ANAF a confiscat în primele şase luni 25,28 milioane ţigarete

10 aug. 2019 Miscellanea
D.V.
ANAF a confiscat în primele şase luni 25,28 milioane ţigarete

Direcţia Generală a Vămilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a confiscat în primele şase luni ale anului un număr de 25,28 milioane ţigarete, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când au fost confiscate 11,53 milioane ţigarete, spune vicepreşedintele ANAF, Ştefan Cosmin Doliş, într-un comunicat.

Producătorul de ţigarete British American Tobacco a anunţat că a demarat campania de informare "Tu ştii cu câte ţigări poţi trece legal graniţa?", în parteneriat cu Poliţia de Frontieră Română, ANAF şi Direcţia Generală a Vămilor.

În ultimii şase ani (2013-2018) cantitatea totală de ţigări descoperită şi confiscată la frontiera României se ridică la aproximativ 42,3 milioane pachete cu ţigări, cu o valoare de peste 390 milioane lei.

Părţile implicate spun că nu toţi cei care vin cu ţigări în ţară cunosc prevederile legale referitoare la cantitatea maximă de ţigarete admisă la trecerea frontierei.

"Acţiunile pentru prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu ţigarete şi produse din tutun reprezintă o prioritate a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - Direcţia Generală a Vămilor. Vama Română are ca principale atribuţii protejarea intereselor financiare ale UE şi ale frontierelor europene. Aşadar, combaterea traficului ilicit cu ţigarete şi produse din tutun, care provoacă bugetului de stat prejudicii majore, este unul dintre principalele noastre obiective. Astfel, acţiunile şi eforturile lucrătorilor vamali, în cooperare cu celelalte autorităţi de aplicare a legii au continuat şi în primele şase luni ale anului 2019, când au fost confiscate un număr de 25.284.426 bucăţi ţigarete, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când au fost confiscate doar 11.534.990 bucăţi ţigarete", a declarat vicepreşedintele ANAF, Ştefan Cosmin Doliş.

Campania, parte a programului "Stop Contrabanda" dezvoltat de British American Tobacco, se desfăşoară în parteneriat cu Poliţia de Frontieră Română, ANAF şi Direcţia Generală a Vămilor.

"Totodată, considerăm oportună campania de informare a publicului cu privire la efectele contrabandei asupra societăţii şi riscurile la care se expun persoanele care sunt implicate în astfel de activităţi, având în vedere că una dintre direcţiile de acţiune pentru prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu ţigarete şi produse din tutun, din cadrul Strategiei naţionale a autorităţii vamale pentru prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu ţigarete şi produse din tutun 2019-2021, este reducerea cererii de produse din tutun provenind din contrabandă prin participarea la campanii publice de conştientizare a efectelor negative ale comerţului ilegal cu produse din tutun, alături de alte instituţii ale statului şi producătorii de ţigarete", mai spune vicepreşedintele ANAF.

La rândul său, şeful Poliţiei de Frontieră, chestor general de poliţie Ioan Buda, afirmă că una dintre principale priorităţi ale Poliţiei de Frontieră este combaterea contrabandei cu ţigarete.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

CÎŢU: "Documentul semnat aseară în coaliţie are rolul de a face lucrurile să meargă mai uşor"
21 apr. G.B.


ADR a finalizat analiza "Barierele Digitalizării mediului public şi privat din România"
21 apr. S.B.


KASPERSKY: Aproape un sfert dintre utilizatorii online permit aplicaţiilor accesul la microfoanele sau camerele de pe dispozitive
21 apr. S.B.


CAMERA DEPUTAŢILOR: Elevii din învăţământul primar vor beneficia de transport gratuit la şcoală
21 apr. G.B.


VALERIU GHEORGHIŢĂ: "Săptămâna viitoare vaccinul Johnson & Johnson va ajunge în centrele de vaccinare"
21 apr. G.B.


SONDAJ MEDLIFE:Intenţia de vaccinare în România este mult sub valorile la care era estimată iniţial
21 apr. S.B.


COVID-19Rata de incidenţă în Bucureşti a ajuns astăzi, 21 aprilie 2021, la 4,51 la mie
21 apr. S.B.


21 APRILIE, ÎN ROMÂNIA:Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 se menţine ridicat - 3006 noi cazuri
21 apr. S.B.


21 APRILIE, PE GLOB:Infectaţi - cca. 143 milioane ; Decese - cca. 3,06 milioane
21 apr. J.P.


Investiţie de 100.000 de euro într-un nou concept de beauty
21 apr. A.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.