Airbus îşi va transforma structura europeană în domeniul aerostructurilor

21 apr. 21:03 Companii
G.U.
Airbus îşi va transforma structura europeană în domeniul aerostructurilor

Airbus a oferit mai multe detalii partenerilor săi sociali în timpul unei reuniuni a Comitetului European de Întreprindere (SE-WC) cu privire la evaluarea în desfăşurare de către companie a configuraţiei sale industriale din Europa, în special în ceea ce priveşte activităţile de aerostructuri din Franţa şi Germania, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Airbus şi-a reafirmat intenţia de a construi un lanţ valoric de asamblare a aerostructurilor mai puternic în întregul său sistem industrial în faţa partenerilor săi sociali şi consideră că asamblarea aerostructurilor este esenţială pentru activitatea sa. Airbus şi-a prezentat planurile de a crea două companii integrate de asamblare a aerostructurilor în centrul sistemului său industrial, pentru a consolida gestionarea fluxului de valoare şi pentru a pregăti compania pentru viitorul său pe termen scurt şi lung.

Ca parte a acestor planuri, şi după finalizarea cu succes a procesului social în curs, noua companie din Franţa va reuni activităţile gestionate în prezent în cadrul Airbus în Saint-Nazaire şi Nantes, împreună cu cele ale STELIA Aerospace la nivel mondial. O altă companie din Germania ar urma să reunească activităţile Stade şi Structure Assembly din Hamburg cu cele ale Premium AEROTEC din Nordenham, Bremen şi, parţial, din Augsburg, reechilibrând în acelaşi timp activităţile către partea superioară a lanţului valoric şi revizuind implicarea sa în producţia de piese de detaliu.

Potrivit sursei citate, aceste două noi companii de asamblare a aerostructurilor, ambele deţinute în totalitate de Airbus, nu vor mai fi furnizori ai Airbus, ci vor fi integrate în Airbus, simplificând atât coordonarea, cât şi interfeţele într-o nouă configuraţie industrială. De asemenea, statutul lor distinct le-ar permite să se concentreze pe segmentul lor industrial şi să fie mai eficiente şi mai agile, promovând competitivitatea, inovarea şi calitatea în beneficiul programelor Airbus de astăzi şi de mâine.

Airbus intenţionează, de asemenea, să creeze un nou actor global în domeniul pieselor de detaliu, ancorat în Germania. Născută din actuala Premium AEROTEC, această nouă entitate, cu amploarea şi tehnologiile sale avansate, va fi mandatată să valorifice perspectivele semnificative de creştere pe termen lung cu Airbus, precum şi cu clienţii externi, atât pe platforme civile, cât şi militare.

În Spania, Airbus continuă să lucreze la soluţii împreună cu partenerii săi sociali pentru a optimiza actuala configuraţie industrială şi de aerostructuri din zona Cadiz, pentru a asigura viabilitatea, rezistenţa şi competitivitatea acesteia în viitor.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Încălzirea globlă, încă un preţ: 1.700 miliarde dolari
11 mai. O.D.


MEDIUNatural contra artificial
11 mai. O.D.


REGINA MARIA investeşte peste 10 milioane de euro în divizia de laboratoare clinice1
10 mai. G.U.


CESAROM a înregistrat o creştere a vânzărilor de 15% în 2020
10 mai. S.B.


SpaceX va accepta dogecoin la plăţi, pentru lansarea unei misiuni lunare1
10 mai. S.B.


Clubhouse se lansează pe Android
10 mai. S.B.


IOAN NANI, ANTIBIOTICE:"Este timpul să constatăm că avem industrie farmaceutică şi să o susţinem"9
10 mai. Andrei Iacomi


Terapia Intensivă, la un pas de moarte clinică din cauza lui Vlad Voiculescu9
10 mai. GEORGE MARINESCU


Noi documentaţii tehnice pentru autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni
10 mai. I.Ghe.


MEDIUEmisiile de la arderea combustibililor fosili au scăzut considerabil în UE
10 mai. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.