Wizz Air a lansat patru rute noi din Bucureşti

03 iul. Companii-Afaceri
ADELINA TOADER
Wizz Air a lansat patru rute noi din Bucureşti

Compania aeriană low-cost Wizz Air a lansat, în primele şase luni aleanului, patru rute noi din Bucureşti către Goteborg, Nisa, Kutaisi şi Atena. Totodată, compania a crescut frecvenţele pentru 8 curse populare din Bucureşti, în 2018. Anul acesta, Wizz Air oferă mai mult de 4,2 milioane de locuri la vânzare, spre 47 de destinaţii din 20 de ţări, cu tarife ce încep de la doar 39 de lei.

Preţurile Bucureşti - Goteborg pornesc de la 149 lei şi vor fi operate miercuri şi duminică. Pentru Bucureşti - Nisa tarifele încep de la 229 lei şi vor fi operate în zilele de marţi, joi şi sâmbătă. Bucureşti-Kutaisi costă de la 119 lei, iar zborurile vor fi operate în zilele de marţi, joi şi sâmbătă.

Datele companiei arată că în primele şase luni din 2018, mai mult de 1,6 milioane de pasageri au călătorit la bordul aeronavelor companiei din Bucureşti, în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior.

Wizz Air a alocat cea de-a zecea aeronavă la Bucureşti, investiţia totală din Capitala noastră, care include şi flota, depăşind 1,1 miliard de dolari.

Noua aeronavă Airbus A321 de ultimă generaţie, cu 230 de locuri, va asigura cursele pe cele mai noi rute, cu începere din Bucureşti spre Atena, Göteborg, Nisa şi Kutaisi, precum şi frecvenţele crescute către 8 destinaţii din Bucureşti: Barcelona, Bari, Billund, Eindhoven, Geneva, Londra Luton, Paris Beauvais şi Tel-Aviv. În total, programul companiei va avea 24 de zboruri adiţionale săptămânale cu plecare de la Bucureşti.

Baza din Bucureşti are o echipă formată din peste 400 de profesionişti în aviaţie şi facilitează peste 2.300 de locuri de muncă anual în regiune, în industriile afiliate. De la decolarea primei aeronave Wizz de la Bucureşti, în 2007, mai mult de 19 milioane de pasageri au ales compania low-cost. Compania aniversează 11 ani de la deschiderea bazei din Bucureşti.

Wizz Air oferă, în prezent, 141 de rute către 22 de ţări (inclusiv zborul intern Bucureşti - Cluj Napoca) spre toată Europa de pe zece aeroporturi locale. În 2018, 20 de noi rute au fost deja anunţate din România, spre destinaţii populare precum Atena din Bucureşti şi Cluj - Napoca, Nisa, Lyon, Malmo sau Salonic din Iaşi. Wizz Air operează de pe aeroporturile din România cu o flotă tânără formată din 25 de aparate de zbor, inclusiv 5 noi şi ultra- eficiente Airbus A321 cu 230 de locuri, şi o echipă formată în prezent din mai mult de 1.000 de angajaţi locali.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

CE invită părţile interesate să transmită observaţii la angajamentele Transgaz1
22 sep. F.B.


Emirates şi Etihad Airways dezmint că vor să creeze cel mai mare operator aerian din lume
22 sep. F.B.


Ford, aproape de vânzarea fabricii sale din Franţa
21 sep. T.M.


Uber negociază preluarea companiei Deliveroo
21 sep. V.D.


PROIECTUL STRATEGIEI ENERGETICE:"România îşi va menţine poziţia de producător de energie în regiune"
21 sep. E.O.


Christian Tour a intrat pe segmentul vacanţelor city break
21 sep. E.O.


Infrastructura precară blochează accesul la organizarea marilor competiţii
21 sep. O.D.


Comerţul cu produse agricole, vital în contextul schimbărilor climatice
21 sep. O.D.


OANA TOTORA, MYORGANIC:Piaţa produselor organice din România - matură, dar subdezvoltată
21 sep. RAMONA RADU


Turismul balnear, în creştere cu 20% în 2018
21 sep. Adelina Toader

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.