"Volkswagen" va investi 650 de milioane de dolari în Argentina

12 nov. 2017 Internaţional
Andrei Stan
"Volkswagen" va investi 650 de milioane de dolari în Argentina

"Volkswagen" AG va investi 650 de milioane de dolari în Argentina, pentru a-şi moderniza operaţiunile, a afirmat Maria Eugenia Vidal, guvernatorul provinciei Buenos Aires, unde producătorul auto are o fabrică, transmite Reuters.

Investiţia va fi realizată în terminalul auto al "Volkswagen" (VW) din Pacheco, un oraş din cea mai mare provincie a Argentinei.

Vidal face parte din coaliţia prietenoasă cu mediul de afaceri, condusă de preşedintele Mauricio Macri. Acesta caută investiţii pentru a stimula creşterea economiei.

"Am înregistrat vânzări record de maşini şi camioane, ceea ce înseamnă majorarea producţiei", a afirmat Macri, după discursul lui Vidal, potrivit Agerpres.

Grupul german VW vrea să producă în Argentina primul SUV destinat regiunii America de Sud, precum şi alte modele noi.

În octombrie, producţia auto a Argentinei a crescut în ritm anual cu 15,9%, la 43.854 de vehicule. Este a şasea lună consecutivă de creştere, a informat Asociaţia fabricilor auto.

"Volkswagen" AG, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, are 120 de fabrici la care lucrează peste 600.000 de angajaţi, inclusiv 270.000 în Germania.

Ca parte a planului de majorare a profitabilităţii şi a concentrării pe vehiculele electrice şi autonome, "Volkswagen" va realiza economii anuale de 3,7 miliarde de euro (3,92 miliarde de dolari) până în 2020 şi va concedia 30.000 de angajaţi ai brandului VW.

Reducerile de costuri includ trei miliarde de euro la fabricile din Germania şi încă 700 de milioane de euro în afara ţării. Cele mai afectate de concedierile din afara Germaniei vor fi Argentina şi Brazilia.

"Volkswagen" face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului "Volkswagen" este format din douăsprezece mărci, printre care automobilele VW, "Audi", "Porsche", "Skoda", "Lamborghini", "Seat", "Bentley" şi "Bugatti", dar şi camioanele "MAN" şi "Scania".

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au deschis în scădere
24 ian. A.C


TURCIA:42 de persoane, arestate după ce au publicat comentarii despre operaţiunea din Siria în reţelele de socializare1
24 ian. V.D.


Comisia Europeană, criticată pentru că nu utilizează eficient un mecanism de prevenţie a crizelor economice
24 ian. D.I


Bursele europene au închis în creştere
23 ian. D.I


Cultivatorii francezi de grâu, îndemnaţi să-şi reducă costurile de transport
23 ian. D.I


Wall Street a deschis în creştere
23 ian. D.I


Rusia avertizează Microsoft cu privire la riscurile reprezentate de sancţiunile impuse de SUA
23 ian. D.I


Compania aeriana WizzAir, interesată de preluarea Alitalia
23 ian. D.I


Bursele asiatice au închis în creştere
23 ian. Vlad Dobrea


Bursele europene au deschis în apreciere
23 ian. Vlad Dobrea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.