ZIUA NAŢIONALĂ

Ceremonie oficială în format restrâns, în Capitală 37

01 dec. 2020 Miscellanea
S.B.
Ceremonie oficială în format restrâns, în Capitală

Actualizare - Ceremonia cu ocazia Zilei Naţionale s-a încheiat

---

sursa foto: captură video Epoch Times

Actualizare - Klaus Iohannis: "Niciodată în ultimele decenii nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare şi strângere de inimă"

Preşedintele României, Klaus Iohannis a susţinut un discurs în timpul ceremoniei organizate cu ocazia Zilei Naţionale. Acesta le-a mulţumit medicilor pentru sacrificiile făcute pentru combaterea pandemiei de SARS-CoV-2.

"În această piaţă suntem mult mai puţini decât de obicei. Ne este dor de imaginile cu cadenţa militarilor, cu copiii însoţiţi de bunici. Urez la mulţi ani românilor, sănătate şi optimism!" a spus Iohannis în deschiderea discursului său.

"Niciodată în ultimele decenii nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare şi strângere de inimă. Criza sanitară, pandemia ne obligă să onorăm Ziua Naţională în alte registre decât cele obişnuite. În fiecare zi, bărbaţi şi femei luptă cu pandemie şi salvează vieţile altor români şi duc mai departe idealurile de unitate

De la începutul pandemiei suntem fizic distanţaţi, ne vedem mai rar şi resimţim lipsa interacţiunii cu cei draci, iar graniţele par a ne despărţi. Şi totşi nimic nu ne poate îmnpiedica să ne amintim azi de toţi cei care, cu credină, viziune şi jertfă au contribuit la desăvârşirea statului român modern

Istoria noastră a fost marcată de nenumărate crize şi momente dificile. Bunicii şi părinţii noştri au trecut prin războaie, dezastre naturale, au suportat foametea, gravă tensiune socială şi au fost victime ale celor mai întunecate regimuri politice. Voinţa lor de a trăi liber şi în pace a făcut posibilă surmontarea tuturor acestor greutăţi. Revoluţia din 1848, Unirea Principatelor, Războiul de Independenţă, Marea Unire, Revoluţia din 1989, aderarea la UE şi NATO au înfăptuit România de azi.", a mai spus Iohannis.

sursa foto: captură video Epoch Times

"Acum 102 ani, la Alba Iulia, s-a decis unirea Transilvaniei cu România. Cine îşi imagina că acest moment de glorie avea să vină după un război cumplit, cu sute de mii de morti? Şi totuşi, s-a întâmplat. Arcul de Triumf ne spune că izbânda vine.

Avem un viitor european. Suntem datori să păstrăm libertatea, unitatea şi independenţa, câştigate cu preţul vieţii de înaintaşii noştri" se mai arată în discursul preşedintelui.

"Dragi români, eroii patrioţi au demni urmaşi. Despre ei vreau să vă vorbesc şi lor vreau să le dedicăm această zi.

În acest an, foarte mulţi români curajoşi s-au aflat în prima linie a luptei cu boala. Efortul tuturor a fost unul uriaş. Durerea chinuitoare provocată de moartea celor dragi nu poate fi alinată de nimic.

Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical, dar şi către victimele virusului. În numele tuturor românilor, vă mulţumesc pentru altruismul vostru. Cunoaştem şi simţim efortul colosal făcut de personalul medical şi ne vom aminti întotdeauna de tributul greu plătit de medici, asistente, ambulanţieri, infirmieri

Felicit societatea civilă care a fost alături de noi pentru combaterea pandemiei.

Fiecare epocă are momentul său culminant. Sunt convins că în viitor cei care sunt acum copii îşi vor aminti de acest efort naţional. Peste ani vom putea fi mândri de modul în care românii au răspuns acestei provocări. Generaţiile viitoare îşi vor aminti de eforturile voastre.

