Volkswagen alocă 10 miliarde de euro pentru dezvoltarea vehiculelor electrice din China

16 nov. 2017 Internaţional
Andreea Cuzub
Volkswagen alocă 10 miliarde de euro pentru dezvoltarea vehiculelor electrice din China

Volkswagen (VW) intenţionează să investească până în 2025 aproximativ zece miliarde de euro (11,8 miliarde de dolari) pentru a dezvolta şi produce vehicule electrice în China, cea mai mare piaţă auto din lume, a afirmat Jochem Heizmann, şeful subsidiarei chineze a VW, transmite Reuters.

Anunţul vine într-un moment în care autorităţile de la Beijing cer producătorilor auto să vândă mai multe vehicule electrice, pentru a reduce poluarea şi a promova inovaţiile tehnologice.

În acelaşi timp, China reduce gradual subvenţiile la achiziţionarea anumitor modele electrice în favoarea unor cerinţe mai dure cum ar fi cotele. Producătorii auto trebuie să genereze sau să cumpere până în 2018 credite echivalente cu 8% din vânzările lor totale.

Agerpres precizează: "Heizmann a explicat că producătorul auto Volkswagen este încrezător că, împreună cu partenerii chinezi, va putea îndeplini cerinţele mai dure ale autorităţilor de la Beijing privind vânzarea vehiculelor electrice şi nu vor apela la achiziţionarea de credite de la firmele concurente. Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) se aşteaptă ca în 2017 livrările să urce cu 5%, faţă de un avans de 13,7% în 2016, ca rezultat al majorării taxelor. Anul trecut, autorităţile de la Beijing au decis să reducă la jumătate taxa de 10% la achiziţionarea maşinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici, pentru a stimula vânzările pe piaţa chineză. În ianuarie, taxa a fost majorată de la 5% la 7,5%, iar în ianuarie 2018 ar urma să ajungă la 10%."

VW, cel mai mare producător auto străin din China, intenţionează să vândă vehicule electrice firmei Didi - echivalentul chinez al aplicaţiei de transport Uber - şi să genereze credite în cadrul alianţei înfiinţate cu grupul chinez JAC Motors pentru producerea vehiculelor electrice, declara recent Jochem Heizmann.

Grupul VW a vândut anul trecut pe piaţa chineză aproape patru milioane de maşini, dar numai "câteva sute" au fost vehicule electrice importate. Compania se aşteaptă la îmbunătăţirea vânzărilor şi la majorarea livrărilor de vehicule electrice până la 400.000 de unităţi până în 2020 şi la 1,5 milioane până în 2025, pentru a respecta cotele, a precizat şeful subsidiarei chineze a VW.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au deschis în scădere
24 ian. A.C


TURCIA:42 de persoane, arestate după ce au publicat comentarii despre operaţiunea din Siria în reţelele de socializare1
24 ian. V.D.


Comisia Europeană, criticată pentru că nu utilizează eficient un mecanism de prevenţie a crizelor economice
24 ian. D.I


Bursele europene au închis în creştere
23 ian. D.I


Cultivatorii francezi de grâu, îndemnaţi să-şi reducă costurile de transport
23 ian. D.I


Wall Street a deschis în creştere
23 ian. D.I


Rusia avertizează Microsoft cu privire la riscurile reprezentate de sancţiunile impuse de SUA
23 ian. D.I


Compania aeriana WizzAir, interesată de preluarea Alitalia
23 ian. D.I


Bursele asiatice au închis în creştere
23 ian. Vlad Dobrea


Bursele europene au deschis în apreciere
23 ian. Vlad Dobrea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.