei Muncii este menţinerea unui echilibru între angajaţi şi angajator şi toleranţă zero pentru abateri de la conduita corectă bazată pe respect şi legalitate în relaţiile de muncă. Întotdeauna Inspecţia Muncii a militat pentru un mediu concurenţial corect, adaptat nevoilor pieţei muncii, care, prin mecanisme şi instrumente specifice să contracareze şi autoregleze disfuncţionalităţile apărute. De exemplu, munca nedeclarată e un fenomen care afectează întreaga societate, pe angajatori şi angajaţi deopotrivă. Trebuie să avem în vedere o reglementare mai riguroasă a ceea ce înseamnă riscurile psihosociale la locul de muncă (stres, hărţuire psihică,etc), fenomen sesizat la Inspecţia Muncii din ce în ce mai des, aspect pe care îl vom trata cu prioritate în următoarea perioadă".

Poliţia Prahova a declanşat miercuri o anchetă în urma publicării unei înregistrări video în care patronul străin al unei firme de confecţii din localitatea Păuleşti, judeţul Prahova, îşi înjură şi îşi umileşte angajaţii, după ce aceştia i-au reproşat întârzirea plăţii salariilor, potrivit publicaţiei observatorulph.ro.

Publicaţia citată mai scrie că pe profilul de Facebook al bărbatului care îşi umileşte angajaţii au fost publicate simboluri naziste, fapt pedepsit de legislaţia din ţara noastră.

Potrivit înregistrării făcute la mijlocul lunii iunie, patronul fabricii le vorbeşte angajaţilor în limba engleză, îi înjură, îi ameninţă şi foloseşte cuvinte obscene, spunându-le sa tacă şi să plece dacă nu le convine situaţia, iar un translator le traduce angajaţilor, evitând să traducă şi înjurăturile spuse în engleză.

Patronul cipriot le spune angajaţilor că sunt "animale", "idioţi", "dezgustători" şi "nişte nimicuri", urlă la ei şi îi ameninţă pe cei "cu gura mare" că foarte curând va scăpa de aceştia, relatează News.ro.

Potrivit înregistrării, patronul cipriot spune: "Niciunul dintre voi nu gândeşte. De câte ori v-am plătit cu o zi, două, trei mai devreme a venit cineva să mulţumească? Sunteţi dezgustători".

Fabrica de confecţii are peste 300 de angajaţi, majoritatea oameni din zonă.


Opinia cititorului: 5
1.   Groaznic Itm-ul
mesaj trimis de anonim în data de 13.08.2017, 05:53

Amenda asa de simbolica?

Animale ca plateste 15 000£ inntr-o tara din Lumea a 3-a. Ce faceau englezi lui cu acesta? Il linsau pt un asemenea salar/limbaj? 

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 13.08.2017, 14:05

Patron de Romania.

Sindicatele din Romania ce zic? Acesta nu e un caz izolat. Iti casti gura te da afara ca "la sefu' nu ii place de fata ta" motive iti gaseste legal, intarzi, nu vii la lucru x zile desi esti la lucru, nu asculti crizele sefului ca acesta ..., legal toate.

Control psihic are acest sef? Recomand spitalizare la psihiatrie si adio patronat. 

3.   fără titlu
mesaj trimis de Mihai în data de 13.08.2017, 17:20

Chiar au rezolvat problema. Gata! Deci anul viitor angajatii pot sa isi ia gandul de la marire salariala - adica tot ei platesc amenda! Nimic pentru director / patron?!

4.   Felicitari autorului!
mesaj trimis de anonim în data de 13.08.2017, 18:49

Filmul explica de ce inchisorile sunt pline si romani migreaza in masa.

Dreagnea ia filmul si discuta-l in Parlament, trimitel la Parlamentul UE, Cedo si mai ales la Drepturile Omului. 

5.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 13.08.2017, 20:32

In Grecia daca nu iti da bon poti sa pleci fara sa platesti cafeaua.

Propun sa il putem bate pe asemenea "civilizati" si sa nu avem cazier. Daca ii sta pulsul dupa bataie, ghinion. Cu un civilizat mai putin pe Glob nu se observa. 

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Producătorul de căşti Sennheiser a relocat la Braşov o parte din producţia din China
18 iun. Ovidiu VRÂNCEANU


LIVIU NISTORAN: "Romgaz are un volum de investiţii de 1,6 miliarde de lei, pentru 2018"
18 iun.


OBSESII ALIMENTARE"Neologismele" din bucătărie
18 iun. ADRIAN-NICOLAE POPESCU


SPION LA PURTĂTORCeasurile inteligente ne pot "trăda"
18 iun. O.D.


AT&T, pregătit să investească în Time Warner
17 iun. M.D.


CARREFOUR:Fostul director renunţă la indemnizaţia de plecare
16 iun. M.D.


Hidroelectrica - noul furnizor de energie pentru Metrorex
15 iun. Mihaela Dan


Adrian Volintiru, noul director general al Romgaz
15 iun. Mihaela Dan


AT&T:Acordul de preluare a Time Warner, finalizat
15 iun. Mihaela Dan


ION STERIAN, TRANSGAZ: "Vom conecta Republica Moldova la reţeaua europeană de gaze"
15 iun. A.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.