Vinăria Purcari îşi înstrăinează participaţia la Glass Container

05 aug. Piaţa de Capital
A.I.
Vinăria Purcari îşi înstrăinează participaţia la Glass Container

Vinăria Purcari, ce este deţinută în proporţie de 100% de Purcari Wineries (WINE), îşi vinde participaţia minoritară de 31,41% avută în Glass Container Company, companie din Republica Moldova ce realizează produse din stică, a anunţat ieri, emitentul, printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cumpărător este Vetropack Group, corporaţie elveţiană, lider în industria ambalajului de sticlă din Europa, cu o cifră de afaceri de 714,9 milioane de franci elveţieni în 2019, şi filiale în Elveţia, Austria, Republica Cehă, Slovacia, Croaţia, Ucraina şi Italia.

Părţile au decis să nu divulge preţul tranzacţiei, a cărei finalizare este planificată în noiembrie 2020, sub rezerva aprobării autorităţilor de concurenţă.

Anunţul nu suscitat interes în piaţă, ieri, până la ora 14:45, realizându-se doar zece tranzacţii cu acţiunile WINE, având un volum total de 347 de titluri, cu mult sub media zilnică a ultimei luni (de circa 2.000 de unităţi), ultimul transfer întregistrat până la acea oră fiind realizat la preţul de 21,5 lei, cu 2,27% sub închiderea din ziua precedentă.

De altfel, de la începutul lunii iunie, acţiunile WINE au intrat într-o fază de consolidare pe volume reduse, în ton cu evoluţia întregii pieţe, care pare să se afle într-o stare de aşteptare, după trendul ascendent dezvoltat în urma căderilor masive din perioada februarie-martie a acestui an, cauzate de vânzările declanşate de răspândirea pandemiei de Covid-19.

Ieri, site-ul prnewswire.co.uk a relatat că, Western NIS Enterprise Fund a ajuns la un acord privind vânzarea, alături de alţi acţionari, a deţinerilor avute la Glass Container Company şi Glass Container Prim, către Vetropack Austria Holding, o subsidiară a Vetropack Holding.

Tranzacţia a fost condusă de Horizon Capital, firma de private equity ce administrează active de peste 850 milioane de dolari, inclusiv portofoliul Western NIS Enterprise Fund, un vehicul de investiţii înfiinţat de Guvernul SUA prin intermediul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), pentru a facilita creşterea întreprinderilor mici şi mijlocii din Moldova şi Ucraina.

Vasile Tofan, preşedintele Purcari Wineries, este partener la Horizon Capital, entitate ce administrează fonduri ce deţin pachete de acţiuni la Purcari.

Pentru primele trei luni ale acestui an, producătorul de vinuri din Republica Moldova a raportat un profit net de 8,03 milioane de lei, cu 7% sub cel aferent primului trimestru, scădere cauzată de o pierdere financiară de 4,67 milioane de lei. Veniturile Purcari Wineries s-au ridicat la aproape 46,36 milioane de lei, cu 10% peste cele reflectate în situaţiile financiare de la finele lunii martie a anului trecut, de 42,21 milioane de lei.

Victor Bostan, fondatorul şi directorul general al companiei deţine indirect 20,03% din Purcari.

Purcari Wineries s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti la începutul anului 2018, după ce a derulat o ofertă publică de vânzare, prin care şi-a plasat în piaţă 9,8 milioane de titluri (reprezentând 49% din acţiunile societăţii), operaţiune ce s-a încheiat cu succes la preţul de 19 lei/titlu.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au închis în scădere
25 sep. G.U.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 9,30 milioane de euro pe BVB
25 sep. J.P.


ÎN PRIMELE ŞASE LUNI DIN 2020Profit net de 28,82 milioane de lei pentru SIF Oltenia2
25 sep. M.G.


ÎN S1 2020 FAŢĂ DE S1 2019Cifra de afaceri a Chimcomplex a scăzut cu 182 milioane de lei pe fondul pandemiei Covid-19
25 sep. M.G.


Indicii BVB au deschis în creştere
25 sep. J.P.


Activele nete ale fondurilor deschise locale au crescut în luna august cu 0,3%
25 sep.


BVBSesiune negativă pentru indici
25 sep. A. I.


S.I.F. OLTENIA-RAPORT CURENT
25 sep.


LA DATA DE 29 OCTOMBRIE SIF5 convoacă acţionarii pentru aprobarea unui program de răscumpărare reprezentând 5% din societate15
24 sep. A.B.


Indicii BVB au închis în scădere
24 sep. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.