Gala BURSA 2018

Voestalpine: "Declinul cererii în industria auto va continua şi în 2019"

Grupul siderurgic austriac Voestalpine se pregăteşte anul viitor pentru o cerere mai scăzută din partea clienţilor săi din industria auto, a anunţat ieri directorul general Wolfgang Eder, transmite Reuters.

Voestalpine, care obţine aproximativ o treime din vânzări din industria auto, în special Daimler, BMW şi Volkswagen, a înregistrat o scădere semestrială a livrărilor.

"Vedem o încetinire semnificativă a pieţei europene. Cererea din industria auto a scăzut semnificativ în ultimele luni, în urma introducerii noilor proceduri mai stricte de testare a poluării (WLTP)", a afirmat Wolfgang Eder, la o conferinţă în Viena, conform Agerpres.

Şi marii producători auto germani au emis avertismente de profit din cauza WLTP.

Toţi producătorii trebuie să îşi tes-teze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă, noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

Şeful Voestalpine nu vede o redresare rapidă a industriei auto: "Efectele introducerii acestor proceduri se vor resimţi şi în 2019".

Luna trecută, Voestalpine şi-a redus estimarea privind profitul operaţional din acest an, din cauza cererii mai slabe din partea producătorilor auto.

Voestalpine se aşteaptă ca în acest an profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) "să ajungă la aproape un miliard de euro", după ce în august previziona un nivel similar cu cel de anul trecut, 1,8 miliarde de euro. Analiştii se aşteaptă la 1,14 miliarde de euro.

Conform rezultatelor preliminare, în primul semestru din acest an, profitul înainte de taxe şi dobânzi s-a situat la 479,5 milioane de euro, sub estimările analiştilor, de 549,4 milioane de euro.

Voestalpine, specializat în produse de oţel de înaltă calitate, are aproximativ 48.000 de angajaţi. Grupul este reprezentat la nivel mondial prin 500 de companii care produc şi comercializează produse din oţel în peste 50 de ţări.

Voestalpine controlează în Româ-nia constructorul de material rulant Vae Apcarom Buzău (APC).


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Wall Street a deschis mixt
14 nov. E.M.


Cehia respinge tratatul ONU privind migraţia
14 nov. A.P.


Bursele asiatice închid în teritoriu negativ
14 nov. E.M.


Opozantul Navalnîi, autorizat să plece din Rusia la CEDO
14 nov. V.D.


Italia a retrimis UE proiectul de buget pentru 2019
14 nov. V.D.


Bursele europene au deschis în scădere
14 nov. E.M.


Melania îi cere lui Trump destituirea unui lider al NSC
14 nov. F.B.


Wall Street a închis negativ
14 nov. S.I.


LA MIJLOCUL ŞEDINTEŢI:Bursele asiatice erau în teritoriu negativ
14 nov. S.I.


Germania investeşte 3 miliarde în dezvoltarea inteligenţei artificiale
14 nov. M.F.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.