Voestalpine: "Declinul cererii în industria auto va continua şi în 2019"

08 nov. 2018 Internaţional

Grupul siderurgic austriac Voestalpine se pregăteşte anul viitor pentru o cerere mai scăzută din partea clienţilor săi din industria auto, a anunţat ieri directorul general Wolfgang Eder, transmite Reuters.

Voestalpine, care obţine aproximativ o treime din vânzări din industria auto, în special Daimler, BMW şi Volkswagen, a înregistrat o scădere semestrială a livrărilor.

"Vedem o încetinire semnificativă a pieţei europene. Cererea din industria auto a scăzut semnificativ în ultimele luni, în urma introducerii noilor proceduri mai stricte de testare a poluării (WLTP)", a afirmat Wolfgang Eder, la o conferinţă în Viena, conform Agerpres.

Şi marii producători auto germani au emis avertismente de profit din cauza WLTP.

Toţi producătorii trebuie să îşi tes-teze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă, noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

Şeful Voestalpine nu vede o redresare rapidă a industriei auto: "Efectele introducerii acestor proceduri se vor resimţi şi în 2019".

Luna trecută, Voestalpine şi-a redus estimarea privind profitul operaţional din acest an, din cauza cererii mai slabe din partea producătorilor auto.

Voestalpine se aşteaptă ca în acest an profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) "să ajungă la aproape un miliard de euro", după ce în august previziona un nivel similar cu cel de anul trecut, 1,8 miliarde de euro. Analiştii se aşteaptă la 1,14 miliarde de euro.

Conform rezultatelor preliminare, în primul semestru din acest an, profitul înainte de taxe şi dobânzi s-a situat la 479,5 milioane de euro, sub estimările analiştilor, de 549,4 milioane de euro.

Voestalpine, specializat în produse de oţel de înaltă calitate, are aproximativ 48.000 de angajaţi. Grupul este reprezentat la nivel mondial prin 500 de companii care produc şi comercializează produse din oţel în peste 50 de ţări.

Voestalpine controlează în Româ-nia constructorul de material rulant Vae Apcarom Buzău (APC).


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

JENS STOLTENBERG:Contribuţiile României la NATO fac Alianţa mai puternică
23 ian. P.E.


TRATATUL INF:Rusia prezintă public controversata sa rachetă
23 ian. I.M.


VIORICA DĂNCILĂ:România rămâne un aliat de încredere al NATO
23 ian. E.M.


OECD:Franţa rămâne campioană mondială la cheltuielile sociale publice
23 ian. I.M.


RUSIA:Atacurile Israelului asupra Siriei trebuie să înceteze
23 ian. E.A.


Wall Street a deschis în creştere
23 ian. E.A.


ÎN PREMIERĂ ÎN 2022:NASA va încerca să devieze un asteroid de pe orbita sa
23 ian. P.E.


MARIUS BUDĂI:Egalitatea de şanse reprezintă o valoare comună a democraţiei
23 ian. M.I.


THERESA MAY:"Amânarea Brexitului nu va rezolva situaţia"
23 ian. E.A.


Ţara noastră, prezentă la Târgul Internaţional de Turism
23 ian. T.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.