ZERO HEDGE:

MiFID II zdrobeşte firmele independente de cercetare

11 ian. Piaţa de Capital
A.I.
MiFID II zdrobeşte firmele independente de cercetare

Bugetele de cercetare pentru 2018 scad cu 32% 

Ca urmare a intrării în vigoare a MiFID II, băncile de investiţii din Europa Continentală şi-au redus bugetele destinate cercetării, ameninţând, astfel, supravieţuirea firmelor mici, independente, de cercetare, notează Zero Hedge.

Referindu-se la un studiu realizat de firma de consultanţă Greenwich Associates din Statele Unite, Zero Hedge notează că cele mai mari modificări ale bugetelor au apărut la managerii de fonduri din Europa Continentală, cu un declin de 32 de procente, în comparaţie cu o scădere de 17% în Marea Britanie, constatarea bazându-se pe răspunsurile oferite de 29 de firme.

Potrivit Bloomberg, rezultatele studiului indică faptul că numărul brokerilor angajaţi de fiecare fond se reduce drastic, mai specifică Zero Hedge.

Sondajul realizat de Greenwich Associates, efectuat printre managerii de fonduri, ce a evaluat şocul resimţit de piaţa de cercetare în urma aplicării Legii europene (MiFID II) care a întrat în vigoare la 3 ianuarie 2018, arată că scăderea cheltuielilor din ultimul an (determinată de MiFID II) este dată în mare parte de managerii de fonduri mai selectivi ce achiziţionează servicii de cercetare de la un număr mai mic de bănci, potrivit sursei amintite, care adaugă: "Pentru cei care taie cheltuielile există ştiri îmbucurătoare - suma bugetată pentru fiecare furnizor va rămâne relativ aceeaşi".

Totodată, sursa aminteşte că William Llamas, directorul Greenwich Associates, a precizat într-un raport bazat pe datele colectate la sfârşitul anului trecut, că, în ultimii doi ani, managerii de investiţii din Europa şi-au exprimat în mod clar intenţia de a reduce cheltuielile destinate cercetării, adăugând: "Datele oficiale indică o reducere mai agresivă a bugetului".

Toate acestea înseamnă că un set de reglementări menit să aducă mai multă transparenţă pe pieţele financiare va avea, de fapt, un efect opus, deoarece firmele de cercetare mici, independente, vor fi forţate să renunţe la afacerile din domeniu, veniturile lor urmând să ajungă la giganţi precum Goldman, JP Morgan sau Morgan Stanley, specifică Zero Hedge.

MiFID II reprezintă un nou set de reglementări aplicabile în Europa care, printre altele, impun băncilor de investiţii să perceapă taxe separate pentru cercetare, în opoziţie cu înglobarea lor în comisioanele de tranzacţionare ale managerului de active, mai explică sursa citată.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 5,07 milioane de euro pe BVB
26 apr. Mihaela Dan


Municipiul Bucureşti a lansat o emisiune de obligaţiuni
26 apr. D.I.


Indicii BVB au deschis în scădere
26 apr. D.I.


Acţionarii "Alumil" au aprobat dividende de 13 milioane de lei
26 apr. A.A.


BVBO treime din valoarea tranzacţionată, realizată cu titlurile Banca Transilvania
26 apr. A. I.


ASF: "Grupul Frăţilă a revenit la deţinerea legală de sub 5% din SIF Transilvania"5
26 apr. A.A.


Grupul Banca Transilvania depăşeşte uşor pragul de 5% la SIF Moldova
26 apr. A.A.


"Oil Terminal" va acorda dividende de 4,5 milioane de lei
26 apr. M.P.


Acţionarii SIF5 Oltenia au aprobat distribuirea unor dividende de 40,6 milioane de lei
26 apr. A.A.


ASF: "Grupul Bîlteanu mai deţine 12,16% din SIF Banat - Crişana"
26 apr. A.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.