Australia se încălzeşte mai mult decât restul lumii

Australia nu mai scapă de problemele legate de mediu. Temperaturile din Australia au crescut mai mult în comparaţie cu media la nivel mondial, a anunţat luni Biroul naţional de meteorologie. În timp ce temperatura medie în restul lumii a crescut cu 1,1 grade Celsius, "Australia s-a încălzit cu aproximativ 1,4 grade'', a declarat Karl Braganza, directorul Departamentului de monitorizare a climei din cadrul Biroului din Meteorologie. "Australia se încălzeşte puţin mai mult decât media la nivel mondial", a susţinut el în Canberra, în timpul unei audieri în cadrul Comisiei de Mediu a Senatului. În cazul unei creşteri medii cu 3,4 grade Celsius a temperaturilor în restul lumii - estimată într-un raport climatic recent - în Australia încălzirea s-ar apropia de 4 grade, a precizat el. "Riscurile asociate cu evenimente, cum ar fi cele extreme, s-au accentuat în ultima vreme", a adăugat specialistul. Andrew Johnson, directorul executiv al biroului, a declarat că riscul de incendii de vegetaţie grave va continua deoarece se preconizează că în următorii ani vremea în Australia va deveni din ce în ce mai secetoasă şi mai călduroasă. Comentariile autorităţilor au venit după ce o analiză independentă a datelor meteorologice a demonstrat că verile australiene sunt din ce în ce mai lungi, iar iernile din ce în ce mai scurte din cauza încălzirii globale. Potrivit Institutului Australian, un think- tank de stânga, în cea mai mare parte a ţării, în perioada 1999 - 2018, verile au fost cu aproximativ 31 de zile mai lungi prin comparaţie cu perioada anilor "50 - "60. Totodată, au fost înregistrate cu 23 mai puţine zile cu temperaturi hibernale în comparaţie cu punctul de referinţă de la mijlocul secolului XX, s-a concluzionat în urma analizării datelor. Din cauza schimbărilor, australienii au avut parte de veri de două ori mai lungi decât iernile începând din 2014, iar 2019 a fost cel mai călduros şi mai arid an din Australia din istoria înregistrărilor datelor meteorologice.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bursele europene au închis mixt
29 oct. A.P.


Trump a denunţat atacurile teroriste de la Nisa drept inacceptabile
29 oct. A.P.


Twitter a şters mesajul postat de fostul premier malaysiain Mahathir Mohamad, care nota că "musulmanii au dreptul să ucidă milioane de francezi"2
29 oct. A.P.


Wall Street a deschis în creştere
29 oct. A.B.


PAPA FRANCISC, DESPRE ATACUL TERORIST DIN FRANŢA:"Terorismul şi violenţa nu pot fi acceptate niciodată"3
29 oct. A.P.


ÎN AL TREILEA TRIMESTRU DIN 2020Economia americană a înregistrat o creştere record de 33,1%1
29 oct. G.U.


CHINA:Blocaj în trafic după ce un bărbat a început să arunce cu bani de la fereastră1
29 oct. A.P.


Bursele asiatice au închis în depreciere
29 oct. J.P.


Trei persoane au murit în urma celui de-al doilea atac terorist de luna aceasta din Franţa
29 oct. A.P.


Clasamentul internaţional Times Higher Education 2021 nu a listat nicio universitate românească printre cele de elită
29 oct. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.