Yandex vrea să devină echivalenta Amazon 1

08 iul. 2018 Miscellanea
R.G.
Yandex vrea să devină echivalenta Amazon

Compania Yandex, cunoscută deja ca Google a Rusiei, lucrează la propriul serviciu de cumpărături online pentru a deveni echivalenta Amazon în această ţară, transmite Business Insider.

Yandex, cea mai mare companie de tehnologie din Rusia, este cel mai bine cunoscută pentru crearea celui mai popular motor de căutare din ţară.

Compania are 50 de milioane de utilizatori pe lună, o statistică impresionantă având în vedere că în Rusia există în total 87 de milioane de utilizatori de internet, potrivit Association of Internet Trade Companies (AITC).

Yandex se extinde în noi domenii, cum ar fi serviciul de taximetrie de tip ride-hailing Yandex.Taxi, asistentul digital Alice, dispozitive inteligente comandate vocal şi, cel mai recent, cumpărături online.

Într-un inteviu acordat Business Insider, directorul Yandez, Michael Levin, a spus că firma îşi dezvoltă servicul de comparare a preţurilor Yandex.Market într-o platformă pe care utilizatorii pot comanda produce precum dispozitive electronice, aparatură electrocasnică, jucării şi altete.

AITC anticipează că ruşii vor cheltui online 1250 de miliarde de ruble (15-20 miliarde de lire sterline) în 2018, în timp ce eMarketer prognozează în cazul britanicilor cheltuieli online de şase ori mai mari, respectiv de 93,82 miliarde de lire.

Yandex nu consideră că Amazon este concurenţa, a spus Levin. Pe măsură ce ruşii se obişnuiesc mai mult să cumpere online, Yandez vrea să concureze cu retailerii consacraţi care îşi dezvoltă servicii de comerţ electronic.

Opinia cititorului: 1
1.   Pe locuri, fiti gata, si START~__~
mesaj trimis de ~C~ în data de 08.07.2018, 13:41

...Foarte bine ! Si excellent ! E timpul ca si noi Esticii care suntem doar exportatori de creiere si intelighenta si via Rusia, bineinteles domnule I. Chifu, sa intram in top 5 sau ten....ca tocmai ce auzisi si noi aseara ca simpaticul nostrum Face-boocist, creatorul retelei adica marele Mark Tucanberg a ajuns pe locul 3 in topul cel mai bogati oameni de afaceri a planetei cu o avere estimata la aprox. 80 si ceva de miliarde de $...practic ii sulfa in ceafa inegalabilului Bill Gates...Bravo tie bavarezu lui tata !!..si felicitarile noastre pe mai departe..tino tot asa pe dinainte…..Baaai fraaate~..dar 80 de miliarde de dolari la virsta lui ??……, si intr-un fel de bucuri pt. realizarea sa dar cumva te si pufneste risul_~~_...Bravoooo tie ma'~...

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

LA SPITALUL MILITAR DIN CAPITALĂ:Procedură chirurgicală în premieră naţională
23 ian. T.T.


Românii produc cele mai puţine deşeuri municipale din UE
23 ian. I.L.


VICEPREŞEDINTELE ANRE:Sunt foarte multe persoane care au nevoie de ajutoare la energie
22 ian. I.M.


ÎN DECEMBRIE:Rata şomajului a scăzut la 3,31%
22 ian. P.E.


Directorii de retail văd magazinele ca pe un mediu atractiv
22 ian. I.M.


O nouă şansă pentru schiul alpin1
22 ian. L.I.


ÎN 2018:Numărul maşinilor furate şi ajunse în România a crescut cu 70%
21 ian. E.A.


Ce s-a mai inventat: ploaie artificială de meteoriţi!
21 ian.


INVESTIŢIE DE 36 MILIOANE DE EURO:Ministerul Dezvoltării Regionale vrea să cumpere 17 tramvaie1
20 ian. V.I.


GRAŢIELA GAVRILESCU:Încă nu s-a finalizat formula pentru "taxa auto"2
20 ian. T.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.