"CAII DE LA LETEA"

Cel mai bun vin rose din 2018

15 mai. 2018 Frăţia Vinului
A.M.
Cel mai bun vin rose din 2018

După mai bine de două ore de degustări "in blind", cei 21 de juraţi ai "Concursului de vinuri Rose", au desemnat Cel mai bun Vin Rose al acestui an. Acesta este, "Caii de la Letea" aparţinând ViaViticola şi este obţinut din soiuri de Fetească Neagra şi Pinot Noir din podgoria Sarica Niculitel, conform comunicatului de presă.

Vinul va purta distincţia câştigătorului pe fiecare sticlă comercializată. Câştigătorul a fost desemnat dintre cele 16 probe selecţionate de către organizatori, care au urmărit vinurile rose seci, nearomate, din recolta anului precedent, cu un preţ de raft cuprins între 20 şi 60 RON.

Pe locul al doilea, s-a clasat vinul Anca Maria de la Domeniul Vladoi, iar poziţia a treia a fost ocupată de vinul Rose al Domeniilor Sâmbureşti.

Jurizarea s-a facut "in blind" de către trei comisii compuse din câte şapte membri, din care au făcut parte membrii A.D.A.R., absolvenţi W.S.E.T., comercianţi şi consultanti în domeniul vinului. Competiţia, organizată de bloggerii de vin Razvan Stoenescu vin2.ro, Iulian Grigorescu, pistoanebaricate.ro şi Laurenţiu Horodnic, Oennolog.ro, a ajuns la cea de-a şasea ediţie şi face parte dintr-un program de încurajare şi promovare a consumului de vin de calitate. Totodată, "Concursul de Vinuri Rose" semnalează evoluţia pieţei şi evidenţiază vinurile cele mai noi din recolta precedentă ce vor fi consumate, proaspete fiind, în vara şi toamna anului în curs.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Frăţia Vinului

Viticultorii din Buzău şi Prahova organizează o "Evadare în Dealul Mare"
13 aug. 2020 Ana Felea


Depozitarul Central va distribui dividende pentru SOCIETATEA ENERGETICĂ ELECTRICA S.A.
25 iun. 2020 C.P.


ANUL TRECUTExporturile de vin ale Republicii Moldova - la cel mai ridicat nivel de după 2014
28 ian. 2020 F.A.


Producţie slabă de struguri, dar vinul va fi foarte bun
02 dec. 2019 O.D.


Vinurile de Cotnari - pe lista celor 100 de indicaţii geografice protejate în China
07 nov. 2019 F.A.


Piaţa vinului european are un observator
05 nov. 2019


OENOLOGUL FRANCEZ PHILIPPE CAMBIE, CARE SEMNEAZĂ VINURILE DE LA DOMENIUL BOGDAN:"Vinul nu este un aliment, ci o pagină culturală din civilaţia şi din istoria noastră"
26 aug. 2019 Emilia Olescu


PRODUSE DE DOMENIUL COROANEI SEGARCEAVinurile "MARAMA" - lansate în sufrageria regală1
26 iun. 2019 EMILIA OLESCU


VINURI DIN LUMEA NOUĂ"În România avem combinaţia perfectă între soluri, viţă de vie şi struguri"
12 iun. 2019 Au consemnat EMILIA OLESCU şi VLAD DOBREA


WineMark, prima conferinţă dedicată vinului
05 iun. 2019 P.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.