ZEROHEDGE:

Investitorii bogaţi adoptă o abordare "prudentă" a pieţelor în următoarele 12 luni

29 sep. 10:48 Internaţional
A.P.
Investitorii bogaţi adoptă o abordare "prudentă" a pieţelor în următoarele 12 luni

Stocurile de tehnologie, FAAMG, se află într-un moment de incertitudine pe pieţele de capital. Investitorii au pivotat rapid către aceste firme tehnologice în creştere, cu o concentrare fără precedent în AAPL, MSFT, AMZN, GOOGL şi FB. Odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din SUA, evaluările pentru aceste stocuri au crescut, deoarece cei mai mari investitori şi-au descris recent perspectivele de investiţii drept "prudente", potrivit unui sondaj Citi Private Bank, citat de Zerohedge.

Aproximativ trei sferturi din toţi respondenţii, inclusiv indivizii cu valoare netă ridicată şi birourile de familie, şi-au descris sentimentul investiţional de 12 luni ca fiind "precaut". Mulţi au semnalat starea de spirit prudentă, au crescut rezervele de numerar şi au sporit investiţiile directe din cauza pandemiei.

Sondajul, care a fost predat în iunie şi iulie către aproximativ 180 de birouri de familie şi investitori, a avut un sfert dintre toţi respondenţii îngrijoraţi de creşterea tulburărilor sociale şi a criminalităţii din SUA.

Aproximativ 59% dintre respondenţi au declarat că vor creşte alocaţiile lor pentru investiţii directe în următoarele 12 luni, tehnologia, asistenţa medicală şi imobiliarele fiind cele trei alegeri de top ale acestora.

Stephen Campbell, director general şi preşedinte, Private Capital Group, Citi Private Bank, a declarat că birourile de familie şi investitorii bogaţi au supravieţuit recesiunii virusului şi văd mai multe oportunităţi pe pieţele private.

Campbell a scris în sondaj: "Descoperirile noastre surprind sentimentul respondenţilor din toate regiunile globului. Constatăm că birourile de familie şi indivizii cu valoare netă extrem de ridicată au suportat bine criza. Ei sunt motivaţi să desfăşoare capital suplimentar, pe măsură ce oportunităţile apar, mai ales pe pieţele private. Cu toate acestea, nu se poate ignora faptul că ancheta a constatat că lichiditatea este la un nivel superior, iar clienţii sunt deseori dispuşi să sacrifice rentabilităţile pe termen scurt spre mediu pentru a menţine acest lucru ".

Precauţia exprimată de respondenţi vine întrucât FAAMG-urile sunt în mod clar incerte.

Jumătate dintre respondenţi au declarat că se aşteaptă ca rentabilităţile totale ale portofoliului pentru următoarele 12 luni să fie cuprinse între 1% şi 5%. Când au fost întrebaţi despre reconfigurările viitoare ale portofoliului, 56% au declarat că fac "unele modificări tactice", în timp ce doar 14% "au raportat că au făcut" modificări semnificative ale portofoliului ".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Erdogan îndeamnă turcii să boicoteze produsele franţuzeşti
26 oct. S.B.


FAUCI:"Până la începutul lui decembrie vom şti dacă un vaccin Covid-19 este sigur şi eficient"
26 oct. J.P.


Bursele asiatice au închis în teritoriu negativ
26 oct. S.B.


ANGELA MERKEL:"Urmează luni foarte grele pentru Germania"
26 oct. A.P.


JOE BIDEN:"Rusia reprezintă cea mai mare ameninţare pentru SUA, China este un competitor"
26 oct. A.P.


Populaţia intră în grevă generală la Belarus
26 oct. A.P.


BOOKING.COM:Reglementările UE ajută "rivalilor mai mici" să prospere
26 oct. J.P.


Ucraina critică Ungaria pentru amestec în alegerile locale
26 oct. A.P.


Vaccinul anti-COVID testat de Oxford a generat un răspuns imun bun la vârstnici
26 oct. J.P.


SĂRBĂTOARE LA SANTIAGOChilienii au votat rescrierea Constituţiei1
26 oct. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.