Whirlpool îşi închide fabrica din Napoli

12 iun. Internaţional
ALINA VASIESCU
Whirlpool îşi închide fabrica din Napoli

Italia nu îi mai acordă subvenţii companiei americane 

Guvernul italian va renunţa la subvenţiile acordate producătorului american de electrocasnice Whirlpool Corp., din cauza deciziei companiei americane de a-şi închide fabrica din Napoli, conform vicepremierului de la Roma, Luigi Di Maio, citat de postul de radio RTL.

"Whirlpool nu a respectat unele înţelegeri şi spune că vrea să închidă fabrica din Napoli, iar în consecinţă astăzi voi semna o directivă ce revocă toate subvenţiile, care se ridică la aproximativ 15 milioane de euro. Din 2014 până în prezent, compania a beneficiat de 50 de milioane de euro", a declarat Luigi Di Maio.

Luna trecută, Whirlpool a anunţat că va reprofila fabrica din Napoli şi ar putea să o scoată la vânzare, decizia urmând să ducă la pierderea a aproximativ 450 de locuri de muncă.

În primul trimestru din 2019, Whirl-pool a înregistrat, la nivel global, un profit peste aşteptări, alimentat de creşterea preţurilor produselor sale, care a compensat avansul costurilor cu materiile prime şi transportul.

Câştigul net al Whirlpool a crescut la 471 milioane de dolari sau 7,31 dolari/acţiune în cele trei luni încheiate în 31 martie 2019, de la numai 94 de milioane de dolari ori 1,30 dolari/titlu în acelaşi interval din 2018. Dacă se exclud anumite elemente speciale, precum unele beneficii fis-cale din Brazilia, societatea a câştigat 3,11 dolari/acţiune, în vreme ce analiştii estimau o medie de 2,86 dolari/acţiune.

În schimb, vânzările nete ale companiai s-au redus cu 3,1%, la 4,76 miliarde de dolari. Analiştii preconizau vânzări de 4,83 miliarde de dolari.

Whirlpool a decis să majoreze dividendul trimestrial cu 4,3% şi estimează că pe întregul an curent va obţine un profit de 14 - 15 dolari/acţiune.

Whirlpool se confruntă cu cheltuieli mari în domeniul materiilor prime, în condiţiile în care disputa comercială dintre SUA şi China a scumpit importurile de oţel şi aluminiu.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

DUPĂ CE ACUZĂ IRANUL:Trump, îndemnuri la calm în urma atacurilor la Oman
15 iun. P.P.


CE:Numărul cazurilor de dezinformare, dublu faţă de 2018
15 iun. P.P.


ŞEFA EXECUTIVULUI DIN HONG KONG:Lam suspendă proiectul vizând autorizarea extrădărilor către China
15 iun. A.P.


REPUBLICA MOLDOVA:Pavel Filip spune că Guvernul său pleacă cu conştiinţa împăcată
14 iun. I.A.M.


Bursele europene au închis în scădere
14 iun. I.M.


Curtea Supremă braziliană incriminează penal homofobia1
14 iun. I.M.


Ungaria şi Serbia, acord pentru construcţia unui interconector de gaze
14 iun. I.M.


Beijingul îndeamnă "la dialog", în urma atacurilor din Marea Oman
14 iun. M.A.I.


Republica Moldova - Partidul Democrat se retrage de la guvernare
14 iun. I.M.A.


GABRIEL LEŞ:Obiectivul Rusiei, dominaţia asupra regiunii Mării Negre
14 iun. M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.