"Volkswagen" negociază preluarea unei participaţii la producătorul auto rus "GAZ"

03 dec. 2017 Internaţional
"Volkswagen" negociază preluarea unei participaţii la producătorul auto rus "GAZ"

Grupul auto german "Volkswagen" (VW) poartă discuţii vizând preluarea unei participaţii la "GAZ", un producător rus de autovehicule comerciale uşoare, au declarat vineri pentru Reuters mai multe surse din apropierea discuţiilor.

Deocamdată nu este clar cât de mare este participaţia pe care "Volkswagen" doreşte să o deţină la "GAZ" şi nici valoarea unei eventuale tranzacţii. "GAZ" face parte din grupul "Basic Element", care gestionează activele miliardarului rus Oleg Deripaska, şi are deja un parteneriat cu "Volkswagen".

Atât "GAZ", cât şi "Basic Element" au refuzat să comenteze, iar un purtător de cuvânt de la "Volkswagen" a spus că grupul nu face comentarii cu privire la zvonurile care circulă pe piaţă.

O sursă din industria auto a declarat: "Există discuţii, încearcă să ajungă la un acord. Deripaska caută de mult timp un partener, iar VW nu are un partener rus". De asemenea, o sursă din interiorul VW a confirmat că se poartă discuţii, dar a adăugat că aceste discuţii nu vizează doar preluarea unei participaţii la "GAZ" de către constructorul german, scrie Agerpres.

Dacă discuţiile se vor concretiza, atunci tranzacţia va confirma că firmele occidentale continuă investiţiile în Rusia, în pofida tensiunilor politice provocate de anexarea peninsulei Crimeea şi de acuzaţiile privind implicarea Rusiei în alegerile din străinătate, notează agenţia citată.

Alţi mari constructori auto au preluat deja participaţii la producători ruşi de vehicule, un exemplu fiind "Renault"-"Nissan" care deţine pachetul majoritar de acţiuni la "Avtovaz", cel mai mare constructor auto din Rusia, în timp ce grupul german "Daimler" deţine o participaţie la producătorul rus de camioane "Kamaz".

"Volkswagen" este deja un investitor important în Rusia, după ce a investit 1,75 miliarde de euro în operaţiunile sale de pe această piaţă. Constructorul german are o uzină de asamblare de vehicule şi o uzină pentru producţia de motoare la Kaluga, 150 de kilometri sud de Moscova. Potrivit actualului acord de parteneriat convenit de "Volkswagen" cu "GAZ", firma rusă produce autoturisme mărcile VW şi "Skoda", în timp ce "Volkswagen" furnizează motoare diesel de 2.0 litri pentru vehiculele comerciale uşoare produse de "GAZ".

Potrivit datelor furnizate de grupul de lobby Association of European Businesses (AEB), vânzările de autoturisme în Rusia au crescut cu 17,3% în ritm anual în luna octombrie, până la 148.597 unităţi, aceasta fiind a opta lună consecutivă de creştere.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au deschis în scădere
24 ian. A.C


TURCIA:42 de persoane, arestate după ce au publicat comentarii despre operaţiunea din Siria în reţelele de socializare1
24 ian. V.D.


Comisia Europeană, criticată pentru că nu utilizează eficient un mecanism de prevenţie a crizelor economice
24 ian. D.I


Bursele europene au închis în creştere
23 ian. D.I


Cultivatorii francezi de grâu, îndemnaţi să-şi reducă costurile de transport
23 ian. D.I


Wall Street a deschis în creştere
23 ian. D.I


Rusia avertizează Microsoft cu privire la riscurile reprezentate de sancţiunile impuse de SUA
23 ian. D.I


Compania aeriana WizzAir, interesată de preluarea Alitalia
23 ian. D.I


Bursele asiatice au închis în creştere
23 ian. Vlad Dobrea


Bursele europene au deschis în apreciere
23 ian. Vlad Dobrea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.