Zboruri noi din Bucureşti către Verona şi Genova, din iunie 1

09 mai. 2018 Companii
ADELINA TOADER
Zboruri noi din Bucureşti către Verona şi Genova, din iunie

Valentin Iordache (CNAB): "În această vară, peste o lună şi ceva, ambele piste ale aeroportului Otopeni vor fi în deschise pe întreaga lungime şi în stare bună" 

Preţurile pentru Bucureşti - Verona sau Bucureşti - Genova vor începe de la 49 de euro pe segment

Compania aeriană low-cost Ernest Airlines intră pe piaţa din ţara noastră din iunie şi va opera curse directe între Bucureşti şi oraşele Genova şi Verona.

Chadz El Tannir, business development director al companiei, a declarat: "Deschiderea curselor aeriene către România este un pas fundamental pentru Ernest Airlines, pentru consolidarea ofertei noastre dedicată traficului etnic. În plus, Italia este preferată de românii care aleg să muncească şi să trăiască peste hotare. Pe de altă parte, România devine foarte importanta pentru tot mai mulţi italieni care şi-au deschis afaceri aici. Intrarea pe piaţa din România a fost luată în consideraţie cu atenţie cu scopul oferiri conexiunilor între oraşe italiene oportune, în care sunt comunităţi de români considerabile".

Reprezentantul Ernest Airlines a mai precizat că atât Verona, cât şi Genova sunt destinaţii cu o cerere mare pe piaţă.

Compania ţinteşte un grad de ocupare de 80% pe cele două curse, până la sfârşitul anului.

Adrian Dimache, secretarul general al Camerei de Comerţ Italiană pentru România, a precizat că intrarea pe piaţă a companiei Ernest Airlines reprezintă o nouă oportunitate pentru întărirea relaţiilor dintre cele două ţări.

Primele curse aeriene vor fi operate pe 22 iunie cu aeronave Airbus A320, cu o capacitate de 180 de locuri. Din Verona către Bucureşti plecarea este la ora 12:35, iar retur la ora 20:15 în zilele de luni, miercuri şi vineri. Zborurile din Genova către Bucureşti vor fi operate luni şi vineri la 18:25, iar din Bucureşti către Genova la 14:20. Potrivit reprezentanţilor companiei, această rută poate fi văzută ca o conexiune cu navele de croazieră care pleacă săptămânal din Genova sau punctul de plecare al unei călători cu maşina în sudul Franţei.

Preţurile pentru Bucureşti - Verona sau Bucureşti - Genova vor începe de la 49 de euro pe segment, fără bagaj de cală.

Valentin Iordache, directorul de comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), a precizat că, la orele de vârf, capacitatea aeroportului Henri Coandă este limitată, însă Ernest Airlines va opera pe un program de zbor care va permite evitarea aglomeraţiei.

Domnia sa a precizat: "Lucrările de reparaţii la pistele de pe aeroportul Otopeni avansează în ritm rapid şi susţinut. Pista 1 este aproape gata, vor începe lucrările la pista 2 săptămâna viitoare, care vor dura aproximativ 20 de zile. În această vară, peste o lună şi ceva, ambele piste vor fi deschise pe întreaga lungime şi în stare bună".

Ernest Airlines a fost fondată în 2015 de către un grup de investitori suedezi şi italieni, cu baza pe aeroportul Milano Malpensa. Compania a început operarea zborurilor regulate, anul trecut, la 1 iunie.


Opinia cititorului: 1
1.   "Trafic etnic"
mesaj trimis de Florin în data de 09.05.2018, 12:35

M-a izbit formularea asta şi am făcut puţină documentare, poate este utilă şi altora :)

In aviaţie sunt trei tipuri de pasageri importante. Cel mai cunoscut este cel de business: (călătorie în interes de afaceri).  

Cellalte două tipuri sunt următoarele: 

"1, VFR that means "Visiting Friends and Relatives" (sau trafic etnic, pe româneşte) = Traveling to meet people

2. Leisure = Traveling just for fun, going to the beach, skiing, city breaks etc." 

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

SONDAJ DELOITTE:Piaţa de private equity manifestă un optimism moderat
19 feb. L.A.


Honda va închide singura fabrică din Marea Britanie
19 feb. P.E.


ArcelorMittal vrea să achiziţioneze încă o parte din Essar
19 feb. L.A.


ANDREI IORGULESCU, AFM:Doar 40 de instalatori de panouri fotovoltaice s-au înscris în programul pentru prosumatori
19 feb. F.A.


ÎN 2018MedLife, cifră de afaceri pro-forma, în valoare de 804 milioane lei
19 feb.


ANUL TRECUT,ANRE a aplicat amenzi de peste 19 milioane de lei
19 feb. R.R.


Yola Residence - peste 10 milioane euro investiţi într-un proiect rezidenţial nou
19 feb.


CBRE DESPRE PIAŢA IMOBILIARĂ AUTOHTONĂ ÎN 2018:"Investitorii români s-au implicat în aproape 25% din totalul tranzacţiilor"
19 feb.


Bugetul de investiţii al Metrorex pentru 2019 - peste 1 miliard de lei
19 feb. E.O.


Scandalul corvetelor continuă
19 feb. Gheorghe Iorgoveanu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.