ZOLTAN KAZATSAY, COMISIA EUROPEANĂ:

"România este departe de atingerea obiectivelor Europa 2020"

20 apr. 2015 Companii-Afaceri
EMILIA OLESCU
"România este departe de atingerea obiectivelor Europa 2020"

Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, lansat vineri, beneficiază de 4,3 miliarde euro  

Ţara noastră este departe de atingerea obiectivelor Europa 2020 la care s-a angajat, este de părere Zoltan Kazatsay, director general adjunct al Direcţiei Generale Ocupare, Afaceri Sociale şi Incluziune Socială, din cadrul Comisiei Europene.

Domnia sa a făcut această afirmaţie la evenimentul de lansare a Programului Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020, subliniind că "România nu-şi permite luxul să piardă nici măcar un euro".

Potrivit reprezentantului CE, scopul acestui program este reducerea disparităţilor dintre România şi celelalte ţări membre.

Abandonul şcolar este o mare problemă pentru România, subliniază domnul Kazatsay, menţionând lipsa de resurse şi facilităţi precum şi lipsa transportului public.

Domnia sa consideră necesară, printre altele, integrarea populaţiei rrome şi sfătuieşte autorităţile să-şi schimbe atitudinea de până acum, orientându-se mai mult spre inovare.

Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, a declarat că procedura de elaborare a ghidului solicitantului se află într-o etapă avansată, ghidurile solicitantului pentru toate domeniile de intervenţie ale Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020 urmând să fie lansate în consultare publică până la finalul lunii iunie.

"Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 este programul care asigură finanţarea europeană în următoarea perioadă pentru o serie de domenii socio-economice cheie, cum ar fi ocuparea, educaţia, incluziunea socială şi sănătatea. Prin urmare, aşteptăm de la acest Program un impact major atât pe piaţa muncii, cât şi în ceea ce priveşte nivelul de competenţă a populaţiei, calitatea serviciilor sociale sau de sănătate, în ansamblu, gradul de bunăstare a cetăţenilor".

Reprezentanţii ministerului de resort subliniază că POCU stabileşte priorităţile de investiţii, obiectivele specifice şi acţiunile asumate de ţara noastră în domeniul resurselor umane, continuând investiţiile realizate prin Fondul Social European în perioada de programare 2007-2013.

Programul contribuie la promovarea locurilor de muncă durabile şi de calitate şi la sprijinirea mobilităţii lucrătorilor, promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei şi a oricărei forme de discriminare, efectuarea de investiţii în domeniul educaţiei, al formării profesionale în vederea dobândirii de competenţe şi învăţării pe tot parcursul vieţii.

"Programul a fost aprobat de Comisia Europeană în data de 25 februarie 2015, cu o alocare totală de 4,326 miliarde euro, formată din 4,2 miliarde euro din Fondul Social European (FSE) şi 105,9 milioane euro din Iniţiativa Locuri de Muncă pentru Tineri (ILMT) - noul instrument european dedicat regiunilor în care rata şomajului în rândul tinerilor este mai mare de 25%. În contextul şomajului ridicat în rândul tinerilor cu care se confruntă statele europene, abordarea prin intervenţii dedicate a tinerilor între 16-25 ani care nu sunt nici în ocupare, nici în educaţie şi nici nu urmează cursuri de formare reprezintă un element de noutate pentru perioada de programare 2014-2020", a declarat, vineri, Marius Nica.

Segmentul ocupării forţei de muncă beneficiază de o alocare de circa 1,56 miliarde euro, incluziunea socială dispune de aproximativ 1,1 miliarde euro, iar pentru educaţia şi învăţarea pe parcursul întregii vieţi au fost alocate în jur de 1,36 miliarde euro, potrivit domnului ministru.

POCU este structurat pe şapte axe prioritare - trei dedicate domeniului ocupării, două pentru incluziunea socială, una pentru educaţie şi una pentru asistenţă tehnică.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

"Aro-Palace" îşi foloseşte profitul pentru finanţarea activităţii
26 apr.


"Oltchim" foloseşte profitul din 2017 pentru acoperirea pierderilor anterioare
26 apr.


PRELUAREA A&D PHARMA DE CĂTRE DR. MAX, FINALIZATĂLeonardo Ferrandino: "Transformarea farmaciilor Sensiblu în Dr. Max - în discuţie, în următoarele luni"
26 apr. RAMONA RADU


CEFC ar putea renunţa la jumătate din cei 30.000 de angajaţi
26 apr.


ORGANIZAŢIA GERMANĂ PENTRU TURISM:Peste un milion de înnoptări ale românilor înregistrate în Germania, anul trecut
26 apr. Adelina Toader


Oltchim va repartiza tot profitul realizat
25 apr. D.I.


STUDIU EY:Apetitul global pentru fuziuni rămâne puternic
25 apr. Mihaela Dan


Opsan va primi 5.000 de m2 de la CTP
25 apr. V.D.


Agricover Credit IFN a semnat un acord de finanţare de 10 milioane de euro cu BERD
25 apr.


RADU OPREA, MINISTRUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI: "Programul Start-Up Nation 2017 se derulează în parametri normali"
25 apr. R.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.