GAMBLING

"Operatorii de jocuri au solicitări din ce în ce mai complexe"

06 mar. 2018 Companii
Marius Stoi, director general DGL Pro
Marius Stoi, director general DGL Pro

Interviu cu Marius Stoi, director general DGL Pro 

DGL Pro este producător de sloturi pentru jocurile de noroc. Firma funcţionează sub acest nume încă din 2006. În prezent, societatea desfăşoară o gamă largă de activităţi în domeniul jocurilor de noroc.

Reporter: Ce aşteptări aveţi de la anul 2018?

Marius Stoi: 2018 este un an cu provocări majore pentru noi, în ceea ce priveşte feed-back-ul primit de la operatori, care au solicitări din ce în ce mai complexe. Anul acesta, vom prezenta jocuri şi mixuri cu aprobare de tip, pentru care noi garantăm performanţa, dar operatorii trebuie să se ocupe de restul.

Aşteptările noastre pentru 2018 vor fi legate de creşterea încrederii operatorilor în noile produse şi vizează în primul rând obligativitatea noastră de a deveni mai performanţi, pentru a surprinde plăcut partenerii noştri.

În ultimii ani, din partea statului am avut parte de taxe mai mari, iar noi am adus în piaţă o platformă nouă, jocuri noi, AWP (n.r. aparat cu risc limitat) şi sloturi la un raport optim preţ-calitate.

Reporter: Cum caracterizaţi legislaţia actuală şi ce ar trebui îmbunătăţit la ea?

Marius Stoi: Este responsabilitatea ONJN să iniţieze proiectul legislativ care să nu mai permită operatorilor să mascheze sloturile prin prezenţa agenţiilor de pariuri fictive. Responsabilitatea socială, din punctul meu de vedere, începe cu prezenţa jocurilor cu risc limitat în toate locaţiile în care activitatea economică predominantă este alta decât pariurile sportive. Nu cred că suntem responsabili atunci când permitem prezenţa sloturilor acolo unde trebuie să fie aparate cu risc limitat doar pentru că avem un vid legislativ sau statul încasează taxe mai mari.

Reporter: Ce ar trebui făcut pentru a crea un program dedicat jocului responsabil eficient?

Marius Stoi: În primul rând, să vorbim mai mult de responsabilitatea noastră ca producători, operatori, instituţii şi să concentrăm comunicarea către responsabilitate - a clienţilor pentru sumele jucate, a operatorilor pentru campanii de marketing din landbase şi online, dar şi a instituţiilor statului pentru o legislaţie transparentă şi coerentă. Să nu uităm de o imagine obiectivă promovată de mass media.

Prin felul cum este percepută afacerea din exterior ca fiind o sursă rapidă de îmbogăţire, consider că este necesar să existe un echilibru între opulenţa actuală şi imaginea unui bussines acceptat şi tolerat de societate. Acest lucru se poate realiza treptat, cu implicarea activă a tuturor celor care activează  în acest sector.

Pentru ca orice program de joc responsabil să fie eficient, acesta trebuie să fie preocuparea permanentă a tuturor celor implicaţi: operatori, producători, instituţii ale statului şi mass media. Pe de altă parte, este necesară şi cooperarea jucătorilor, pentru a-l face eficient.

Reporter: Ce ar trebui să facă un investitor nou în piaţa jocurilor de noroc de la noi, ca să reuşească?

Marius Stoi: Un nou venit ar trebui să aloce timpul pentru a înţelege piaţa, să identifice resursele necesare pentru a răzbi şi să ia în considerare permanent o posibilă mărire a taxelor. Chiar şi aşa, pentru un nou venit pe piaţă, dacă este norocos va recupera investiţia în primii cinci ani. Un nou venit în acest bussines trebuie să fie dispus să şi piardă. Să nu uităm, este un sector al jocurilor de noroc care implică multe riscuri.

Reporter: Mulţumesc!

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

SUPLIMENT IC&T"Serviciile 5G pot oferi companiilor o alternativă de conectivitate, fără cabluri, la viteze foarte mari"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"Un atac cibernetic care să priveze accesul la comunicarea online ar putea fi devastator şi chiar letal"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"România are, deja, mulţi experţi recunoscuţi în securitate cibernetică"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"Pandemia a dezvăluit două probleme majore - una de infrastructură şi una de competenţe"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T / PESTE 82,75 MILIOANE EUROCifra de afaceri din 2020 - cea mai mare din istoria companiei Allview
07 mai.


SUPLIMENT IC&TIT&C a fost sectorul cu cel mai mare ritm de creştere, în 2020
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"Privim pandemia ca pe un catalizator pentru o transformare digitală masivă şi ireversibilă în toate ariile"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"România are în continuare nevoie de educaţie şi suport pentru a reuşi să adopte transformarea digitală"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T / MAGUAY:"Problema cronică a pieţei IT şi a digitalizării în România este că nu plecăm de la interesul beneficiarilor reali"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"Avem o penetrare excelentă a internetului în urban şi în mediul rural obişnuit"
07 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.