Azi e nevoie, la fel ca în importantele momente din istorie, de implicarea fiecăruia dintre noi. Nu va fi uşor, dar sunt singur că împreună vom reuşi să ne apropiem cu fiecare zi de o revenire la vremurile normale.

Drumul nostru înainte nu va fi uşor. România vede în această criză momentul unei reporniri, acum e momentul să formulăm strategii reformiste, să reparăm unde stricăciunile sunt profunde. Peste câteva zile, românii vor avea din nou ocazia să aleagă un nou Parlament. E momentul în care putem construi o Românie al cărei viitor să fie mai concret decât un vis, un parlament cu oameni oneşti, mai muncitori, mai buni.

Nu trebuie să ne temem de viitor. Viitorul îl construim împreună, la fel cum naţiunea română a depăşit atâtea momente dificile. Sunt sigur că şi acum vom reuşi, uniţi, solidari şi hotărâţi. Şi când pandemia va fi depăşită, ne vom întâlni din nou, vom fi împreună.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români! Vă doresc multă sănătate!" a conchis Iohannis.

---

sursa foto: captură video Epoch Times

Actualizare - Ceremonia în format restrâns a început. După intonarea Imnului Naţional, Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria soldaţilor căzuţi pe câmpul de luptă şi a victimelor pandemiei de SARS-CoV-2.

---

O ceremonie oficială în format restrâns, la care vor participa preşedintele, premierul, membri ai Guvernului şi alte oficialităşi, are loc marţi, în Piaţa Arcului de Triumf din Capitală, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Evemimentul nu este deschis publicului, informează news.ro.

După-amiază, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis decorează personalităţi civile din domeniul medical care au contribuit la gestionarea epidemiei de COVID-19.

"Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa marţi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti. Pe timpul ceremoniei se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar Preşedintele României, Klaus Iohannis, va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune", anunţă MApN.

Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfăşura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

,Cu prilejul Zilei Naţionale a României, la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, are loc o ceremonie de decorare a unor personalităţi civile din domeniul medical care au contribuit la gestionarea epidemiei de COVID-19, potrivit news.ro.


Opinia cititorului: 37
1.   Uite ca si-a rezervat Johannis sarbatoarea.
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 10:19

Johannis si PNL au reusit sub pretextul pandemiei sa-si rezerve sarbatoarea nationala netulburati de prostimea PSD-ista. Militarii care defileaza pentru marele ficus de Sibiu merita cu varf si indesat sporurile salariale ca lucreaza in zi de sarbatoare, ca au lucrat si in Weekend la repetitii. Pentru carmaciul nostru toata stima si toate eforturile!

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 10:25

LA MULTI ANI ROMANIA,LA MULTI ANI ROMANI,ORIUNDE VA AFLATI.! In loc de BUCURIE,PATRIOTISM si DRAGOSTE pentru TARA,STRAINUL IOHANNIS si "guvernul lui" in frunte cu SLUGA BETIVA ORBAN,au reusit sa transforme cea mai mare sarbatoare a Romanilor,intr-un PARASTAS,la care si-au invitat numai colegii din PNL si Ambasadorii Straini care au DISTRUS TARA.In acest moment de RESTRISTE,iata ca duminica dragi Romani,aveti ocazia ca prin VOTUL vostru sa dati jos acest REGIM ANTINATIONAL,care v-au UCIS,BUNICII,PARINTII si COPII,pentru a lua in STAPANIRE TARA. Asa ca HAI la VOT,sa scapam TARA de HOTII care au furat ROMANIA.!

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 11:36

Un asa cult al personalitati nu s-a mai vazut decat in DICTATURA lui HITLER. Atata slugarnicie fata de IOHANNIS a Armatei Romane nu poate sa produca decat VOMA.Ca sa i te adresezi ca unui REGE cu apelativul de "EXCELENTA",denota nu numai SLUGARNICIE dar si DEMENTA. Dupa ce ca suntem bolnavi de COVID,ne-am imbolnavit si de OBEDIENTA DESANTATA.!

