Vladimir Putin vrea un "dialog constructiv" cu Boris Johnson

13 dec. 2019 Internaţional
F.F.
Vladimir Putin vrea un "dialog constructiv" cu Boris Johnson

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că doreşte "un dialog constructiv" cu premierul britanic în exerciţiu Boris Johnson, după victoria sa clară în alegerile legislative anticipate, în contextul în care cele două ţări întreţin relaţii dificile, relatează AFP.

"Sunt convins că dezvoltarea unui dialog constructiv şi unei cooperări depline în diverse domenii ar corespunde intereselor ţărilor noastre şi întregului continent european", a declarat, citat într-un comunicat al Kremlinului, Vladimir Putin.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului s-a arătat, anterior, prudent în privinţa unei îmbunătăţiri a relaţiilor Moscovei cu Londra, afectate de dezacorduri persistente şi un scadal de spionaj.

"Noi sperăm în continuare ca forţele politice care câştigă alegeri, indiferent în ce ţară, să adere la un dialog şi să se concentreze asupra stabilirii unor bune relaţii cu ţara noastră", a declarat presei Dmitri Peskov. "Însă nu ştiu în ce măsură asemena aşteptări sunt potrivite în cazul conservatorilor" britanici, a adăugat el.

De peste un an, dosarul Skripal - care poartă numele unui fost colonel din cadrul serviciilor ruse militare de informaţii (GRU), condamnat la închisoare după ce a fost găsit vinovat de spiona în favoarea Regatului Unit, iar apoi schimbat într-un schimb de agenţi dubli - subminează relaţiile britanico-ruse.

La 4 martie 2018, acest fost dublu agent a fost găsit în stare de inconştienţă, împreună cu fiica sa, Iulia, la Salisbury, în sudul Angliei.

Autorităţile britanice au cauzat GRU că au încercat să-l otrăvească cu noviciok, un puternic agent neurotoxic.

Moscova dezminte orice responsabilitate în acest caz, care a condus la cel mai mare val de expulzări încrucişate de diplomaţi din istoria recentă şi la noi sancţiuni americane.

Rusia şi Regatul Unit au, de asemenea, poziţii opuse în numeroase dosare internaţionale, de la Războiul din Siria şi până la criza ucrainană.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Indicii BVB au închis în scădere
14 aug. A.P.


Cel puţin 9 state UE susţin instituirea unor sancţiuni împotriva Belarusului
14 aug. A.P.


Wall Street a deschis în teritoriu mixt
14 aug. A.P.


RAPORT UE:"În România coronavirusul are cea mai rapidă răspândire din UE"
14 aug. A.P.


Comisia Europeană a încheiat o serie de noi discuţii pentru garantarea unui viitor vaccin împotriva COVID-19
14 aug. J.P.


Ford taie 10.000 de locuri de muncă şi închide 6 fabrici în Europa
14 aug. A.P.


LA ÎNCEPUTUL LUNII SEPTEMBRIESUA anunţă negocieri Serbia-Kosovo la Casa Albă1
14 aug. G.U.


Bursele asiatice au închis în teritoriu mixt
14 aug. A.P.


BELARUS:Ministerul Afacerilor Interne promite să elibereze astăzi protestatarii torturaţi în centrele de detenţie
14 aug. A.P.


ACORD DE NORMALIZARE A RELAŢIILOR CU ISRAEL:Turcia acuză EAU de ''trădarea cauzei palestiniene''
14 aug. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.