VOLA.RO:

Destinaţiile europene, preferate de turiştii români pentru sărbătorile de iarnă

21 dec. 2017 Companii
ADELINA TOADER
Destinaţiile europene, preferate de turiştii români pentru sărbătorile de iarnă

Creştere cu 25% faţă de totalul rezervărilor de anul trecut a destinaţiilor exotice 

Decembrie şi ianuarie sunt luni foarte bune pentru achiziţia biletelor de avion cu plecare în restul anului

Turiştii români au ales pentru petrecerea sarbătorilor din acest an destinaţii europene consacrate, precum Londra şi Roma, însă şi-au îndreptat atenţia şi spre destinaţii mai puţin cunoscute, precum Lisabona, Catania - Sicilia şi Bologna, potrivit unei analize Vola.ro.

Şi destinaţiile din ţara noastră au fost solicitate, conform analizei, în special în perioada sărbătorilor. Oraşe precum Timişoara, Cluj şi Iaşi sunt în topul opţiunilor românilor.

Londra rămâne cea mai populară destinaţie către care românii zboară de Crăciun, statistica Vola.ro arătând că peste 10% dintre biletele emise de agenţia online cu plecare în perioada Crăciunului au ca destinaţie capitala Marii Britanii. Pentru Revelion, cea mai populară destinaţie este Roma.

În topul preferinţelor românilor se mai numără şi Bruxelles, Milano sau Madrid.

Destinaţiile exotice au înregistrat o creştere cu 25% faţă de totalul rezervărilor de anul trecut, potrivit agenţiei. Preferinţele românilor se îndreaptă în special spre destinaţii cu plajă precum Thailanda sau Maldive.

Românii au început să îşi rezerve încă din luna martie biletele de avion sau vacanţele pentru aceste sărbători. Prima rezervare pentru Crăciunul din acest an a constat în două bilete de avion pe ruta Bucureşti-Roma (dus-întors), achiziţionate în luna martie 2017, la un preţ total de 75 euro. Tot în martie a fost facută şi prima rezervare pentru Revelion: două bilete de avion pe ruta Bucureşti-Maldive (dus-întors), la un tarif de 1500 euro.

Conform datelor agenţiei, primul city break rezervat pentru Crăciun a fost achiziţionat tot în luna martie şi a avut ca destinaţie finală Roma, preţul pachetului pentru două persoane, cu zbor şi cazare două nopţi incluse, fiind de 330 euro. Primul city break rezervat pentru Revelion a fost achiziţionat în luna mai şi a avut ca destinaţie Larnaca, conform datelor agenţiei. Pachetul ce a inclus cazare trei nopţi şi biletul de avion pentru două persoane a costat 270 euro.

Matei Psatta, head of marketing Vola.ro, a declarat: "Am observat din ce în ce mai mulţi clienţi care şi-au adaptat obiceiurile pentru a beneficia de cele mai bune preţuri chiar şi pentru perioade aglomerate, precum Crăciunul şi Revelionul. În cele mai multe cazuri, asta înseamnă rezervarea biletelor din timp, chiar şi cu şase luni înainte. Un sfat poate prea puţin menţionat este că luna decembrie şi ianuarie sunt luni foarte bune pentru achiziţia biletelor de avion cu plecare în restul anului, aşa că recomandăm un mic buget pus deoparte pentru ofertele care vor apărea cu siguranţă în luna ianuarie".

Potrivit Vola.ro, se mai pot găsi încă bilete de avion la preţuri acceptabile în special spre oraşele populare către care există zboruri low-cost (Roma, Londra, Milano). Preţurile încep de la 60 euro dus-întors, cu plecări chiar şi în Ajunul Crăciunului. De Revelion, preţurile sunt ceva mai mari, dar pot fi găsite bilete de avion şi la 100 euro dus-întors, în funcţie de data întoarcerii.

Pentru un pachet ce include biletul de avion şi două nopţi de cazare, prin Vola.ro, preţurile încep de la 179 euro pentru Roma sau Londra şi pot trece de 300 euro pentru destinaţiile populare pentru Târgurile de Crăciun, precum Viena sau Praga.

Conform analizei Vola.ro, 56% dintre rezervările de bilete de avion din perioada Crăciunului sunt pentru o singură persoană, ceea ce denotă faptul că românii aleg să călătorească în destinaţiile în care se află cei dragi lor. Statistica mai arată că 30% sunt rezervări de cuplu şi 14% sunt rezervări pentru mai mult de trei persoane.

De Revelion, românii preferă să călătorească în cuplu, 42% dintre rezervările de bilete de avion fiind pentru două persoane.

În 2016, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 5,5 milioane de euro şi a înregistrat un total al tranzacţiilor de peste 50 de milioane de euro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

PENTRU TRUCAREA UNEI LICITAŢII:Consiliul Concurenţei a sancţionat trei companii de pe piaţa lemnului
23 ian. T.T.


CFR, CONTRACT DE 600 MILIOANE DE EURO Licitaţia pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa - Caţa s-a finalizat
23 ian. I.D.


CONFORM MINISTERULUI AGRICULTURII:Pentru proiecte de irigaţii - disponibile 200 milioane euro
23 ian. I.T.


Bitdefender a identificat vulnerabilităţi în camera de supraveghere Guardzilla
23 ian. T.I.


Hotelul Lido by Phoenicia - investiţie de 5 milioane euro
23 ian. T.I.


ÎN 2018:TransferGo: Tranzacţii internaţionale de 1,25 de miliarde euro
23 ian. T.V.


ROPEPCA:Companiile petroliere ar putea reduce cu 75 % numărul angajaţilor3
23 ian. P.E.


CONFORM MERGERMARKET:Deloitte - lider în rândul consultanţilor în M&A
23 ian. T.I.


Google va dona bani pentru Wikimedia
23 ian. T.M.


Două fonduri de investiţii au preluat participaţii la eBay
23 ian. I.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.