Ziua Z pentru Justiţie 1

20 iun. 16:28 Strategia Naţională Anticorupţie
George Marinescu
Ziua Z pentru Justiţie

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ar trebui azi să ia o decizie în dosarul nr. 2628/1/2016 în care Liviu Dragnea, şeful PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, este acuzat de abuz în serviciu. După amânările privind pronunţarea unei sentinţe pentru 15 mai şi 8 iunie, în urmă cu două 12 zile, completul de trei judecători de la fond a decis să amâne din nou luarea unei decizii, pentru azi, 21 iunie.

Dacă nu va interveni o nouă amânare... Sau un alt motiv pentru care soluţionarea acestui dosar să treneze.

Decizia ÎCCJ ar putea fi una importantă, în contextul actual în care legislaţia penală a fost schimbată radical de coaliţia PSD-ALDE din Parlamentul României.

Faptele pentru care este acuzat Liviu Dragnea au fost comise în perioada iulie 2006 - decembrie 2012. Procurorii DNA susţin că în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi preşedinte al PSD Teleorman, Liviu Dragnea a determinat-o pe Floarea Alesu, director executiv la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să îşi încalce atribuţiile de serviciu.

Cum? Prin menţinerea în funcţie şi prin plata drepturilor salariale pentru două angajate ale DGASPC Teleorman, dar care în realitate prestau activitatea la sediul filialei judeţene a PSD.

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, fiind acuzat alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea, acuzat că ar fi intervenit pentru angajarea la DGASPC Teleorman şi menţinerea în funcţie a două angajate care lucrau de fapt la PSD, a fost audiat la instanţa supremă, în 21 martie, timp de aproximativ două ore şi a susţinut că fostul director executiv al Direcţiei Floarea Alesu, dar nici altcineva, nu l-a informat vreodată că cele două angajate nu ar merge la serviciu şi că ar încasa salariul fără să muncească.

În faţa instanţei, Floarea Alesu a susţinut că l-a informat pe Liviu Dragnea imediat ce a aflat că cele două angajate care lucrau şi la PSD nu veneau la serviciu, deşi primeau salariu, că a avut mai multe discuţii cu el despre cele două şi că liderul social-democrat i-a spus să mai aibă răbdare pentru că situaţia se va rezolva şi să îi pună la muncă pe ceilalţi angajaţi.

Înainte ca instanţa să rămână în pronunţare, reprezentantul DNA a prezentat punctul de vedere al acuzării şi a solicitat pedepsirea exemplară a liderului PSD.

Pentru Liviu Dragnea, procurorul de şedinţă a cerut pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi 2 ani şi 6 luni pentru instigare la fals intelectual.

De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul "Referendumul', în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 20.06.2018, 23:49

Cand vine si sentinta lui Dragnea?. 

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

Procurorul Lucian Onea, audiat la Parchetul General
17 iul. V.D.


Anca Jurma:"DNA trebuie să rămână o instituţie puternică"3
12 iul. V.D.


Liderul PSD Ionel Arsene, trimis în judecată
07 iul. R.G.


FEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN PENITENCIARE: "Statul cheltuieşte prea mult cu infractorii"
06 iul. G.M.


Fostul şef al Poliţiei Române, audiat la DNA
05 iul. V.D.


ANDREEA COSMA, LA PARCHETUL GENERAL: "Am venit să consult dosarul"
02 iul. V.D.


ÎCCJ: Alina Bica - achitată în dosarul ANRP
29 iun. V.D.


DNA: Liviu Dragnea, mai mulţi ani de închisoare
29 iun. G.M.


DNA A TRIMIS ÎN INSTANŢĂ CAZUL BELINADragnea, "avocatul" lui Sevil Shhaideh1
29 iun. GEORGE MARINESCU


DIICOT investighează dosarul "Ambasada"28
29 iun. G.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.