Avertisment Nestle: schimbările climatice, un risc imens pentru viitorul alimentelor

09 feb. 10:56 Companii
A.V.
Avertisment Nestle: schimbările climatice, un risc imens pentru viitorul alimentelor

Compania va investi la nivel global 3,2 miliarde de franci în următorii cinci ani pentru accelerarea activităţii destinate emisiilor nete zero 

Schimbările climatice prezintă un risc imens pentru viitorul alimentelor, atrage atenţia gigantul alimentar elveţian Nestle, menţionând că, în acelaşi timp, producţia şi consumul de alimente reprezintă o sursă majoră de emisii de gaze cu efect de seră (GES).

În acest context, Nestle se angajează să îşi reducă la jumătate emisiile de GES până în 2030, respectiv să ajungă la emisii nete zero până în 2050, subliniind: "Emisii nete zero înseamnă reducerea drastică a emisiilor de GES de-a lungul întregului lanţ alimentar, «Farm-to-fork», împreună cu implementarea de proiecte de stocare a dioxidului de carbon în sol şi prin plantări de copaci".

Marco Settembri, CEO Nestle pentru zona EMENA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord), a declarat recent, într-o conferinţă online: "Trăim vremuri fără precedent, care necesită măsuri urgente. Schimbările climatice reprezintă, în mod clar, un risc imens la adresa viitorului alimentelor. Nestle trebuie să ia măsuri, fiind lider în industria alimentară.

Vrem să le reducem la jumătate emisiile GES până în 2030, iar în 2050 să ajungem la un nivel zero. Angajamentul nostru acoperă întreg lanţul de aprovizionare: ingredientele, producţia, ambalarea, logistica. Peste două treimi din emisiile Nestle provin din producţia de ingrediente agricole pe care le foloseşte. Compania obţine aceste ingrediente de la 500.000 de ferme cu care lucrează direct şi alte 4,5 milioane de ferme implicate prin intermediul furnizorilor din întreaga lume. Pentru combaterea emisiilor agricole, Nestle va transforma împreună cu partenerii săi modul de producţie a alimentelor. Practicile agricole intensive vor fi transformate în agricultură regenerativă, în beneficiul naturii şi în vederea asigurării unui venit decent fermierilor. O atenţie deosebită este acordată sprijinirii generaţiei tinere care lucrează în agricultură".

Conform Nestle, o treime din suprafaţa solului la nivel mondial este deja degradată prin practicile agricole curente, iar pentru oprirea acestei tendinţe, compania susţine şi recompensează fermierii pentru utilizarea unor cantităţi cât mai mici de pesticide şi aplică tehnici, precum: acoperirea permanentă a solului, rotaţia culturilor şi prelucrarea redusă a solului. Acest lucru va ajuta la captarea unei cantităţi mai mari de carbon şi apă în pământ, şi la crearea de soluri mai sănătoase. Nestle a iniţiat deja astfel de programe în Franţa şi Marea Britanie şi le va extinde în toată regiunea, începând cu Italia şi Ungaria. În următorii cinci ani, compania vrea să obţină 20% din ingredientele sale cheie din agricultura regenerativă, şi 50% până în 2030.

Aprovizionare durabilă cu cacao şi cafea

Cacaua şi cafeaua sunt două ingrediente cheie pe care Nestle le foloseşte în multe dintre produsele sale din regiunea EMENA, iar până în 2025, 100% din aceste două materii prime utilizate de companie vor fi obţinute în mod sustenabil. Pentru aceasta, Nestle cooperează cu fermierii pentru eliminarea despăduririlor şi lansează un plan de reîmpădurire. În 2020, compania a iniţiat un parteneriat public-privat pentru conservarea şi restaurarea pădurii Cavally, unul dintre ultimele puncte fierbinţi rămase în biodiversitate din Coasta de Fildeş. Pentru compensarea cantităţii de gaze cu efect de seră până la emisii nete zero, compania s-a angajat să planteze în fiecare an cel puţin 20 de milioane de copaci până în 2030, în zonele din care obţine ingrediente.

Regândirea metodelor de producţie şi transport

Până în 2025, Nestle va utiliza energie electrică 100% verde în toate cele 800 de fabrici şi birouri internaţionale. Deja peste 80 de fabrici din cele 129 din zona EMENA folosesc exclusiv energie verde, iar investiţii în hub-uri logistice din Marea Britanie, Franţa şi Italia împreună cu tranziţia, acolo unde este posibil, la mijloace alternative de transport (spre exemplu trenurile franceze tractate de locomotive electrice) fac posibilă reducerea semnificativă a gazelor cu efect de seră.

Pe de altă parte, Nestle se mai angajează să promoveze produse sustenabile în rândul consumatorilor, lansând de ofertă de alimente şi băuturi pe bază de plante.

Pe plan local, Nestle România îşi va accelera demersurile începute în anii anteriori, de la reducerea constantă a cantităţii de gaze cu efect de seră, apă, deşeuri, la tranziţia către energie electrică verde în proporţie de 100% în anii următori, jucând în acelaşi timp un rol cheie în procesul de adoptare a unor practici sustenabile pe plan naţional.

Nestle va investi la nivel global 3,2 miliarde de franci în următorii cinci ani pentru accelerarea activităţii destinate emisiilor nete zero, inclusiv 1,2 miliarde de franci pentru agricultura regenerativă pe întregul lanţ de aprovizionare, de la fermă la consumator (Farm-to-fork).

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

DUMITRU NANCU, FNGCIMM:"În primul trimestru din 2021 s-au vândut în Bucureşti 5.000 de locuinţe, prin Noua Casă"
22 apr. M.G.


ARTHUR RĂDULESCU, CEO MERCHANTPRO:"eCommerce-ul devine canalul principal pentru achiziţiile în siguranţă ale românilor"
22 apr. A consemnat Adelina Toader


Alstom, pregătit să furnizeze trenuri cu hidrogen în România
22 apr. M.G.


Vaccinul românesc anti-Covid, în faza de testare pe cobai
22 apr. George Marinescu


Facebook intenţionează să lanseze un stablecoin care va concura cu dolarul
22 apr. Adelina Toader


Airbus îşi va transforma structura europeană în domeniul aerostructurilor
21 apr. G.U.


IULIU STOCKLOSA, VICEPREŞEDINTE CCIB:"Exportul, prioritate pe termen lung"1
21 apr. S.B.


ASBIS Romania prezintă Prestigio Click&Touch 2, o nouă tastatură inteligentă
21 apr. S.B.


STUDIU HORVATH&PARTNERS:Circa 97% dintre proiectele de infrastructură mare din România întârzie din cauza relaţiei deficitare cu autorităţile
21 apr.


ÎN ANUL 2020Tohani România a produs 1 milion de sticle de Fetească Neagră
21 apr. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.