Vijelii, averse torenţiale şi grindină, din această seară şi până marţi dimineaţă

06 aug. 2017 Miscellanea
Andrei Stan
Cod galben şi cod portocaliu de caniculă (Sursa foto: meteoromania.ro)
Cod galben şi cod portocaliu de caniculă (Sursa foto: meteoromania.ro)

Meteorologii avertizează că începând de astăzi, de la ora 18.00, şi până marţi, la ora 6.00, în regiunile vestice, nordice, centrale şi nord-estice ale ţării, precum şi în zonele de munte, vor fi vijelii, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 40-50 litri/metri pătraţi (l/mp), anunţă News.ro.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din această seară şi până mâine dimineaţă, la munte, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi în cea mai mare parte a Moldovei. Totodată, meteorologii anunţă că opt judeţe din sudul ţării şi Capitala rămân sub avertizare cod portocaliu de caniculă, iar restul ţării sub cod galben. Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, iar temperaturile vor fi între 36 şi 39 de grade, în timp ce minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), începând de astăzi, de la ora 18.00, şi până marţi, la ora 6.00, în regiunile vestice, nordice, centrale şi nord-estice ale ţării şi în zonele de munte, care se vor afla sub avertizare cod galben de instabilitatea atmosferică accentuată, se vor înregistra vijelii, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină. În acest interval, cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40 - 50 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din această seară şi până mâine dimineaţă, la munte, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi în cea mai mare parte a Moldovei.

Pe parcursul zilei de luni şi în cursul nopţii de mâine spre marţi, manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase şi montane, precum şi în Transilvania, Moldova şi Maramureş.

Potrivit ANM, în regiunile nord-vestice, nordice şi la munte manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în această după-amiază, iar în sudul şi sud-estul ţării vor fi mai ales în cursul serii de mâine şi în noaptea de mâine spre marţi.

Totodată, meteorologii avertizează că valul de căldură şi disconfort termic deosebit de accentuat vor persista şi mâine, opt judeţe din Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, precum şi municipiul Bucureşti, fiind sub avertizare cod portocaliu de caniculă.

Astfel, valul de căldură mâine va persista în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, unde disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat şi unde temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi îndeosebi în zona joasă a judeţului Mehedinţi, precum şi în municipiul Bucureşti, aflate sub avertizare cod portocaliu, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 36 şi 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi de 82 - 84 de unităţi.

Restul judeţelor se vor afla sub avertizare cod galben de caniculă, astfel că în nordul Olteniei, Munteniei şi al Dobrogei temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 şi 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi.

În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de marţi, local disconfortul termic va fi ridicat şi, îndeosebi în Lunca Dunării, maximele termice vor mai atinge 35 - 37 de grade.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

CARREFOUR:"Nu am lansat oferta online"
19 apr. M.D.


Protest la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu
19 apr. V.D.


PREŞEDINTELE ANT: "Sunt 36 de pacienţi care au nevoie de transplant de plămân, dar fără donatori nu există transplant"
18 apr. D.I.


Studenţii şi profesorii Universităţii din Bucureşti vor intra în grevă japoneză
18 apr. D.I.


CONSILIUL CONCURENŢEI:"În perioada 2012-2016, în sectorul gazelor naturale nu a existat o concurenţă reală"
18 apr. D.I.


Asistenţa socială a însumat în februarie peste 800 de milioane de lei
18 apr. D.I.


CITR Group lansează Muzeul antreprenoriatului
18 apr. M.D.


Peste 1.000 de arbuşti şi plante vor fi plantaţi în cadrul Vox Vertical Village
18 apr. M.D.


Inspectorii antifraudă au sancţionat cu 1,2 milioane lei mai multe firme din domeniul alimentaţiei publice
18 apr. V.D.


Lidl România avertizează în legătură cu o tentativă de fraudă prin intermediul unei false oferte online
18 apr. Mihaela Dan

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.