GAMBLING

ANAF:Statul, prejudiciat cu peste 60 milioane lei, în urma ilegalităţilor din gambling

06 mar. 2018 Companii
 • document ataşat
  apasă aici pentru a descărca

  ANAF a întocmit şase acte de sesizare a organelor de urmărire penală  

  Din taxele încasate din domeniul jocurilor de noroc, s-au colectat 1,3 miliarde lei, anul trecut

  Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au efectuat, anul trecut, 218 controale fiscale la contribuabilii care au ca activitate principală "Activităţi de jocuri de noroc" şi au stabilit sume suplimentare în valoare totală de 83.385.870 lei, identificând abateri de la legislaţia financiar-contabilă, după cum ne-au spus reprezentanţii ANAF. Aceştia ne-au precizat că, pentru sancţionarea acestora, au fost dispuse sancţiuni în valoare totală de 848.585 lei şi confiscări totale de 37.732 lei. De asemenea, au fost identificate prejudicii totale de 60.765.450 lei cauzate bugetului de stat, fiind întocmite şase acte de sesizare a organelor de urmărire penală.

  Sursele citate ne-au precizat: "Impozitarea companiilor care organizează jocuri online, precum şi a celor care organizează jocuri tradiţionale intră sub incidenţa prevederilor Tiltului II «Impozitul pe profit» sau Titlului III «Impozitul pe veniturile microintreprinderilor» din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în funcţie de nivelul veniturilor realizate. Societăţile comerciale care activează pe piaţa jocurilor de noroc intră sub incidenţa prevederilor Legii nr. 158/2008 privind publicitatea înşelătoare şi publicitatea comparativă republicată. Până în prezent, în cazul societăţilor care activează în acest domeniu, nu au fost constatate şi sancţionate fapte care ar putea constitui contravenţii, conform prevederilor legii menţionate anterior". La nivelul ANAF, a fost supus analizei proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 102/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, precum şi pentru abrogarea Legii nr.677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, ne-au informat reprezentanţii Agenţiei. În acest sens, în cadrul ANAF a fost constituit un un grup de lucru.

  Anul trecut, din taxele încasate din domeniul jocurilor de noroc a fost colectată la buget o sumă de aproape 1,3 miliarde lei, conform tabelului ataşat.

  Citeşte şi

  Opinia cititorului

  Articole din aceeaşi secţiune

  Companii

  SUPLIMENT IC&T"Serviciile 5G pot oferi companiilor o alternativă de conectivitate, fără cabluri, la viteze foarte mari"
  07 mai.


  SUPLIMENT IC&T"Un atac cibernetic care să priveze accesul la comunicarea online ar putea fi devastator şi chiar letal"
  07 mai.


  SUPLIMENT IC&T"România are, deja, mulţi experţi recunoscuţi în securitate cibernetică"
  07 mai.


  SUPLIMENT IC&T"Pandemia a dezvăluit două probleme majore - una de infrastructură şi una de competenţe"
  07 mai.


  SUPLIMENT IC&T / PESTE 82,75 MILIOANE EUROCifra de afaceri din 2020 - cea mai mare din istoria companiei Allview
  07 mai.


  SUPLIMENT IC&TIT&C a fost sectorul cu cel mai mare ritm de creştere, în 2020
  07 mai.


  SUPLIMENT IC&T"Privim pandemia ca pe un catalizator pentru o transformare digitală masivă şi ireversibilă în toate ariile"
  07 mai.


  SUPLIMENT IC&T"România are în continuare nevoie de educaţie şi suport pentru a reuşi să adopte transformarea digitală"
  07 mai.


  SUPLIMENT IC&T / MAGUAY:"Problema cronică a pieţei IT şi a digitalizării în România este că nu plecăm de la interesul beneficiarilor reali"
  07 mai.


  SUPLIMENT IC&T"Avem o penetrare excelentă a internetului în urban şi în mediul rural obişnuit"
  07 mai.

  <<
  Back
  Accesează
  versiunea desktop

  Copyright MetaRing © 2003-2021.
  Toate drepturile rezervate.

  Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.