Zona euro, expansiunea va continua în pofida riscurilor

08 nov. 2018 Internaţional
P.E.
Zona euro, expansiunea va continua în pofida riscurilor

Economia zonei euro îşi va continua creşterea, dar sporesc riscurile cu care se confruntă regiunea, de la tensiunile comerciale la preţurile ridicate ale activelor, a afirmat joi preşedintele BCE, Mario Draghi, în timpul unei audieri în Parlamentul Irlandei, transmite Reuters.

După ce în ultimii ani măsurile adoptate de BCE au stimulat avansul economiei, recent, instituţia a început să retragă treptat stimulentele, într-un moment în care expansiunea încetineşte, iar tensiunile comerciale dintre SUA şi China subminează încrederea.

"Deşi rezultatele unor studii şi date specifice arată o creştere mai slabă decât ne-am aşteptat, cele mai recente informaţii sugerează că avansul extins în zona euro şi în Irlanda va continua", a declarat Mario Draghi.

Acesta a confirmat că BCE este în grafic pentru finalizarea programului său de achiziţii de obligaţiuni până la sfârşitul anului şi a avertizat că există nori la orizont, mulţi fiind dincolo de aria de acoperire a instituţiei.

După ani în care a sprijinit creşterea economiei zonei euro, BCE a reafirmat luna trecută că schema sa de achiziţii de active, în valoare de 2.600 miliarde de euro, se va încheia anul acesta, iar ratele dobânzilor ar putea creşte din vara anului viitor.

"Măsurile comerciale protecţioniste implementate au avut poate efecte limitate până acum, dar escaladarea tensiunilor comerciale subminează încrederea", a afirmat Draghi, care a subliniat că este necesară monitorizarea evoluţiilor legate de Brexit şi temerile privind stabilitatea financiară.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au deschis în creştere
22 iul. I.M.A.


Teheranul anchetează situaţia petrolierului Stena Impero
22 iul. M.I.A.


UCRAINA:Partidul lui Zelenski, în frunte după alegerile legislative anticipate1
22 iul. I.A.M.


Armata americană denunţă un incident aerian cu Venezuela
22 iul. M.A.I.


Kim Jong Un a votat în alegerile locale din Coreea de Nord
22 iul. M.I.A.


Wall Street a închis în scădere
22 iul. M.A.I.


DIN MOTIVE DE SECURITATE:British Airways şi-a suspendat cursele către Cairo, pentru şapte zile
22 iul. M.I.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Bursele asiatice erau în scădere
22 iul. M.I.


PepsiCo preia Pioneer Foods din Africa de Sud
22 iul. A.V.


A LANSAT OFERTACel mai mare investitor al Aston Martin vrea să-şi majoreze deţinerea
22 iul. Alina Vasiescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.