ZIUA UNIVERSALĂ A IEI

Ia românească, sărbătorită pe biciclete

22 iun. Cultură
A.T.
Ia românească, sărbătorită pe biciclete

Acţiunea "Masa Critică" din Piatra Neamţ îşi dedică activitatea din această lună Zilei Universale a Iei.

Participanţii sunt invitaţi, astăzi, să participe la acţiune cu un articol vestimentar tradiţional popular.

Dumitriţa Luncanu, organizatoarea evenimentului şi coproprietar Maia Outdoor, a declarat: "În preajma Sânzienelor şi Zilei Internaţionale a Iei, «Masa Critică» se îmbracă în mândrul port românesc, într-un demers prin care dorim să ne aliniem eforturile de a reînvia tradiţia autentică românească şi a promova valorile autentice într-un mod unic şi atractiv.

După 3 ani şi peste 30 de ediţii ale marşului bicicliştilor nemţeni constatăm că există o comunitate a iubitorilor mersului pe două roţi, din ce în ce mai mare şi astfel de evenimente nu fac decât să reamintească autorităţilor locale nevoia de a contribui prin deciziile lor la crearea unei infrastructuri adecvate (piste, trasee, marcaje). Ce moment mai bun să îmbinăm activităţile de recreere cu tradiţia, cu simbolurile noas­tre autentice, cu valorile care stau la baza identităţii noastre naţionale.

De la an la an, numărul participanţilor a crescut estimând că pentru această ediţie din luna iunie să avem peste 500 de participanţi, toţi frumos gătiţi de sărbătoare, într-o diversitate etnogeografică care acoperă toate zonele ţării".

Evenimentul "Masa Critică" reprezintă o acţiune de plimbare în masă cu bicicleta care are loc, în general, în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe oraşe de pe glob. Prin această acţiune se încearcă atragerea atenţiei autorităţilor privind necesitatea creării pistelor de biciclete şi conştientizarea celorlalţi participanţi la trafic despre prezenţa pe străzi a bicicliştilor. Proiectul este demarat şi susţinut de Maia Outdoor şi Asociaţia FII Activ.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Cultură

Recoltă consistentă de medalii la Olimpiadele de Informatică
19 iul. O.D.


Ştiinţele sociale, preferate de tineri2
16 iul. George Marinescu


BACALAUREATA doua "extragere"
11 iul. O.D.


BACALAUREATContestaţiile au mai adus 2 procente
10 iul. O.D.


A învăţa înseamnă a căuta mereu să ştii ceea ce nu ştii
05 iul. GHEORGHE PIPEREA


BACALAUREATCifre multe, satisfacţii mai puţine2
05 iul. O.D.


Intrarea la liceu, faza pe fişe şi tabele!
02 iul. O.D.


Academia Română are opt membri noi2
29 iun. O.D.


MIHAELA SAVU, CÂŞTIGĂTOAREA CONCURSULUI "CEL MAI FRUMOS COSTUM TRADIŢIONAL ROMÂNESC", ORGANIZAT DE ASOCIAŢIA TADEU:"Nu toate cămăşile care sclipesc sunt valoroase"
29 iun. A consemnat Emilia Olescu


GRATUITĂŢI ŞI NERVIStudenţii se plâng că nu îşi pot lua bilete de tren online2
26 iun. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.