"Volkswagen" va investi 650 de milioane de dolari în Argentina

12 nov. 2017 Internaţional
Andrei Stan
"Volkswagen" va investi 650 de milioane de dolari în Argentina

"Volkswagen" AG va investi 650 de milioane de dolari în Argentina, pentru a-şi moderniza operaţiunile, a afirmat Maria Eugenia Vidal, guvernatorul provinciei Buenos Aires, unde producătorul auto are o fabrică, transmite Reuters.

Investiţia va fi realizată în terminalul auto al "Volkswagen" (VW) din Pacheco, un oraş din cea mai mare provincie a Argentinei.

Vidal face parte din coaliţia prietenoasă cu mediul de afaceri, condusă de preşedintele Mauricio Macri. Acesta caută investiţii pentru a stimula creşterea economiei.

"Am înregistrat vânzări record de maşini şi camioane, ceea ce înseamnă majorarea producţiei", a afirmat Macri, după discursul lui Vidal, potrivit Agerpres.

Grupul german VW vrea să producă în Argentina primul SUV destinat regiunii America de Sud, precum şi alte modele noi.

În octombrie, producţia auto a Argentinei a crescut în ritm anual cu 15,9%, la 43.854 de vehicule. Este a şasea lună consecutivă de creştere, a informat Asociaţia fabricilor auto.

"Volkswagen" AG, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, are 120 de fabrici la care lucrează peste 600.000 de angajaţi, inclusiv 270.000 în Germania.

Ca parte a planului de majorare a profitabilităţii şi a concentrării pe vehiculele electrice şi autonome, "Volkswagen" va realiza economii anuale de 3,7 miliarde de euro (3,92 miliarde de dolari) până în 2020 şi va concedia 30.000 de angajaţi ai brandului VW.

Reducerile de costuri includ trei miliarde de euro la fabricile din Germania şi încă 700 de milioane de euro în afara ţării. Cele mai afectate de concedierile din afara Germaniei vor fi Argentina şi Brazilia.

"Volkswagen" face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului "Volkswagen" este format din douăsprezece mărci, printre care automobilele VW, "Audi", "Porsche", "Skoda", "Lamborghini", "Seat", "Bentley" şi "Bugatti", dar şi camioanele "MAN" şi "Scania".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Serviciile de car-sharing ar putea urma modelul televiziunii prin cablu
22 apr. V.D.


ICAN:Politicile nucleare ale SUA şi Rusiei, la fel de periculoase precum cea a Phenianului
22 apr. M.D.


Donald Trump va vizita Marea Britanie în iulie
21 apr. D.I.


Grecia şi Macedonia se află în pragul stingerii unei vechi dispute
21 apr. D.I.


Încrederea ruşilor în Putin a scăzut sub 50% după alegeri
21 apr. D.I.


Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit în Suedia
21 apr. D.I.


Proteste violente în Nicaragua
21 apr. D.I.


Premierul Armeniei solicită un "dialog politic" cu liderul contestatarilor
21 apr. D.I.


Insurgenţii sirieni vor preda enclava Qalamoun
21 apr. D.I.


Iranul promite reacţii "previzibile şi neaşteptate" dacă SUA se retrage din acordul nuclear
21 apr. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.