ANRE NE MAI AMĂGEŞTE ŞASE LUNI

Energie la preţ redus, pentru consumatorii casnici 2

20 ian. Companii
I.Ghe.
Energie la preţ redus, pentru consumatorii casnici

Consumatorii casnici de energie vor plăti în următoarele şase luni preţul cel mai mic pe care îl oferă în piaţa concurenţială furnizorul lor, chiar dacă nu au schimbat contractul, companiile angajându-se benevol să facă acest lucru, a scris, ieri, Virgil Popescu, ministrul Energiei, pe pagina oficială de Facebook.

"Consumatorul trebuie să fie în centrul liberalizării, nu furnizorul, aşa încât furnizorii trebuie să dea preţuri mai bune şi să se bată pe acesta. Vineri, ANRE a pus în dezbatere modificarea Ordinului, după ce a avut discuţii şi cu Consiliul Concurenţei, şi cu noi, şi cu furnizorii, şi a modificat acest Ordin: a prelungit perioada de schimbare a contractelor de la 30 la 180 de zile, şase luni, până pe 30 iunie, şi a mai adăugat un lucru: se trece toată lumea în piaţa serviciului universal, dar furnizorii pot acorda discount la preţul concurenţial, adică factura să fie mai mică lună de lună, indiferent dacă clientul încheie contract cu el, se mută sau nu. Eu sunt uşor nemulţumit, că mi-aş fi dorit ca în Ordin să scrie că furnizorii au obligaţia să ofere preţul concurenţial cel mai mic clientului din portofoliul său. Că putea să fie preţul cel mai mic oferit cu obligaţie de preţ de serviciu universal cu discount obligatoriu, ca să ajungem la preţul concurenţial, sau preţul concurenţial, ar fi fost mai explicit", a precizat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a menţionat că ANRE a discutat cu toţi cei patru furnizori, iar aceştia s-au angajat benevol să iasă public cu comunicate că vor acorda acest discount tuturor.

"Omul nu se mai înghesuie la ghişeele furnizorilor, îi vine acasă factura pe ianuarie la preţul cel mai mic - deci preţ de serviciu universal, discount, preţ final de plată, care e egal cu preţul concurenţial - în fiecare lună va fi informat despre cea mai bună ofertă a furnizorului, le poate vedea şi pe celelalte din piaţă pe comparatorul ANRE, şi şase luni poate studia şi opta. Primeşte acasă şi o foaie în care, dacă optează, bifează direct şi-şi alege şi trimite înapoi la furnizor şi a încheiat procedura sau aşteaptă o lună, două, trei, să vadă ce se mai întâmplă în piaţă", a mai spus Virgil Popescu.

Dacă şase luni nu alege nimic, atunci discountul dispare, a adăugat el.

"Înseamnă că doreşte serviciul universal, care e mai scump, şi rămâne în piaţa serviciului. Potrivit Ordinului, furnizorii au obligaţia lună de lună să vină să-i ofere clientului această informaţie", a menţionat ministrul de resort.

Cu alte cuvinte, furnizorii vor oferi clienţilor casnici cel mai bun tarif minim pe care îl au în prezent, adică cea mai bună ofertă fără abonament pe care o au pentru piaţa concurenţială.


Opinia cititorului: 2
1.   Mănâncă rahat
mesaj trimis de Cristian în data de 20.01.2021, 06:52

Mănâncă rahat Virgil Popescu. Ordinul ANRE nu prevede obligații clare pentru furnizorii din energie pentru a trimite clientului cea mai buna ofertă și nici de a aplica reduceri. Scrie acolo că "POT" aplica reduceri, nu că sunt obligați să o facă

In prezent, daca încerci să contractezi online la Enel, nu primești nimic, nicio oferta, ramai cu degetul in gură. Cam desore asta e vorba.

Prelungirea perioadei de contractare este egală cu zero, nu aduce nimic nou și nimic bun pentru consumator. Și până acum puteai încheia contractul oricând. Nu va fi nicio reducere, o să vedeți. Toată lumea va plăti preturi mari. 

2.   Virgil Popescu - un lingău
mesaj trimis de Cristian în data de 20.01.2021, 06:58

Virgil Popescu - un lingău nenorocit, la fel ca cei de la ANRE care fac jocul corporațiilor din energie.

A scoate un ordin în care scrie că "corporația POATE acorda reduceri" este fix ZERO barat in materie de practică comercială, nu implică absolut nimic în raport cu consumatorul lasă, practic, corporația să ia pielea de client până ce acesta încheie alt contract.

Asta înseamnă, ca stat, să lași clientul la cheremul furnizorului pe o falsă piață concurențială. 

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

China impune Alibaba o sancţiune record de 2,3 miliarde euro
10 apr. G.U.


KLM aniversează 25 de ani de operare a rutei Bucureşti - Amsterdam
09 apr. A.P.


Groupe Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics şi Thales îşi unesc forţele pentru a crea "Software Republique"
09 apr. A.P.


Kaspersky lansează un curs online de inginerie inversă pentru malware
09 apr. G.U.


EJOBS:Creştere de 70% a aplicărilor pentru locuri de muncă în primele 3 luni ale anului
09 apr. S.B.


SONDAJ BESTJOBS:16% dintre angajaţi spun că s-au vaccinat deja împotriva Covid-19 şi 37% urmează în perioada următoare
09 apr. S.B.


TRAVELMINIT.RO:Hotelurile din România anunţă politici flexibile de anulări şi oferte speciale
09 apr. G.U.


Netflix a încheiat un acord pentru dreptul de streaming al filmelor Sony1
09 apr. S.B.


Fosta bancă Marmorosch Blank se transformă în cel mai luxos hotel din Capitală
09 apr. A consemnat Adelina Toader


Vântul de la Marea Neagră, un potenţial energetic neexploatat16
09 apr. Mihai Gongoroi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.