GAMBLING / "JOC RESPONSABIL"

Romslot: "Românii nu au probleme de joc mai mari ca ale europenilor"

06 mar. 2018 Companii
Romslot: "Românii nu au probleme de joc mai mari ca ale europenilor"

România se situează la limita de jos a mediei europene privind consumul de jocuri de noroc 

Reprezentanţii ROMSLOT vor prezenta, în cadrul Conferinţei Române de Gambling, noile decizii care au fost luate în ceea ce priveşte programul "Joc responsabil" şi vor face publice industriei de jocuri de noroc ultimele date statistice.

Viorela Rădoi, Director Executiv al ROMSLOT, Asociaţia Organizatorilor de Sloturi din România, a declarat: "Programul Joc responsabil a ajuns la un grad de maturitate care ne-a făcut să luăm decizii importante din punct de vedere administrativ, astfel încât să asigurăm un management dedicat acestuia şi să dezvoltăm programul într-un ritm şi mai accelerat decât până acum. Raportându-ne la statisticile din Europa privind numărul de jucători care practică în mod frecvent jocurile de noroc, putem spune că românii nu au probleme de joc mai mari ca ale europenilor, dimpotrivă, ne situăm la pragul de jos al mediei europene, aflată între 0,5 şi 2%. Cu toate acestea, nu putem spune că problema nu există. Tocmai de aceea o tratăm în mod real şi direct prin intermediul programului «Joc Res­ponsabil»".

România se situează la limita de jos a mediei europene privind consumul de jocuri de noroc, cu 0,6% din populaţia de peste 18 ani ca practicanţi care au depăşit linia divertismentului, în raport cu media europeană care se situează între 0,5 şi 2% indivizi cu probleme de joc din totalul populaţiei de peste 18 ani, conform studiului "Pariurile şi Jocurile de noroc în România" realizat de GfK România pentru Asociaţia "ROMSLOT" şi "Romanian Bookmakers".

"Joc responsabil" este primul şi singurul program integrat din ţară dedicat persoanelor care au depăşit linia perceperii jocurilor de noroc drept mijloc de di­vertis­ment.

Cu o acoperire naţională, programul pune la dispoziţia jucătorilor un website dedicat (www.jocresponsabil.ro), metode de auto-testare, precum şi o linie telefonică Helpline gratuită de tip TEL-VERDE 0800.800.099, prin intermediul căreia aceştia au posibilitatea de a lua legătura cu un psiholog, de a primi consiliere telefonică gratuită şi de a se programa pe aceas­tă cale la două şedinţe gratuite de evaluare şi consiliere la unul din cabinetele din Bucureşti, Cluj sau Iaşi. În acest sens, "Joc Responsabil" este singurul program de combatere a problemelor de joc din România care oferă sesiuni de evaluare şi consiliere în cabinet.

Echipa care derulează programul este formată din psihologi specializaţi în tratarea problemelor ce pot fi generate de jocurile de noroc. "Joc responsabil" este promovat în toate cele aproximativ 3.000 de locaţii de joc (săli de sloturi şi agenţii de pariuri în cotă fixă) ale membrilor Romslot şi Romanian Bookmakers.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

SUPLIMENT IC&T"Serviciile 5G pot oferi companiilor o alternativă de conectivitate, fără cabluri, la viteze foarte mari"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"Un atac cibernetic care să priveze accesul la comunicarea online ar putea fi devastator şi chiar letal"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"România are, deja, mulţi experţi recunoscuţi în securitate cibernetică"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"Pandemia a dezvăluit două probleme majore - una de infrastructură şi una de competenţe"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T / PESTE 82,75 MILIOANE EUROCifra de afaceri din 2020 - cea mai mare din istoria companiei Allview
07 mai.


SUPLIMENT IC&TIT&C a fost sectorul cu cel mai mare ritm de creştere, în 2020
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"Privim pandemia ca pe un catalizator pentru o transformare digitală masivă şi ireversibilă în toate ariile"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"România are în continuare nevoie de educaţie şi suport pentru a reuşi să adopte transformarea digitală"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T / MAGUAY:"Problema cronică a pieţei IT şi a digitalizării în România este că nu plecăm de la interesul beneficiarilor reali"
07 mai.


SUPLIMENT IC&T"Avem o penetrare excelentă a internetului în urban şi în mediul rural obişnuit"
07 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.