ZOLTAN KAZATSAY, COMISIA EUROPEANĂ:

"România este departe de atingerea obiectivelor Europa 2020"

20 apr. 2015 Companii-Afaceri
EMILIA OLESCU
"România este departe de atingerea obiectivelor Europa 2020"

Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, lansat vineri, beneficiază de 4,3 miliarde euro  

Ţara noastră este departe de atingerea obiectivelor Europa 2020 la care s-a angajat, este de părere Zoltan Kazatsay, director general adjunct al Direcţiei Generale Ocupare, Afaceri Sociale şi Incluziune Socială, din cadrul Comisiei Europene.

Domnia sa a făcut această afirmaţie la evenimentul de lansare a Programului Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020, subliniind că "România nu-şi permite luxul să piardă nici măcar un euro".

Potrivit reprezentantului CE, scopul acestui program este reducerea disparităţilor dintre România şi celelalte ţări membre.

Abandonul şcolar este o mare problemă pentru România, subliniază domnul Kazatsay, menţionând lipsa de resurse şi facilităţi precum şi lipsa transportului public.

Domnia sa consideră necesară, printre altele, integrarea populaţiei rrome şi sfătuieşte autorităţile să-şi schimbe atitudinea de până acum, orientându-se mai mult spre inovare.

Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, a declarat că procedura de elaborare a ghidului solicitantului se află într-o etapă avansată, ghidurile solicitantului pentru toate domeniile de intervenţie ale Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020 urmând să fie lansate în consultare publică până la finalul lunii iunie.

"Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 este programul care asigură finanţarea europeană în următoarea perioadă pentru o serie de domenii socio-economice cheie, cum ar fi ocuparea, educaţia, incluziunea socială şi sănătatea. Prin urmare, aşteptăm de la acest Program un impact major atât pe piaţa muncii, cât şi în ceea ce priveşte nivelul de competenţă a populaţiei, calitatea serviciilor sociale sau de sănătate, în ansamblu, gradul de bunăstare a cetăţenilor".

Reprezentanţii ministerului de resort subliniază că POCU stabileşte priorităţile de investiţii, obiectivele specifice şi acţiunile asumate de ţara noastră în domeniul resurselor umane, continuând investiţiile realizate prin Fondul Social European în perioada de programare 2007-2013.

Programul contribuie la promovarea locurilor de muncă durabile şi de calitate şi la sprijinirea mobilităţii lucrătorilor, promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei şi a oricărei forme de discriminare, efectuarea de investiţii în domeniul educaţiei, al formării profesionale în vederea dobândirii de competenţe şi învăţării pe tot parcursul vieţii.

"Programul a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 25 februarie 2015, cu o alocare totală de 4,326 miliarde euro, formată din 4,2 miliarde euro din Fondul Social European (FSE) şi 105,9 milioane euro din Iniţiativa Locuri de Muncă pentru Tineri (ILMT) - noul instrument european dedicat regiunilor în care rata şomajului în rândul tinerilor este mai mare de 25%. În contextul şomajului ridicat în rândul tinerilor cu care se confruntă statele europene, abordarea prin intervenţii dedicate a tinerilor între 16-25 ani care nu sunt nici în ocupare, nici în educaţie şi nici nu urmează cursuri de formare reprezintă un element de noutate pentru perioada de programare 2014-2020", a declarat, vineri, Marius Nica.

Segmentul ocupării forţei de muncă beneficiază de o alocare de circa 1,56 miliarde euro, incluziunea socială dispune de aproximativ 1,1 miliarde euro, iar pentru educaţia şi învăţarea pe parcursul întregii vieţi au fost alocate în jur de 1,36 miliarde euro, potrivit domnului ministru.

POCU este structurat pe şapte axe prioritare - trei dedicate domeniului ocupării, două pentru incluziunea socială, una pentru educaţie şi una pentru asistenţă tehnică.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Renault-Nissan şi China, alianţă pe segmentul vehiculelor conectate
20 oct. E.P.


Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi - 40.000 de posturi
20 oct. M.F.


COMUNICAT DE PRESĂ POWERNET, LA ANIVERSAREA A 19 ANI: Ce oportunităţi oferă tehnologia viitorului
19 oct. M.F.


Tesla lansează noua versiune a sedanului Model 3
19 oct. I.T.


ANRM ŞI MFP NU DEŢIN INFORMAŢII CONCLUDENTELegea offshore, un proiect controversat2
19 oct. GEORGE MARINESCU


NOVEL RESEARCH:Contrabanda cu ţigări - în scădere, în luna septembrie
19 oct. Emilia Olescu


Vacanţe şi maşini, plătite cu bitcoin
19 oct.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / IULIU MOLDOVEANU, ASOCIAŢIA CLUBUL ROMÂN DE MOBILĂ:"Avem forţa de muncă şi tehnologia necesare pentru a duce industria mobilei pe piaţa rusă"
19 oct. A.T.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / LIVIU SIMION, VICEPREŞEDINTE UGIR:"Îmi doresc ca relaţiile între companiile din Rusia şi România să fie mai puternice"
19 oct. R.R.


MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / DOREL PARASCHIV, ASE:"Ne propunem să furnizăm absolvenţi care să răspundă nevoilor mediului de afaceri"1
19 oct. A.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.