ZERO HEDGE:

MiFID II zdrobeşte firmele independente de cercetare

11 ian. Piaţa de Capital
A.I.
MiFID II zdrobeşte firmele independente de cercetare

Bugetele de cercetare pentru 2018 scad cu 32% 

Ca urmare a intrării în vigoare a MiFID II, băncile de investiţii din Europa Continentală şi-au redus bugetele destinate cercetării, ameninţând, astfel, supravieţuirea firmelor mici, independente, de cercetare, notează Zero Hedge.

Referindu-se la un studiu realizat de firma de consultanţă Greenwich Associates din Statele Unite, Zero Hedge notează că cele mai mari modificări ale bugetelor au apărut la managerii de fonduri din Europa Continentală, cu un declin de 32 de procente, în comparaţie cu o scădere de 17% în Marea Britanie, constatarea bazându-se pe răspunsurile oferite de 29 de firme.

Potrivit Bloomberg, rezultatele studiului indică faptul că numărul brokerilor angajaţi de fiecare fond se reduce drastic, mai specifică Zero Hedge.

Sondajul realizat de Greenwich Associates, efectuat printre managerii de fonduri, ce a evaluat şocul resimţit de piaţa de cercetare în urma aplicării Legii europene (MiFID II) care a întrat în vigoare la 3 ianuarie 2018, arată că scăderea cheltuielilor din ultimul an (determinată de MiFID II) este dată în mare parte de managerii de fonduri mai selectivi ce achiziţionează servicii de cercetare de la un număr mai mic de bănci, potrivit sursei amintite, care adaugă: "Pentru cei care taie cheltuielile există ştiri îmbucurătoare - suma bugetată pentru fiecare furnizor va rămâne relativ aceeaşi".

Totodată, sursa aminteşte că William Llamas, directorul Greenwich Associates, a precizat într-un raport bazat pe datele colectate la sfârşitul anului trecut, că, în ultimii doi ani, managerii de investiţii din Europa şi-au exprimat în mod clar intenţia de a reduce cheltuielile destinate cercetării, adăugând: "Datele oficiale indică o reducere mai agresivă a bugetului".

Toate acestea înseamnă că un set de reglementări menit să aducă mai multă transparenţă pe pieţele financiare va avea, de fapt, un efect opus, deoarece firmele de cercetare mici, independente, vor fi forţate să renunţe la afacerile din domeniu, veniturile lor urmând să ajungă la giganţi precum Goldman, JP Morgan sau Morgan Stanley, specifică Zero Hedge.

MiFID II reprezintă un nou set de reglementări aplicabile în Europa care, printre altele, impun băncilor de investiţii să perceapă taxe separate pentru cercetare, în opoziţie cu înglobarea lor în comisioanele de tranzacţionare ale managerului de active, mai explică sursa citată.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 5,3 milioane de euro pe BVB
22 ian. D.I


Indicii BVB au deschis în creştere
22 ian. A.C


BROKERII:"Continuarea distribuirii dividendelor suplimentare ameninţă capacitatea companiilor energetice de a investi"4
22 ian. Andrei Iacomi


ROMCAPITAL, SUSPENDATĂ DIN PIAŢĂ TIMP DE DOUĂ LUNISurse: "Suspendarea Romcapital înseamnă blocarea conturilor clienţilor"10
22 ian. A.A.


ALEGERILE, CONTESTATE ÎN INSTANŢĂGabriel Dumitraşcu cere anularea actelor juridice încheiate de noua conducere "Electrica"
22 ian.


ÎN VEDEREA PARTICIPĂRII LA PROCESUL DE ACHIZIŢIE A 66% DIN DESFA, Acţionarii Transgaz au aprobat asocierea cu Regasificadora del Noroeste
22 ian. A.I.


BVBPeste 43% din rulaj, realizat cu BRD - Groupe Societe Generale
22 ian. Andrei Iacomi


DRAGOŞ NEACŞU, ERSTE ASSET MANAGEMENT: "Trebuie să ne bazăm pe mediul privat, ca să devenim piaţă emergentă"
22 ian. Andrei Iacomi


CONSILIERUL GENERAL PNL, CIPRIAN CIUCU:"Primăria Capitalei rostogoleşte pe 20 de ani împrumutul din 2015 din obligaţiuni, deşi nu este necesar"3
22 ian. A consemnat Adina Ardeleanu


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ, pe un rulaj de 10,2 milioane euro
19 ian. A.C

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.