1.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 02.12.2020, 01:35

Pleacă de aici

2.   Iohannis se închină na la virus
mesaj trimis de Cristian în data de 01.12.2020, 11:14

Iohannis va folosi acest eveniment pentru a se închina inca o dată la virus și la Oculta mondială pe care o slujește cu atata zel.

3.   La multi, Romania, teren napastuit!
mesaj trimis de Andrei în data de 01.12.2020, 11:24

Romani concentrati in case, cu sperietoarea unui virus fabricat in laborator, a unui vaccin ce putea duce la boli terminale, cu spitale urate, cu tehnici medicale de pe vremea lui Pazvante Chiorul, cu frig, gandaci, cu oameni cu venituri de mizerie! In loc sa fie un Dubai in Estul Europei, cu hyperloop, masinarii zburatoare, fara accident, tara devenise loc de experimentare pentru saracie (~Nu sunt bani, tovarasi!~) si medicina regresiva! Cei patru mii de km de autostrazi nu aveau sa fie construite niciodata, la fel vaccinurile contra cancerului, bolilor si aging-ului nu aveau sa apara din cauza impotentei factuale! SPITALELE DE VIITOR INTINSE PE SUTE DE MILE PATRATE CU SKYSCRAPERS INDESTRUCTIBILE DE O MILA NU APAREAU! Sa speram ca vor sosi si vremuri mai luminoase! LA MULTI ANI! Undeva, pe strazile Ro, Adrian Banda, Ciprian Bertescu, pe numele carora fusesera facute firme false pentru smecheri! In centrul orasului Pitesti, omul fara adapost, Dan Smaranda, ocolit de o medicina neputincioasa! Copii fara acces la internet, cinematografe si restaurante falimentate!

4.   Chiar dacă
mesaj trimis de Cristian în data de 01.12.2020, 11:34

Chiar dacă Iohannis a folosit acest prilej festiv pentru a se închina inca o data la virus și la Oculta mondiala, faptul că s-a anulat mascarada defilării e un lucru bun, banii salvati pot fi folosiți pentru repararea prizelor din spitale sau pentru desființarea corturilor de triaj in care sta lumea in frig.

4.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 13:56

Crezi? Banii salvati vor intra in buzunarele pnl istilor

5.   Cum de
mesaj trimis de Unom în data de 01.12.2020, 11:51

Nu a mai zis Iohannis nimic de PeeeeeeSeeeeeeDeeeee?

6.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 11:54

anul asta nu au mai scos relicvele militare la parada...

7.   fără titlu
mesaj trimis de Vali în data de 01.12.2020, 12:21

La multi ani Romania!

A fi patriot real inseamna a-ti iubi tara asa cum e , cu bune si cu rele!  

Inseamna sa nu carcotesti la orice amanunt ca un copil nevrotic, plangacios, ci sa pui mana sa faci TU mai bine ! FARA MAINI INTINSE, DOAR CU MAINI MUNCITOARE!  

A fi patriot nu inseamna sa vrei o tara ca afara, ci sa vrei o tara de top la nivel mondial CA ACASA IN ROMANIA !!! 

A fi patriot inseamna sa vezi lumea prin ochi si valori romanesti asa cum ea nu ar fi daca Romania nu ar fi!  

La multi ani Romania, tara care transforma cu forta Lumea si Istoria! :)

8.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 12:34

LA MULTI ANI ROMANIE dezbinata ,umilita tradata si poate pe 6 dec.votam altceva decat tradatorii de la pnl usr si pmp si suspendam un presedinte mincinos

8.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 8)
mesaj trimis de Vali în data de 01.12.2020, 12:54

:)

o tara e dincolo de logicile momentane de partid 

te rog frumos, nu mai amesteca tara in micile mizerii politice.  

sunt 2 realitati diferite.  

timpul cerne valoarea de mizerie. Doar Timpul !  

asa au ramas in spate nume imense ca Iorga, Bratienii, Regele Mihai, Regele Ferdinand.  

Timpul!  

El domneste peste toate!  

