VIOLENŢELE DIN 10 AUGUST NU CLATINĂ SCAUNUL LUI CARMEN DAN

Parlamentul a tranşat conflictul Dragnea - Firea! 6

13 sep. 2018 Politică
GEORGE MARINESCU, DAN NICOLAIE
Parlamentul a tranşat conflictul Dragnea - Firea!

Prima moţiune simplă, la adresa unui ministru, după debutul scandalului Firea - Dragnea, a căzut în Parlament. Semnalul este evident şi ruinează toate zvonurile din ultimele zile, care vorbeau despre zeci de parlamentari social-democraţi care o susţin pe Gabriela Firea în războiul ei cu Carmen Dan şi Liviu Dragnea. Apele s-au limpezit, preşedintele PSD are în continuare de partea sa votul din Parlament, aşa că poate sta liniştit. Aşa cum am prezentat săptămâna trecută (vezi articolul " Apele trec, bolovanul rămâne. Dragnea"), Liviu Dragnea nu a pierdut niciun "război" în ultimii trei ani cu niciun disident din interiorul partidului. Mai mult, toţi cei care i s-au opus au ajuns în afara partidului sau pe "locurile de la balcon" din interiorul acestuia. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea are toate motivele de îngrijorare. Poziţia lui Liviu Dragnea este la fel de solidă ca după conflictele cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu.

Moţiunea simplă depusă de 66 deputaţi liberali împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, prin care au solicitat demisia acesteia pentru modul de intervenţie al jandarmilor în 10 august, în Piaţa Victoriei, a fost respinsă, ieri, de Camera Deputaţilor. După numărarea celor 229 de voturi ale deputaţilor prezenţi la şedinţa de plen, pro-moţiune au votat 99 de deputaţi ai opoziţiei, dintr-un total de 108 parlamentari, atât cât au împreună PNL, USR şi PMP. Împotriva demiterii lui Carmen Dan au votat 149 de deputaţi ai coaliţiei PSD-ALDE. Au fost înregistrate trei abţineri şi patru aleşi nu au votat.

Rezultatul acestui vot a fost previzibil, deoarece opoziţia nu deţine suficiente voturi pentru a avea succes în astfel de iniţiative, atât timp cât parlamentarii puterii votează constant pro-guvern, indiferent de amploarea scandalurilor din ultima vreme din interiorul PSD. Votul social-democraţilor cu privire la Carmen Dan a venit în contextul în care în ultimele zece zile ministrul de Interne a fost amplu contestat din interiorul partidului, de către Gabriela Firea, primarul general al Capitalei care a susţinut că protejata lui Liviu Dragnea este una dintre persoanele responsabile cu privire la violenţele exercitate de jandarmi în seara zilei de 10 august. Practic, prin acest vot, tabăra din jurul Gabrielei Firea se dovedeşte a fi destul de firavă, atât timp cât deputaţii social-democraţi au ales să facă front comun pentru apărarea lui Carmen Dan.

Victor Ponta: "Demersul PNL, neserios"

Rezultatul votului a fost anticipat de liderul Pro-România, fostul prim-ministru social-democrat Victor Ponta, care a declarat în ziua dezbaterii că demersul PNL nu este unul serios, atât timp cât nu deţine numărul de voturi necesare pentru a fi aprobată o astfel de moţiune simplă.

Victor Ponta a spus: "Dacă vrem să fim serioşi facem ceva care are finalitate: depunerea unei moţiuni de cenzură. Dacă se doreşte cu adevărat o schimbare, odată cu depunerea moţiunii PNL trebuie să anunţe clar că nu va veni la guvernare decât în urma unui vot popular. În acelaşi timp preşedintele Klaus Iohannis trebuie să reitereze ce a mai spus şi anume că recunoaşte votul din decembrie 2016, că guvernul trebuie să îl dea coaliţia majoritară PSD-ALDE, dar să fie un guvern cu accentuate valenţe pro-europene. Astfel toţi cei din PSD vor şti că, în cazul căderii guvernului Dăncilă, ei vor fi chemaţi să asigure o guvernare bună pentru următorii doi ani şi că nu se va repeta povestea cu numirea unui guvern de tehnocraţi, precum cel din 2016 condus de Dacian Cioloş".

Legat de evenimentele din 10 august, fostul premier, actualul deputat Victor Ponta a afirmat: "Pe 10 august, incidentele, provocările şi violenţele din Piaţa Victoriei au fost premeditate, pregătite şi încurajate de Carmen Dan, la ordinul politic al lui Liviu Dragnea. Eu cred acest lucru şi rămâne ca ancheta Parchetului General să stabilească exact cum s-au petrecut lucrurile".

Ministrul spune ceva, Jandarmeria spune altceva

Probabil din dorinţa de a se debarasa de tot scandalul mediatic din ultima perioadă cu privire la violenţele exercitate de angajaţii săi în seara zilei de 10 august, Jandarmeria a depus, ieri, o plângere la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism prin care acuză că participanţii violenţi de la miting au pus în pericol ordinea constituţională. Este curios că Jandarmeria a depus plângerea la DIICOT, în loc să se adreseze Parchetului General, dar este de înţeles prin prisma faptului că actualul şef al instituţiei este procurorul Felix Bănilă. Acesta a fost singura propunere a ministrului Justiţiei Tudorel Toader pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DIICOT.

