VIOLETA ALEXANDRU:

"Ce ştiu cu siguranţă este că pensiile vor creşte" 2

05 aug. 07:38 Politică
S.B.
"Ce ştiu cu siguranţă este că pensiile vor creşte"

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, reafirmă hotărârea Guvernului de a majora punctul de pensie începând cu 1 septembrie, însă evită să avanseze procentul cu care vor creşte pensiile, informează news.ro.

"Procentul este un procent care vine din ceea ce poate bugetul în acest moment şi cea mai bună sursă este ministrul Finanţelor. (...) Cu siguranţă în câteva zile această informaţie, cu tot cu restul cifrelor, vor fi date publicităţii", spune Violeta Alexandru.

"Ce ştiu cu siguranţă este că pensiile vor creşte (...) Nu există nicio îndoială cu privire la determinarea Guvernului de a creşte pensiile. (...) Nu am ezitat, nu am cum să vorbesc despre legislaţia României ca fiind o opţiune, însă nu suntem astăzi în situaţia pe care o avea PSD când a propus această lege. Ce ştim sigur este că acest guvern va mări pensiile, este conştient de nevoile pe care le au pensionarii", a declarat Violeta Alexandru, marţi seară, într-o emisiune la TVR.

Ea a precizat că în maximum două săptămâni va avea loc rectificarea bugetară şi că tot atunci se va decide şi cu cât va creşte punctul de pensie.

"Suntem determinaţi să fie creşterea de la 1 septembrie, cel puţin în acest moment nu am informaţii care să sugereze că ar putea fi o altă dată", a precizat ministrul Muncii.

Alexandru a evitat să menţioneze care este procentul cu care va creşte punctul de pensie şi a afirmat că "i se pare o tragedie" să majorezi pensiile mai mult decât poate suporta bugetul.

"Procentul este un procent care vine din ceea ce poate bugetul în acest moment şi cea mai bună sursă este ministrul Finanţelor. (...) Cu siguranţă, în câteva zile această informaţie, cu tot cu restul cifrelor, vor fi date publicităţii", a adăugat Violeta Alexandru.

Potrivit sursei citate, ea a făcut referire şi la aşa-numita pensie minimă, de care beneficiază cei care au stagii de cotizare mici, spunând în acest context că ar fi "injust" ca această pensie să fie la nivelul celor mai mici pensii ai căror beneficiari au plătit la sistem şi au muncit zeci de ani.

Violeta Alexandru a adăugat că, în privinţa legii, "trebuie făcută o modificare dacă se impune", însă a menţionat că nu are informaţii concrete cu privire la acest aspect.

Ea a mai arătat legea pensiilor este "o complicăţenie de lege" în care "lucrurile nu sunt clare" şi a menţionat că ar fi nevoie de modificări ale legii pensiilor, altele decât procentul cu care ar urma să crească punctul de pensie.

"Prima modificare pe care aş intenţiona să o fac este legată de posibilitatea oamenilor de a-şi cumpăra, de a putea recupera din spate perioade pentru care nu au contribuit. Ar fi o potenţială modificare pe care o voi pune în dezbatere publică, voi vedea reacţiile şi apoi voi decide", a arătat Alexandru, potrivit news.ro.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2020, 09:09

INTALNIRE de TAINA,CONVOCATA de SEFUL STABORULUI de la COTROCENI,cu cei mai importanti MEMBRII care compun STABORUL.! Dupa ce ABULICUL CIOLACU s-a trezit din BETIA PUTERII de care nu este prea sigur la viitorul CONGRES al PSD,si a anuntat ca pe 14 august v-a depune o MOTIUNE de CENZURA impotriva "guvernului condus de SEFUL STABORULUI",iata ca vine si reactia acestei ADUNATURI.Sub pretextul discutarii inceperi noului an de invatamant,REGELE de la SIBIU,egalul REGELUI CIOABA a intrat in vrie.Cuprins de iminenta DEBARCARE a "guvernului meu",acesta a trasat prima data sarcina JUSTITIEI sa redeschida DOSARUL 10 august iar SLUGILE din JUSTITIE au luat pozitia de drepti si sau executat,acum STABORUL v-a stabili si cum sa FRAUDEZE ALEGERILE PRIMARILOR. Cu STSul VARF de LANCE,care deja au TABLETELE pline cu REZULTATUL ALEGERILOR inca de pe acum,in cateva zile se v-a da ORDIN JUSTITIEI sa il ASTAMPERE si pe BASESCU,in asa fel incat PNDL,sa fie sigur ca v-a castiga alegerile. Cu un CIOLACU care asista intr-o VESELIE cum PRIMARII si VICEPRIMARII PSD sunt RACOLATI de catre PNDL,cu ajutorul SERVICIILOR si JUSTITIEI,este clar ca azi se v-a pune la punct un PLAN prin care PAS cu PAS,seful STABORULUI sa ii informeze pe cei din STABOR care este PLANUL si pe cine se vor bizui.In toata aceasta MASCARADA,ROMANII nu mai sunt luati in calcul,deoarece ALEGERILE vor fi castigate indiferent de ce vor VOTA ei.TARA este in COLAPS,SANATATEA ROMANILOR v-a fi SACRIFICATA cu orice PRET ar plati ei,si in cateva saptamani,ROMANII nu se vor mai imbolnavi de COVID,fiind chemati la urna,cei care vor avea CURAJUL sa mearga la VOT. Dupa alegeri,V_A URMA DEZASTRUL. CIOLACU v-a dormi linistit ca SEFUL STABORULUI si MEMBRII lui,VOR VEGHEA la LINISTEA si PROSPERITATEA CETATENILOR.!

2.   Cresc !!!
mesaj trimis de anonim în data de 07.08.2020, 14:47

Cu - în față ca-n ALGEBRĂ....

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

VLAD VOICULESCU:''Facem plângere penală şi ne adresăm Curţii de Conturi pentru publicitatea mascată făcută de Firea''2
25 sep. G.U.


Iohannis a semnat decretul de eliberare a Giorgianei Hosu din funcţia de procuror-şef al DIICOT
25 sep. G.U.


NICUŞOR DAN:''Eu sunt foarte optimist că o să luăm şapte primării din şapte''6
25 sep. G.U.


IONEL DANCĂ:''Vrancea a fost izolată şi se află pe ultimele locuri din ţară la investiţiile străine''
25 sep. G.U.


MARCEL CIOLACU:''Ar fi cazul ca prim-ministrul să aibă decenţa să dubleze alocaţiile''1
25 sep. G.U.


CRISTIAN BUŞOI, VICEPREŞEDINTELE PNL:''E foarte important să se meargă la vot, respectând toate normele de siguranţă necesară''4
25 sep. G.U.


BEM:Gabriela Firea şi-a făcut publicitate mascată, în plină campanie electorală
25 sep. J.P.


EUGEN TOMAC CĂTRE DAN BARNA:Este inadmisibil să preluaţi tehnicile de manipulare ale PSD 1
25 sep. J.P.


VASILE DÎNCU:"Cei care să zicem sunt mai în vârstă nu se vor duce la vot şi asta va dezavantaja PSD"9
25 sep. J.P.


Klaus Iohannis a semnat decretul pentru încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului Cătălin Ioniţă
25 sep. A.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.