AFEER, reprezentantul oficial al furnizorilor de energie electrică şi gaze naturale

01 mar. 10:53 Companii
A.P.
AFEER, reprezentantul oficial al furnizorilor de energie electrică şi gaze naturale

Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România - AFEER a primit acordul instanţelor româneşti pentru schimbarea statutului şi a numelui, deoarece Asociaţia va reprezenta şi furnizorii de gaze naturale, alături de cei de energie electrică şi, în consecinţă, îşi schimbă denumirea în Asociaţia Furnizorilor de Energie din România, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Ion Lungu, preşedinte, a declarat: "Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România marchează un moment important în activitatea sa. La aproape 15 ani de când reprezintă vocea furnizorilor de energie electrică, Asociaţia a decis să-şi extindă activitatea şi să vină şi în sprijinul furnizorilor de gaze naturale, alfel spus, al furnizorilor de energie. Era pasul următor aşteptat, pentru că majoritatea furnizorilor şi traderilor de energie electrică din ţară deţin şi licenţe în domeniul gazelor naturale. De altfel, şi autorităţile naţionale - ANRE, Ministerul Energiei, comisiile parlamentare - se ocupă de ambele sectoare, al energiei electrice şi al gazelor naturale. De asemenea, la nivel internaţional, este o organizare obişnuită. Odată cu aprobarea statutului de către instanţe, şi noi am devenit oficial Asociaţia Furnizorilor de Energie din România.".

Adunarea Generală a membrilor AFEER a aprobat, anul trecut, modificarea Statutului Asociaţiei. Noua denumire agreată este Asociaţia Furnizorilor de Energie din România.

Potrivit Statutului, Asociaţia Furnizorilor de Energie din România este o organizaţie profesională non profit, independentă, neguvernamentală, având ca scop principal stabilirea şi susţinerea unei poziţii comune a membrilor săi în chestiuni legate de domeniul comercializării şi furnizării de energie electrică şi gaze naturale.

Asociaţia va promova dezvoltarea pieţei, încurajând şi stimulând principii precum competiţia corectă, transparenţa, accesul nediscriminatoriu la piaţă, creşterea organică a acesteia, adoptarea celor mai bune practici internaţionale, aderarea la regulile şi criteriile Uniunii Europene, protecţia mediului înconjurător, creşterea sustenabilă, responsabilitatea socială, managementul etic, precum şi reprezentarea membrilor săi, furnizori de energie (energie electrică şi gaze naturale) în faţa autorităţilor, organismelor cu atribuţii în domeniu din ţară şi străinătate, inclusiv pentru realizarea unei mai bune comunicări între partenerii sociali în abordarea problemelor domeniului de comercializare şi furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

China impune Alibaba o sancţiune record de 2,3 miliarde euro
10 apr. G.U.


KLM aniversează 25 de ani de operare a rutei Bucureşti - Amsterdam
09 apr. A.P.


Groupe Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics şi Thales îşi unesc forţele pentru a crea "Software Republique"
09 apr. A.P.


Kaspersky lansează un curs online de inginerie inversă pentru malware
09 apr. G.U.


EJOBS:Creştere de 70% a aplicărilor pentru locuri de muncă în primele 3 luni ale anului
09 apr. S.B.


SONDAJ BESTJOBS:16% dintre angajaţi spun că s-au vaccinat deja împotriva Covid-19 şi 37% urmează în perioada următoare
09 apr. S.B.


TRAVELMINIT.RO:Hotelurile din România anunţă politici flexibile de anulări şi oferte speciale
09 apr. G.U.


Netflix a încheiat un acord pentru dreptul de streaming al filmelor Sony1
09 apr. S.B.


Fosta bancă Marmorosch Blank se transformă în cel mai luxos hotel din Capitală
09 apr. A consemnat Adelina Toader


Vântul de la Marea Neagră, un potenţial energetic neexploatat16
09 apr. Mihai Gongoroi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.