Sesizarea penală formulată de conducerea Jandarmeriei este stranie, în condiţiile în care ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, cu prilejul dezbaterii în plenul Camerei Deputaţilor a moţiunii simple la adresa ei, că mitingul din 10 august a fost calificat de reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în acea seară drept o situaţie de risc pentru ordinea publică şi nu pentru ordinea constituţională, deoarece violenţele nu au cuprins toată capitala, lucru care nu a impus întrunirea autorităţilor care să îi solicite preşedintelui Klaus Iohannis instituirea stării de urgenţă.

Când ministrul de Interne spune aşa ceva, iar a doua zi Jandarmeria depune o sesizare care redă exact contrariul, ce trebuie să înţeleagă simplii cetăţeni?

Opinia cititorului: 6
1.   Dacă și cu parcă
mesaj trimis de anonim în data de 13.09.2018, 07:11

Ce spune Ponta -Firea e interesant dacă firul evenimentelor nu erau secretizate?

Dacă sunt secretizate de unde știu ceea ce știu? 

De ce s-au secretizat? 

Cine crede că o să se facă lumină cu 10 august?

Partidul Diaspora (dacă s-ar înființa) ar matura parlamentarii actuali? 5 mil de români + un părinte = 10 mil de votanti dintr-o populație de 20 mil iar cu drept de vot 15 mil? 

2.   Tac pac
mesaj trimis de un guru în data de 13.09.2018, 09:36

Ipoteza : se secretizeaza datele cand se afla ca la parchet sunt sute de plangeri si imagini care nu fac cinste unor jandarmi.Se castiga timp pt planul B cel cu lovitura de stat reclamata la Diicot .Scopul este taraganarea anchetei parchetului si discreditarea manifestatiei .De asta nu au izolat de la inceput golanii veniti in piata.Cand ai informatii despre o lovitura de stat nu dai cu pulane si gaz ci scoti armata , decretezi stare de urgenta ,etc Sunt ridicoli .

2.1.   desecretizare (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de un guru în data de 13.09.2018, 09:46

S-au desecretizat protocoalele alea sa vada tara.Foarte bine.Daca aveti informatii ca a fost tentativa de lovitura de stat de ce trebuie ca tara sa nu stie detalii ?Sau e ca aia cu 4 asasini fara nume fara chip ?

3.   Daddy
mesaj trimis de un guru în data de 13.09.2018, 09:42

Chiar nu putea sa faca un pas in spate vorba Ecaterinei daddy sa mai scada si tensiuniledin partid si cele din tara ? Are orgoliul mai mare decat tara .PSD face si lucruri bune dar cu lideri ca daddy se va alege praful.Apropo , daca citeste vreun psdist sa-i zica lui daddy sa dea drak despagubirile pt inundatii la Brasov ca se fac trei luni si VV a promis.Iar raman oamenii in camp in pragul iernii.

4.   REFERENDUM !!!
mesaj trimis de anonim în data de 13.09.2018, 10:56

25O PARLAMENTARI + MONARHIE; AR SALVA ROOOOOOOO.....!!!

4.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
mesaj trimis de anonim în data de 13.09.2018, 14:43

Ce referendum , domnule , pe ei ii f. .. grija cu referendumul familiei , cum e cu ce se petrece in asternutul omului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CORINA CREŢU:Suntem la o absorbţie a fondurilor europene de 19 - 21%, cu tot cu agricultură 28%
20 apr. I.M.


VICTOR PONTA:Vom fi cea mai profesionistă opoziţie la guvernul USR-PNL-UDMR
20 apr. M.I.


ORBAN, DESPRE SESIZAREA PRIVIND COMPLETURILE SPECIALIZATE PE CORUPŢIE:"CCR nu poate acţiona în interesul unui singur om, Liviu Dragnea"
20 apr. M.I.


LIVIU DRAGNEA:"Vreau să o felicit pe doamna prim-ministru pentru modul cum rezistă la atacuri"1
19 apr. I.M.


IOAN CĂTĂLIN NECHIFOR (PRO ROMÂNIA):"Miza aducerii aurului în ţară o reprezintă milioanele pe care le va câştiga firma de transport"
19 apr. I.M.


LIVIU DRAGNEA:"A ieşit la pensie Lazăr, un anticomunist convins"
19 apr. I.M.


Iohannis a sesizat CCR cu privire la legea referitoare la retragerea titlului de doctor1
19 apr. M.I.


GABRIEL OPREA (UNPR):"Există un naţionalism fără precedent în Europa"1
19 apr. M.I.


DRAGNEA: "Dacă vom merge cu Guvernul în Parlament pentru restructurare, avem majoritate"
19 apr. I.M.


DĂNCILĂ: "Cred că am fost cel mai atacat prim-ministru de după 1989"2
19 apr. I.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.