Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în noiembrie 2017, cu 1,4% faţă de luna precedentă

15 ian. 09:22 Macroeconomie
Andreea Cuzub
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în noiembrie 2017, cu 1,4% faţă de luna precedentă

În luna noiembrie 2017, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută a crescut faţă de luna precedentă cu 7,3% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,4%, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 7,3%, creştere evidenţiată la următoarele elemente de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 28,3% şi la lucrările de construcţii noi cu 12,5%.

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 16,9%, conform sursei citate.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 32,4%,respectiv cu 5,0%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 11,7%.

În comunicat se menţionează: "Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 1,4%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale şi la construcţiile noi, cu 16,1%, respectiv cu 4,6%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 14,7%".

Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 20,8%. Clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 8,9%, respectiv cu 0,4%.

În comunicat se adaugă: "Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută, cu 4,2%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o scădere la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 38,1%. Lucrările de construcţii noi şi lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 10,2%, respectiv cu 1,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 11,8% şi la construcţiile inginereşti cu 8,3%. Creştere a fost la clădirile rezidenţiale cu 23,4%".

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 3,8%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 36,7% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 1,8%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 12,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 13,4% şi la construcţiile inginereşti cu 8,9%. Creştere a fost la clădirile rezidenţiale cu 31,9%.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută cu 6,9%, potrivit INS.

În comunicat se mai precizează: "Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şireparaţii curente cu 25,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 19,9%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,8%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 23,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,1%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 68,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 8,0%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 23,2% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 20,3%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 3,1%".

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 24,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 13,7%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 66,5%.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

Dar anul viitor mai sunt bani pentru plata pensiilor şi salariilor?9
25 mai. Călin Rechea


MACRO NEWSLETTER 25 Mai 2018
25 mai.


BAROMETRU IRSOP & SNSPA:Creşterea economică puternică din martie nu a continuat şi în aprilie
25 mai. E.O.


KPMG:"Pilonul II reprezintă o necesitate"
24 mai. M.D.


BAROMETRUL INDUSTRIAL: În industrie, creşterea a rămas pozitivă
24 mai. M.D.


PENSIONSEUROPE, BRUXELLES:"Guvernul României trebuie să ia în considerare majorarea contribuţiilor la Pilonul II de pensii"3
24 mai.


Marea provocare a noului sistem de impozitare va fi implementarea sa
24 mai. EMILIA OLESCU


POTRIVIT COMISIEI EUROPENE,Niciunul dintre statele care s-au angajat să adopte euro nu îndeplineşte toate condiţiile1
24 mai.


MACRO NEWSLETTER 24 Mai 2018
24 mai.


Sectorul privat din zona euro dă semne tot mai mari de oboseală1
24 mai. CĂLIN RECHEA

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.