Asa ca lasa mlastinile gen pro-/anti- un partid sau altul. Nu umbla cu gunoaie ca te murdaresti pe maini.  

8.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 8.1)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 13:05

8.1vali.Cred ca tu esti un gunoi PNListo-Iohannist. Asa ca,poti sa le sugi bananele cat te tine burta. Poate ca tu,o sa traiesti 100 de ani,ca sa vezi cum timpul a cernut valoarea de mizerie. MIZERIA pe care o imprastie azi TEUTONUL cu CIUMA galbena este azi ,asa ca romanii vor sa faca curat acum in tara nu cand vei muri tu.!

8.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 8.1)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 13:07

Invata pe iohanis sa nu amestece mlastinile,iar de murdarit sunteti murdarii de cand votati numai tradatorii

9.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 13:13

La multi ani ROMANIA!!!

10.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 13:33

Ceremonii lipsite de orice entuziasm si farmec , de cand a venit acest johanis , despre care se spune ca nu a pus niciodata , nici o floare , cat a fost primar la sibiu de Ziua Romaniei . totul marcat de mascarada covidului . daca de la jurnalisti sorosisti , precum purcica de iosub , nu aveam asteptari sa-i vad fara botnita , pe militari este dezgustator , sa-i vezi astfel . de la an , la an , este tot mai rau si mai sumbru . spre asta se lucreaza .

10.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 10)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 13:48

Asa este! Mare adevar

10.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.1)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 14:04

Nu a lasat parade la liber de frica protestelor si placutelor suedeze date de Romanii,parca am cumparat niste arme de ce nu le au scos sa le vedem si noi sau sunt numai pe hartie

10.3.   Ii huiduia poporul in draci (răspuns la opinia nr. 10.2)
mesaj trimis de Cristian în data de 01.12.2020, 15:28

Ii huiduia poporul in draci daca făceau paradă, nu mai vota nici drku PNL

10.4.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.3)
mesaj trimis de Vali în data de 01.12.2020, 17:41

PNL va iesi pe locul 1 la alegeri.

Acum te poti duce la culcare. 

de tot!

Rusule! 

10.5.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.4)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 19:26

Luati ue pe 6 dec.

10.6.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 10.5)
mesaj trimis de Vali în data de 01.12.2020, 22:56

PNL iese pe locul 1 in alegeri!

11.   Sclavii sclavilor!
mesaj trimis de Andrei în data de 01.12.2020, 14:20

Fara Ausweiss de vaccinat, nu ai voie in restaurante, avion etc!

11.1.   Ausweis, (răspuns la opinia nr. 11)
mesaj trimis de Andrei în data de 01.12.2020, 14:36

de unde Ausweiss (pasaport de SS, Secret Service of New World Worder)!, nu mai intri nicaieri, stai inchis in casa! Cat de jos au ajuns oamenii, vorbim de un virus de 50 de ori mai putin letal decat gripa spaniola si de cinci ori mai putin letal decat teribilul cancer!

11.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 11.1)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 14:57

A inceput marea prosteala ,televiziunile vandute si corupte incearca indobitocirea populatiei

12.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 17:13

Astia care il critica pe Iohannis sunt NISTE PESEDISTI CARE VAND TARA DE 30 DE ANI

12.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 12)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 17:20

cei care il sustin pe johanis , sint vanzatori de tara , pentru asta sint adusi la putere , nealesi , prin smecherii , de catre securitate .

12.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.1)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 17:43

ASA E PNL FURA PT STRAINI SI PSD FURA PT BUZUNARELE LOR

12.3.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 12)
mesaj trimis de Vali în data de 01.12.2020, 17:43

CORRRRRRRRRRRRRRECT!

CINEVA S-A PRINS IN SFARSIT!  

Bravo!  

Fortele pro-ruse si pro-civilizatie inferioara estica ne vor departe de vest si departe de evolutie!  

Le veti recunoaste cu comentarii anti-SUA, anti-NATO, anti-UE, anti-PNL, anti-Iohannis, pro-PSD si Pro-neocomunisti si neo-bolsevici in general!

