Volkswagen alocă 10 miliarde de euro pentru dezvoltarea vehiculelor electrice din China

16 nov. 2017 Internaţional
Andreea Cuzub
Volkswagen alocă 10 miliarde de euro pentru dezvoltarea vehiculelor electrice din China

Volkswagen (VW) intenţionează să investească până în 2025 aproximativ zece miliarde de euro (11,8 miliarde de dolari) pentru a dezvolta şi produce vehicule electrice în China, cea mai mare piaţă auto din lume, a afirmat Jochem Heizmann, şeful subsidiarei chineze a VW, transmite Reuters.

Anunţul vine într-un moment în care autorităţile de la Beijing cer producătorilor auto să vândă mai multe vehicule electrice, pentru a reduce poluarea şi a promova inovaţiile tehnologice.

În acelaşi timp, China reduce gradual subvenţiile la achiziţionarea anumitor modele electrice în favoarea unor cerinţe mai dure cum ar fi cotele. Producătorii auto trebuie să genereze sau să cumpere până în 2018 credite echivalente cu 8% din vânzările lor totale.

Agerpres precizează: "Heizmann a explicat că producătorul auto Volkswagen este încrezător că, împreună cu partenerii chinezi, va putea îndeplini cerinţele mai dure ale autorităţilor de la Beijing privind vânzarea vehiculelor electrice şi nu vor apela la achiziţionarea de credite de la firmele concurente. Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) se aşteaptă ca în 2017 livrările să urce cu 5%, faţă de un avans de 13,7% în 2016, ca rezultat al majorării taxelor. Anul trecut, autorităţile de la Beijing au decis să reducă la jumătate taxa de 10% la achiziţionarea maşinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici, pentru a stimula vânzările pe piaţa chineză. În ianuarie, taxa a fost majorată de la 5% la 7,5%, iar în ianuarie 2018 ar urma să ajungă la 10%."

VW, cel mai mare producător auto străin din China, intenţionează să vândă vehicule electrice firmei Didi - echivalentul chinez al aplicaţiei de transport Uber - şi să genereze credite în cadrul alianţei înfiinţate cu grupul chinez JAC Motors pentru producerea vehiculelor electrice, declara recent Jochem Heizmann.

Grupul VW a vândut anul trecut pe piaţa chineză aproape patru milioane de maşini, dar numai "câteva sute" au fost vehicule electrice importate. Compania se aşteaptă la îmbunătăţirea vânzărilor şi la majorarea livrărilor de vehicule electrice până la 400.000 de unităţi până în 2020 şi la 1,5 milioane până în 2025, pentru a respecta cotele, a precizat şeful subsidiarei chineze a VW.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Serviciile de car-sharing ar putea urma modelul televiziunii prin cablu
22 apr. V.D.


ICAN:Politicile nucleare ale SUA şi Rusiei, la fel de periculoase precum cea a Phenianului
22 apr. M.D.


Donald Trump va vizita Marea Britanie în iulie
21 apr. D.I.


Grecia şi Macedonia se află în pragul stingerii unei vechi dispute
21 apr. D.I.


Încrederea ruşilor în Putin a scăzut sub 50% după alegeri
21 apr. D.I.


Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit în Suedia
21 apr. D.I.


Proteste violente în Nicaragua
21 apr. D.I.


Premierul Armeniei solicită un "dialog politic" cu liderul contestatarilor
21 apr. D.I.


Insurgenţii sirieni vor preda enclava Qalamoun
21 apr. D.I.


Iranul promite reacţii "previzibile şi neaşteptate" dacă SUA se retrage din acordul nuclear
21 apr. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.