Yandex vrea să devină echivalenta Amazon 1

08 iul. 2018 Miscellanea
R.G.
Yandex vrea să devină echivalenta Amazon

Compania Yandex, cunoscută deja ca Google a Rusiei, lucrează la propriul serviciu de cumpărături online pentru a deveni echivalenta Amazon în această ţară, transmite Business Insider.

Yandex, cea mai mare companie de tehnologie din Rusia, este cel mai bine cunoscută pentru crearea celui mai popular motor de căutare din ţară.

Compania are 50 de milioane de utilizatori pe lună, o statistică impresionantă având în vedere că în Rusia există în total 87 de milioane de utilizatori de internet, potrivit Association of Internet Trade Companies (AITC).

Yandex se extinde în noi domenii, cum ar fi serviciul de taximetrie de tip ride-hailing Yandex.Taxi, asistentul digital Alice, dispozitive inteligente comandate vocal şi, cel mai recent, cumpărături online.

Într-un inteviu acordat Business Insider, directorul Yandez, Michael Levin, a spus că firma îşi dezvoltă servicul de comparare a preţurilor Yandex.Market într-o platformă pe care utilizatorii pot comanda produce precum dispozitive electronice, aparatură electrocasnică, jucării şi altete.

AITC anticipează că ruşii vor cheltui online 1250 de miliarde de ruble (15-20 miliarde de lire sterline) în 2018, în timp ce eMarketer prognozează în cazul britanicilor cheltuieli online de şase ori mai mari, respectiv de 93,82 miliarde de lire.

Yandex nu consideră că Amazon este concurenţa, a spus Levin. Pe măsură ce ruşii se obişnuiesc mai mult să cumpere online, Yandez vrea să concureze cu retailerii consacraţi care îşi dezvoltă servicii de comerţ electronic.

Opinia cititorului: 1
1.   Pe locuri, fiti gata, si START~__~
mesaj trimis de ~C~ în data de 08.07.2018, 13:41

...Foarte bine ! Si excellent ! E timpul ca si noi Esticii care suntem doar exportatori de creiere si intelighenta si via Rusia, bineinteles domnule I. Chifu, sa intram in top 5 sau ten....ca tocmai ce auzisi si noi aseara ca simpaticul nostrum Face-boocist, creatorul retelei adica marele Mark Tucanberg a ajuns pe locul 3 in topul cel mai bogati oameni de afaceri a planetei cu o avere estimata la aprox. 80 si ceva de miliarde de $...practic ii sulfa in ceafa inegalabilului Bill Gates...Bravo tie bavarezu lui tata !!..si felicitarile noastre pe mai departe..tino tot asa pe dinainte…..Baaai fraaate~..dar 80 de miliarde de dolari la virsta lui ??……, si intr-un fel de bucuri pt. realizarea sa dar cumva te si pufneste risul_~~_...Bravoooo tie ma'~...

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

RIDESHARING:Coaliţia pentru Economie Digitală lansează o petiţie2
21 mai. I.L.


CONSILIUL CONCURENŢEI: Contractele pentru iluminat public ar trebui limitate
21 mai. I.M.


PENTRU SERVICIUL DE ILUMINAT PUBLIC,Consiliul Concurenţei recomandă autorităţilor corelarea contractelor cu legislaţia din domeniu
21 mai.


Exporturile de cereale ale României au crescut
20 mai. I.L.


ICEE.FEST:UPGRADE 100 şi-a anunţat agenda
20 mai. I.L.


ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI:Locurile de muncă neocupate, în scădere
20 mai. L.L.


Mii de manifestanţi, ieri, în Piaţa Victoriei2
20 mai. L.A.


O treime dintre utilizatori nu îşi protejează viaţa personală în mediul online
20 mai.


ANPDCA:Număr îngrijorător de copii părăsiţi în maternităţi
20 mai. L.L.


Contractul pentru varianta ocolitoare a municipiului Tecuci, reziliat2
19 mai. L.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.