Western Digital cere ajutorul Apple pentru preluarea diviziei de cipuri a Toshiba

11 sep. 2017 Internaţional

Un grup condus de Western Digital Corp. negociază cu Apple pentru ca producătorul telefoanelor iPhone să contribuie cu 50 de miliarde de yeni (460 milioane de dolari) la o ofertă de preluare a diviziei de cipuri de memorie a grupului japonez Toshiba, informează agenţia Kyodo.

Potrivit unor surse din apropierea discuţiilor, Western Digital este pe punctul de a face o ofertă de 17-18 miliarde de dolari pentru divizia de cipuri de memorie a Toshiba. Cipurile de memorie sunt o componentă cheie a smartphone-urilor, iar Apple este al doilea producător mondial de smartphone. Participaţia Apple la divizia de cipuri de memorie a Toshiba nu a fost încă stabilită de către membrii consorţiului susţin sursele, conform Agerpres.

Din consorţiul condus de Western Digital mai fac parte fondul de investiţii Kohlberg Kravis Roberts şi mai mulţi investitori susţinuţi de guvernul japonez, Network Corp. of Japan şi Development Bank of Japan. Acest consorţiu ar oferi aproximativ 1.900 miliarde yeni (18,3 miliarde de dolari) pentru operaţiunile Toshiba din domeniul cipurilor de memorie.

Grupul Toshiba, al doilea producător mondial de cipuri de memorie NAND, după gigantul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd, vrea să-şi vândă divizia care se ocupă de producţia de cipuri de memorie în ideea de a strânge fonduri cu care să acopere pierderile înregistrate la divizia sa americană din domeniul energiei nucleare, Westinghouse.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Iranul promite reacţii "previzibile şi neaşteptate" dacă SUA se retrage din acordul nuclear
21 apr. D.I.


Uniunea Naţiunilor Sud-Americane rămâne fără o parte din membri săi
21 apr. D.I.


Coreea de Nord anunţă suspendarea testelor nucleare
21 apr. D.I.


Wall Street a închis în scădere
21 apr. D.I.


Europarlamentarii cer boicotarea Cupei Mondiale din Rusia2
21 apr. M.D.


Grecia va achiziţiona fregate din Franţa1
21 apr. D.I.


Comisia Europeană vrea să prevină un nou scandal Volkswagen1
21 apr. V.D.


Irakul a reluat plata compensaţiilor către Kuweit pentru Războiul din Golf
20 apr. D.I.


Gazprom cheamă Ucraina la curtea de arbitraj
20 apr. D.I.


Bursele europene au închis în creştere
20 apr. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.