VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / FLORIN STANCIU, Head of Financial Strategy & Corporate Treasury TRANSELECTRICA:

"Avem proiecte de investiţii de circa 500 milioane de lei anual" 1

25 sep. Companii
Andrei Iacomi
Florin Stanciu
Florin Stanciu

*"Nu excludem o emisiune de obligaţiuni, astfel încât să avem o optimizare a mixului de finanţare"

Transelectrica are planuri de investiţii de circa 500 milioane de lei pe an, proiecte pentru care va apela la finanţare la instituţiile financiare internaţionale, la băncile comerciale locale sau la fonduri europene, a punctat Florin Stanciu, Head of Financial Strategy & Corporate Treasury, în cadrul transportatorului de energie electrică.

Florin Stanciu a spus: "Transelectrica are un plan ambiţios de investiţii pentru următorii cinci ani. Vorbim de investiţii de circa 500 milioane de lei anual, în proiecte de dimensiuni mai mari şi mai mici. În portofoliu sunt în jur de 120 de proiecte care ating atât zona de interconexiune cât şi zona de digitalizare, de Cyber Security. Proiecte prin care se urmăreşte creşterea capacităţii de evacuare a energiei din zona Dobrogei, proiecte care sunt menite să ducă la întărirea reţelei".

În ceea ce priveşte sursele de finanţare, compania se uită la dimensiunea dimensiunea proiectelor, a punctat Florin Stanciu.

"Pentru proiectele mari, de peste 50, 100 milioane de euro, pentru finanţare avem în vedere instituţiile financiare internaţionale, în primul rând prin prisma costului şi a flexibilităţii, de care cel puţin au dat dovadă până acum", a spus oficialul Transelectrica.

Florin Stanciu a adăugat că, pentru proiectele de dimensiune mai mică compania va apela la băncile comerciale locale, unde există interes intens pentru implicarea în finanţarea proiectelor Transelectrica.

"Nu excludem şi o emisiune de obligaţiuni, astfel încât să avem o optimizare a mixului de finanţare, dar evident că acest lucru se va face în funcţie de necesarul de finanţare, de structura de finanţare pe care intenţionăm să o avem la un moment dat", a punctat Florin Stanciu.

De asemenea, oficialul Transelectrica a completat că sunt şi proiecte care, în finanţare, au o componentă de fonduri europene, de pildă Smârdan-Gutinaş sau Cernavodă-Stâlpu.

Citeşte şi

Opinia cititorului: 1
1.   Sariti lume hotii ne fura
mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2020, 12:05

Hotilor ne vindeti resursele pe gratis. In timp ce populatia Romaniei sta in frig pentru ca reteau de gaze acopera doar 35% din populatie, hotii care ne conduc ne vand gazul pe gratis la unguri şi austrieci care au 95% din populatie conectata la gaz. Hotii care ne conduc ne-au vandut pe gratis toate resursele. Face Transgaz BRUA in regim de urgenta sa fie exportat gazul Romaniei ca asa au primit ordin de la cei din vest si culmea unii spun ca conducta va fi platita de populatia Romaniei. Ce ne mai place doar să vorbim. Acum importăm la greu energie şi toţi vin doar cu promisiuni, că facem aia, că facem cealaltă şi de fapt nu facem nimic. Tot distrugem, ca să facem loc la import. Ce ne mai place să importăm pentru ca să trăiască alţii bine. Jaf pe fata. Aia hoti, astea hoti, mama lor la toti. Fratilor numai votati PSD si PNL = 1% nici atat nu meritra, acum nu peste 4 ani.

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Wizz Air anunţă extinderea operaţiunilor la baza de la Cluj-Napoca, prin alocarea unei noi aeronave
23 oct. A.B.


ÎN PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2020Veniturile Huawei au crescut cu 9,9% faţă de anul trecut
23 oct. S.B.


ÎN POFIDA PANDEMIEIDaimler raportează rezultate financiare trimestriale solide
23 oct. G.U.


Blue Air oferă pasagerilor săi aproape 10.000 de bilete la preţul de 9,99 de euro1
23 oct. G.U.


Hidroelectrica lansează serviciul Call Center destinat clienţilor
23 oct. S.B.


Vânzările Dacia pe plan mondial au scăzut cu 35%
23 oct. S.B.


ÎN AL TREILEA TRIMESTRU DIN 2020Renault a înregistrat o cifră de afaceri de 10,37 miliarde de euro
23 oct. G.U.


CRISTIAN PÂRVAN, SECRETAR GENERAL AOAR:"Statul nu are o strategie prin care să ajute mediul de afaceri"1
23 oct.


DAN SCHWARTZ, MANAGING PARTNER RSM ROMANIA:"Băncile şi guvernele ar trebui să susţină activitatea IMM-urilor"
23 oct.


OVIDIU NICOLESCU, PREŞEDINTE DE ONOARE CNIPMMR:Circa două treimi din IMM-uri, afectate de pandemie
23 oct.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.