"Volkswagen" negociază preluarea unei participaţii la producătorul auto rus "GAZ"

03 dec. 2017 Internaţional
"Volkswagen" negociază preluarea unei participaţii la producătorul auto rus "GAZ"

Grupul auto german "Volkswagen" (VW) poartă discuţii vizând preluarea unei participaţii la "GAZ", un producător rus de autovehicule comerciale uşoare, au declarat vineri pentru Reuters mai multe surse din apropierea discuţiilor.

Deocamdată nu este clar cât de mare este participaţia pe care "Volkswagen" doreşte să o deţină la "GAZ" şi nici valoarea unei eventuale tranzacţii. "GAZ" face parte din grupul "Basic Element", care gestionează activele miliardarului rus Oleg Deripaska, şi are deja un parteneriat cu "Volkswagen".

Atât "GAZ", cât şi "Basic Element" au refuzat să comenteze, iar un purtător de cuvânt de la "Volkswagen" a spus că grupul nu face comentarii cu privire la zvonurile care circulă pe piaţă.

O sursă din industria auto a declarat: "Există discuţii, încearcă să ajungă la un acord. Deripaska caută de mult timp un partener, iar VW nu are un partener rus". De asemenea, o sursă din interiorul VW a confirmat că se poartă discuţii, dar a adăugat că aceste discuţii nu vizează doar preluarea unei participaţii la "GAZ" de către constructorul german, scrie Agerpres.

Dacă discuţiile se vor concretiza, atunci tranzacţia va confirma că firmele occidentale continuă investiţiile în Rusia, în pofida tensiunilor politice provocate de anexarea peninsulei Crimeea şi de acuzaţiile privind implicarea Rusiei în alegerile din străinătate, notează agenţia citată.

Alţi mari constructori auto au preluat deja participaţii la producători ruşi de vehicule, un exemplu fiind "Renault"-"Nissan" care deţine pachetul majoritar de acţiuni la "Avtovaz", cel mai mare constructor auto din Rusia, în timp ce grupul german "Daimler" deţine o participaţie la producătorul rus de camioane "Kamaz".

"Volkswagen" este deja un investitor important în Rusia, după ce a investit 1,75 miliarde de euro în operaţiunile sale de pe această piaţă. Constructorul german are o uzină de asamblare de vehicule şi o uzină pentru producţia de motoare la Kaluga, 150 de kilometri sud de Moscova. Potrivit actualului acord de parteneriat convenit de "Volkswagen" cu "GAZ", firma rusă produce autoturisme mărcile VW şi "Skoda", în timp ce "Volkswagen" furnizează motoare diesel de 2.0 litri pentru vehiculele comerciale uşoare produse de "GAZ".

Potrivit datelor furnizate de grupul de lobby Association of European Businesses (AEB), vânzările de autoturisme în Rusia au crescut cu 17,3% în ritm anual în luna octombrie, până la 148.597 unităţi, aceasta fiind a opta lună consecutivă de creştere.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

BURSELE DIN LUMEPieţele europene, stimulate de rezultatele companiilor
19 oct. A.V.


UE solicită explicaţii Italiei pentru derapajul său bugetar
18 oct. T.T.


Bursele europene au închis în scădere
18 oct. I.I.


Iohannis, la reuniunea Consiliului European de toamnă
18 oct. T.T.


Hackerii, autorii atacului cibernatic ce a vizat Facebook
18 oct. V.I.


Putin susţine că ISIS a luat 700 de ostatici
18 oct. T.T.


Autorităţile din Belgia şi Franţa sechestrează camioane româneşti
18 oct. T.I.


Wall Street a deschis în scădere
18 oct. I.L.


Evaziune fiscală de miliarde de euro în Europa3
18 oct. Teona Tomoiagă


OMC: Milioane de locuri de muncă, pierdute din cauza războaielor comerciale
18 oct. E.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.