Dati-le jet mucegaitilor trecutului cand ii prindeti!  

12.4.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 12)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 18:42

Si voi niste pnl isti criminali si tradatori

12.5.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.2)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 18:50

Psd istii sunt facuti hotii la comanda lui iohanis ca mai toate dosarele s au inchis dar pnl isti vostri fura ca in codru stiind ca au sustinerea dulapului,iar Dragnea este bagat politic la inchisoare

12.6.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 12.3)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 18:55

Vali.Vad ca sugi nu numai de la vaci,dar iti plac si copii cruzi ai unora ca Iohannis,unii americani si europeni,dar si a unora din NATO,probabil colastra lui Geoana.Ia zi mai PROSTALAU dracu,mai cunosti vreun Presedinte de Tara care sa fie INFRACTOR ca iubitul tau Iohannis.?Daca da ,spunele si Romanilor cu glasul tau de croncanitoare .Iohannis,a fost dovedit ca HOT de CASE de catre mai multe INSTANTE din Romaniasi le vorbeste romanilor de moralitate.?Daca nu da coltu pana isi termina mandatu(covidu nu dispare maine),dupa ce nu o sa mai aibe putere asupra justitiei din Romania,tot la JILAVA o sa ajunga,sa fii sigur de asta!

12.7.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 12)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 19:51

Vezi ca dreapta a guvernat egal cu psd ,asa ca lasa minciuna iar de vandut vezi cine vrea sa vanda acum tara iar prostii aplauda

13.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 21:06

PSD SI PNL ACEEASI TABARA DE CORUPTI IMPARTITA IN 2 ECHIPE!!!!!!

14.   fără titlu
mesaj trimis de Vali în data de 01.12.2020, 22:55

asa cum ati vazut mai sus radicalii de stanga neobolsevici si neocomunisti si neomarxisti nu suporta o comunicare civilizata - pentru ca intr-o comunicare civilizata si argumentata ei pierd intotdeauna

14.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 14)
mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2020, 23:38

Tu ce argumente ai în afară de "rusia rusia" și "comuniști comuniști"? Nu ai decât niște opinii formate de alții atent prin niște laboratoare pe care ți le declari în mod eronat ca fiind "argumente".

PNL este un dezastru de partid și nu e o alternativă la prostia și incompetența PSD. Dimpotrivă, cu toate (muuultele) bube pe care le are, PSD este peste PNL (dar nu cu foarte mult). 

USR NU ESTE o alternativă. Decât poate la revoluționarii culturali ai lui Mao. 

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Daniel Băluţă anunţă că parcările publice de pe străzile Secerei şi Izvorul Rece intră în sistem de tarifare
26 ian. G.U.


26 IANUARIE, ÎN ROMÂNIA:Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 se menţine ridicat - 2877 noi cazuri
26 ian. S.B.


130 de restaurante din Ungaria sfidează restricţiile şi anunţă că se vor redeschide în februarie
26 ian. A.P.


AstraZeneca respinge informaţiile despre eficacitatea scăzută a vaccinului său anti-Covid în rândul vârstnicilor
26 ian. S.B.


ÎNCEPÂND CU 1 MARTIERusia a aprobat majorarea taxei la exporturile de grâu
26 ian. G.U.


PREVIZIUNI LEADER TEAM BROKER PENTRU 2021:Asigurările cyber, sănătate şi cele de răspunderi vor domina topul cererilor de poliţe de asigurare
26 ian.


XTB ROMÂNIA:Cum se pot proteja investitorii români de scăderea Bitcoin
26 ian.


CURTEA DE CONTURI:Producţia naţională de peşte a înregistrat, în 2016-2019, un nivel scăzut faţă de potenţial
26 ian. S.B.


AMCHAM:România are şansa istorică să demareze proiecte şi reforme majore
26 ian.


ANORF:"58 programe de formare profesională vor începe în luna februarie în România"
26 ian. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.