Volkswagen alocă 10 miliarde de euro pentru dezvoltarea vehiculelor electrice din China

16 nov. 2017 Internaţional
Andreea Cuzub
Volkswagen alocă 10 miliarde de euro pentru dezvoltarea vehiculelor electrice din China

Volkswagen (VW) intenţionează să investească până în 2025 aproximativ zece miliarde de euro (11,8 miliarde de dolari) pentru a dezvolta şi produce vehicule electrice în China, cea mai mare piaţă auto din lume, a afirmat Jochem Heizmann, şeful subsidiarei chineze a VW, transmite Reuters.

Anunţul vine într-un moment în care autorităţile de la Beijing cer producătorilor auto să vândă mai multe vehicule electrice, pentru a reduce poluarea şi a promova inovaţiile tehnologice.

În acelaşi timp, China reduce gradual subvenţiile la achiziţionarea anumitor modele electrice în favoarea unor cerinţe mai dure cum ar fi cotele. Producătorii auto trebuie să genereze sau să cumpere până în 2018 credite echivalente cu 8% din vânzările lor totale.

Agerpres precizează: "Heizmann a explicat că producătorul auto Volkswagen este încrezător că, împreună cu partenerii chinezi, va putea îndeplini cerinţele mai dure ale autorităţilor de la Beijing privind vânzarea vehiculelor electrice şi nu vor apela la achiziţionarea de credite de la firmele concurente. Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) se aşteaptă ca în 2017 livrările să urce cu 5%, faţă de un avans de 13,7% în 2016, ca rezultat al majorării taxelor. Anul trecut, autorităţile de la Beijing au decis să reducă la jumătate taxa de 10% la achiziţionarea maşinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici, pentru a stimula vânzările pe piaţa chineză. În ianuarie, taxa a fost majorată de la 5% la 7,5%, iar în ianuarie 2018 ar urma să ajungă la 10%."

VW, cel mai mare producător auto străin din China, intenţionează să vândă vehicule electrice firmei Didi - echivalentul chinez al aplicaţiei de transport Uber - şi să genereze credite în cadrul alianţei înfiinţate cu grupul chinez JAC Motors pentru producerea vehiculelor electrice, declara recent Jochem Heizmann.

Grupul VW a vândut anul trecut pe piaţa chineză aproape patru milioane de maşini, dar numai "câteva sute" au fost vehicule electrice importate. Compania se aşteaptă la îmbunătăţirea vânzărilor şi la majorarea livrărilor de vehicule electrice până la 400.000 de unităţi până în 2020 şi la 1,5 milioane până în 2025, pentru a respecta cotele, a precizat şeful subsidiarei chineze a VW.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

BURSELE DIN LUMEPieţele europene, stimulate de rezultatele companiilor
19 oct. A.V.


UE solicită explicaţii Italiei pentru derapajul său bugetar
18 oct. T.T.


Bursele europene au închis în scădere
18 oct. I.I.


Iohannis, la reuniunea Consiliului European de toamnă
18 oct. T.T.


Hackerii, autorii atacului cibernatic ce a vizat Facebook
18 oct. V.I.


Putin susţine că ISIS a luat 700 de ostatici
18 oct. T.T.


Autorităţile din Belgia şi Franţa sechestrează camioane româneşti
18 oct. T.I.


Wall Street a deschis în scădere
18 oct. I.L.


Evaziune fiscală de miliarde de euro în Europa3
18 oct. Teona Tomoiagă


OMC: Milioane de locuri de muncă, pierdute din cauza războaielor comerciale
18 oct. E.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.